Bazı değerlerimizin bir güne endekslenip anılmasına oldum olası karşıyım. Bunlardan birisi de Kadınlar Günüdür.Kadınların statüsünü bir güne bağlamak; kadınlara bir parmak bal çalmadan öteye geçemez. Maalesef kadınlarımız da bu tür etkinliklerden çok haz alır ve avunurlar. Erkek ağırlıklı kurum ve kuruluşlarımız; kadın hakları konusunda ikiyüzlü davranarak bu günlerde ateşli bir kadın hakları savunucusu kesilirler. Konu temsile gelince de kadın her zaman yok sayılır. Bunu; tüm meclislerdeki kadın katılım ve temsil sayılarından anlıyoruz.

Erkek egemen toplumumuz bununla da yetinmeyip reklamlarda kadınları bir güzel reklam objesi olarak kullanmaktadır. Kadınlarımızın da bundan şikâyetçi oldukları söylenemez. Tersine bundan hoşnut olup meslek haline getirenlerimiz bile var. Bazı kadın derneklerimizin; haklarını aramak yerine çiğ köfteli ve zenneli eğlence partileri düzenlemektedirler. Yılda beş bin kadının hayat kadını olmak için müracaatta bulunduklarından haberleri bile yoktur.

Her şeye rağmen kadınlarımız yine de bu hallerine şükretsinler; çok eski çağlarda kadınların insan olup olmadıkları bile tartışılmış. Hep çıplak şeytan gözüyle görülmüş. Hatta bir dönem kadınların tanıklığı bile kabul edilmemiştir.

Buradan tüm kadınlarımıza sesleniyorum: Haklarınızı ve sorunlarınızı biz erkeklere havale etmeye devam ettiğiniz sürece daha çok avucunuzu yalarsınız. Unutmayın ki; Allah sizi; erkekleri evcilleştirmek için yarattı.


6.03.2013 00:00:00

Doç.Dr.İbrahim Baykan

KADININ STATÜSÜ

KADININ STATÜSÜ