Dün Kültür Merkezinde Başkan Haluk Şahin Yazgı tarafından Yeni Sanayi Sitesinin proje tanıtımı yapıldı.

     Bu tanıtımın haberi  gün boyunca mahalli Radyolardan,akşam mahalli TV kanallarından verilirken gazetelerde ise bu gün yayınlandı.

   Nasip olursa yarında OSB´ye yapılacak Meslek Lisesinin temeli hemşerilerimiz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun´la Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, milletvekilleri ile il protokolünün yanı sıra  Meslek Odaları ve STK mensuplarının da katılımıyla atılacak.

    OSB´ye yapılacak Meslek Lisesi temelinin  haberi de Radyolarda temelin atıldığı andan itibaren verilerken, yine mahalli TV kanalları ve Bakanların katılımı nedeniyle muhtemelen genel TV kanallarının da bazıları tarafından da akşam verilirken,konunun haberleri genel gazetelerin bazılarında Pazar ,mahalli gazetelerde ise Pazartesi günü yayınlanacak.

  Başkan Yazgı´nın programının haberleri de,Meslek Lisesi temelinin atılması haberleri de birkaç gün bilemedin birkaç hafta sonra yerlerine gelen yeni gelişme haberlerine bırakacak.

 CUMHURİYET DÖNEMİNDE AKSARAY´DAN ÇIKAN1 BAŞBAKAN YARDIMCISI VE 3 DEVLET BAKANIYLA ONLARCA MİLLETVEKİLLERİNİN  KAÇININ ADINI BİLEN  VAR?!!!

  Çok,çok gerilere gitmeye gerek yok.

  60´lı yıllardan başlanarak yakın geçmişimizde  Aksaray´dan Bakan ve Başbakan Yardımcılığı makamında bulunan 1 Başbakan Yardımcımızla, 3 Devlet Bakanımız, 1 İç İşleri Bakanımız, 2 Parti Grup başkan vekilimizin yanında 1´de Hayali İhracat Komisyonu Başkanımız, ve onlarca milletvekilimiz oldu.

   Şimdilerde bunlardan kaçının ismi kamu oyu tarafından biliniyor veya yeri geldiğinde yapılan haberlerde anılıyor?!!!

    İsimleri bilinen ve genel olarak tarafımdan yılda bir kaç defa yazılan haberler ve köşe yazılarında isimleri anılanlar Aksaray´ımızı 1. İlçelik esaretinden kurtaran Vehbi Çorakçı, Menderes Hükümetinde Bayındırlık Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı yapan Medeni Berk,Aksaray´ı 2. İlçelik esaretinden kurtaran Camii imamları ve müezzinlerini cemaatin ianesinden kurtararak memur yapan Mehmet Altınsoy ile vilayetlik mücadelesini birlikte gerçekleştirdikleri Raşit Daldal ve  döneminde bir çok büyük hizmete imza atan Mahmut Öztürk´dür.

   Bilinenler yaptıkları hizmetleriyle iz bırakanlardır.!!!...

   Diğer Bakan ve Vekillerin adını sanını kendi akrabaları ve birlikte siyaset yaptıkları arkadaşlarından başka bilen yok !!!

  İsimlerinin bilinmemesinin sebebi ise dönemlerinde maalesef iz bırakmamalarındandır!!!

  3 BAKANIMIZ HİZMET YAPARLARSA HOŞ SEDA BIRAKACAKLAR YAPMAZLARSA UNUTULACAKLAR!!

 

    2 Eylül günü ?Tarihte İlk? Başlığıyla yazdığım köşe yazımda da belirttiğim1000 yıllık geçmişimizde ilk defa 3 aylığına da olsa Seçim Hükümetinde hemşerilerimiz Ali Rıza Alaboyun Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Cenap Aşçı Gümrük ve Ticaret Bakanlığına ve  tüm aile fertleriyle birlikte bizim kadar Aksaray´ı seven,  bunu da her vesileyle  ortaya koyan Ağustos 2012-16 Şubat 2014 arasında ilimiz  Valiliğini başarıyla gerçekleştiren Selami Altınok ise İç  İşleri Bakanı Oldu.

    İlknur İnceöz hanımın ise Raşit Daldal´ın ANAP gurup başkan vekilliğinden  24 yıl sonra Ak Parti Grup Başkan vekilliğine seçilmesiyle Aksaray tarihinde ilk defa aynı anda 3 hemşerisi Bakan,1 hemşerisi ise hükümeti kuran partide Bakanlık üstü makam olan Grup başkan vekilliğine geldi!!!

       Tarihimizde ilk defa yakaladığımız içimizi  sevinçle dolduran gelişmenin yanında 25. Dönem(Şu anda)  Nevzat Palta, Turan Yaldır ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Profesör Ethem Tolga ile birlikte İlknur Hanımla birlikte Mecliste ayrıca 3 de Vekilimiz var.

BAKANLARIMIZ,GRUP BAŞKAN VEKİLİMİZ VE 3 MİLLETVEKİLİMİZ GEÇMİŞTEN DERS ALMALI!!!

    Nasip olursa bu yazımı yayınladığım gazetemizi kendilerine OSB Meslek Lisesi temel atma törende vereceğim,Sitedeki okuduğunuz bu yazımı da kendilerine belirteceğim Bakan ve Milletvekili hemşerilerimiz geçmişten ders almalı!!!

    Görevleri esnasında ilimizin istikbali olan Aksaray-Ulukışla Tren hattımız,Tıp Fakültemiz ,Ankara-Pozantı Otobanı açılmadan  can damarımız olan E.90´nın cazibesini sürdürecek tedbirler başta olmak üzere  istikbalimizin olmazsa olmazı olan hizmetler için gerekeni yaparlarsa hem gelecekte hayırla yad edilecekler!!!,hem de amel defterlerine sürekli sevap yazılacak.

   Aksi durumunda ise çok fazla değil 1 Kasım seçiminden birkaç ay sonra adlarını sanlarını bilen olmayacak.

HİZMET EDERLERSE BAŞARILARINI,YAPMAZLARSA BAŞARISIZLIKLARINI HER ZAMAN YAZACAĞIM!!!

    Bu can bu tende bu akıl  bu başta ve kalemim elimde oldukçada başarılarını her vesileyle yazacağım gibi aksi durumunda ise aynı şekilde  yapmadıklarını yazacağım.

    Dünya durdukça hem isimlerinin hayırla yad edilmesi,hem de amel defterlerinin kapanmaması için 3 Bakanımız,1 Grup başkan vekilimiz ve 3 Milletvekilimiz tarafından kalan 1.5 aylık zamanın her saniyesini en verimli şekilde kullanarak gerekenleri yapmaları dileğiyle.

    Cuma´nız Mübarek Olsun.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

  

 


16.10.2015 10:19:03

Ali Genç

Kaçının ismini bilen anan var?

Kaçının ismini bilen anan var?