Kadınlar reklam aracı değil, evinin,çocuğunun ve kocasının huzur kaynağı olmalıdır Bugün 8 Mart dünya emekçi kadınlar günü,.Kaçtane emekçi kadın kadınlar gününü kutladı veya kaç kadının emekçi gününü kutladık?

Kadın günlerini kutlayan kadınlara bakıyom, ekonomi özgürlüğü olan,veya eşinden ayrı olan kadınlar. Evli ve emekçi kadınlar yine çalışma veya ekmek parası peşinde

Hiçbir zaman çalışan kadınlar bu kutlama işini istediği gibi yapamıyor.

Hangi çalışan kadın kadınlar günü’nde bir yerlere gidip yılda birde olsa gününü kutlayabiliyor ben merak ediyorum.

Hangi erkek, kadına karşı sorumluluklarının farkında.Dinimiz 1 gün değil hergün kadına verilecek değerleri bize kitabimiz Kur’anı Kerim’de haber vermektedir

Hangi erkek kadına yapılan hal ve hareketlerinin farkında! Gerçekten merak ediyorum.

Hanımına iyi davranmak, şakalaşmak, eğlenmek erkeğin vazifelerindendir. Kadının nafakası, yeme, içmesi, yazın ve kışın yeteceği kadar elbise tedarikinde bulunması da erkeğin vazifelerindendir.

Kadının haftada bir kez anne ve babasını ziyaret etme hakkı vardır. Kocası hanımını bu haktan mahrum edemez.-Hatta kadının kendini idare edecek devlet başkanını seçme hakkı vardır.Hangi erkek oy verme gününde kadınını görüşü doğrultusunda serbest bırakıyor.

Kadın da yapması gereken vazifeleri bilmeli ve bunları yapmalıdır.Ama kadın yapmaması gereken işleri yaparak kendisini ezdiriyorsa, hor ve hakir olarak kendini kullandırtıyorsa bunda İslam’ın bir suçu olamaz.

Rasulullah Efendimiz "Evlenen dininin yarısını tamamlar" diyor. Eğer evlendiğimiz halde dinin kalan yarısı da tamamlanamıyorsa ya bizler evlenmesini bilmiyoruz veya dinimizi tam anlamıyla idrak edemiyoruz.

Bu açığın bir an önce kapatılması gerekmektedir.- Erkeğin kadına, kadının da erkeğe bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvadadır. Tabi üstünlüğünün olmaması eşit olmaları demek değildir.

Başta ikisinin de yaratılış olarak farkları vardır, konum olarak nasıl farksız olsun ki?Kadın merhamet ve şefkat kaynağıdır, merhamet isteyen kuruluşlarda ve müesseselerde  onlara ihtiyaç vardır.! Hastanelerde, bakımevlerinde ve çocuk yuvalarında.

Kadın erkek eşittir diye çocuk yuvasında çalışan kaç erkek vardır? Kaçı başarılı olabilir? Çocuğa bakmak sadece yemeğini yedirip temiz giydirmek midir?

Veya kadın erkek eşittir diye sanayide kaç tane kaportacı, kaç tane tornacı veya kaç tane çöpçü kadın gördünüz? “İşi ehline verin" ayetinden maksat da budur ki; herkesin yapabileceği görevlere verilmesinin eşitlik olması, yoksa bayanın kaportacı erkeğin de çocuk bakıcısı olması eşitlik değildir?

Eşitlik olsa bile adalet asla değildir. Yazının başında da ifade ettiğim gibi  kadınlar evinin ve kocasının huzur kaynağı olmalıdır. Bunun da oluşması için İslam`ı iyi kavramak ve onunla amel etmek gerekmektedir.

aksarayhaberci@hotmail.com

 


8.03.2015 14:35:15

Mustafa Avcı

Kadınlarımız birgün değil hergün baş tacımız.

Kadınlarımız birgün değil hergün baş tacımız.