Son günlerde medyada sık sık duyduğumuz cinsel tacizler ve taciz sonucunda çocukların haince öldürülüp bir yere atılması kadar acı ve canilik olamaz. Cinsel taciz ve istismarlar hükümet kurulu kurulmaz meclise gelmeli ve gereken en ağır cezalar getirilmeli. Sadece çocuk istismari değil bununla birlikte zina da gündeme getirelerek yasaklanmalı.

      Ülkemizde çocuk istismarının yüz katı zina olaylarıda yaşanmaktadır. Ama bunlar ceza almamaktadır, yada hafif bir soruşturma ile geçiştirilmektedir. Zinanın cezası yok diye bir çok aile bu konuda muzdariptir.

       Efendim Arupa birliğine gireceğiz diye zinanın serbest edilmesi bile bir ayrı handikaptı. Müslüman bir ülkede zinanın serbest olması kadar yanlış bir durum olamaz. Efendim bunun önüne geçilemez demeden yasak bir caydırıcılıktır, bu konu mecliste ele alınmalıdır.

        Çocuk istismarı ve cinsel taciz ise, zinada bunun nerede ise aynısıdır. Toplumun ahlakını bozan sokaklarda artık alenen işlenen bu fuhuş da yasaklanarak derhal cezai işleme tabi tutulmalıdır. Kanun serbest bırakmış sana ne dencek duruma gelmiştir.

        Allahtan korkmadan insanlıktan nasibini almamış insanların çocuk istismarı yapması kadar hain bir durum olamaz. Eğer çocuk istismarı yapılıyorsa zinayi siz düşünün. Fuhuş konusu gerçekten ülkemizde nerede ise başını almış gitmiş durumdadır.

        Yasal serbestlik olunca cezası yok diye, toplumun ahlak ve aile düzenini bozmuştur. Bir islam ülkesinde fuhuşun serbest olması kadar zül bir durum yoktur. Bu konu derhal eskisine dönük cezaler getirilmeli, hatta en ağır cezaya çaptırılmalıdır.

       Bir toplumda ahlak değerlerini yitirmiş insanlar fuhuş yapıyorsa, bunuda şikayet ettiğinizde gönüllü yaptığını söyleyince Allah aşkına bir şey yapılabiliyor mu? Emniyet bile bunu soruşturmaya bile alamıyor, yakaladığı fahişeleri ancak şehir dışı yapıyor.

       Toplumun aile yapısının bozulmamsı ve ahlaki değerlerine bağlı kalması namus meselesinden geçmektedir. Bu suçu işleyenler ister evli olsun ister bekar olsun tespit  edildiğinde gerekli cezalar verilmelidir.

    Zina âyet ve hadislerde kesin bir şekilde yasaklanmıştır ve haram kılınmıştır. Zira Âyet-i Kerime´de ?Zinâya yaklaşmayınız!..? (el-İsrâ, 32) emrine titizlikle uymak gerekir. Bu âyet-i kerîmede zinâ bir tarafa, ona yaklaştıracak davranışlar bile yasaklanmıştır. Zina, öteden beri insan aklının, ahlâk ve hukuk nizamlarının ve diğer semâvî dinlerin tamamen yanlış ve çirkin gördüğü bir davranış olup İslâm´da da büyük günahlardan sayılmıştır. Zina ile ilgili ayetler de bakın ne diyor:

      ?Zinaya yaklaşmayın. Zira o, bir hayâsızlıktır ve çok kötü bir yoldur.? Nur süredi

       ?Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah´a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah´ın dininde (hükümlerini uygularken) onlara acıyacağınız tutmasın. Müminlerden bir gurup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun.? Nur süresi

        ?Zina eden erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkası ile evlenmez; zina eden kadınla da ancak zina eden veya müşrik olan erkek evlenir. Bu, müminlere haram kılınmıştır.? Nur süresi

          ?Namuslu kadınlara zina isnadında bulunup, sonra (bunu isbat için) dört şahit getiremeyenlere seksener sopa vurun ve artık onların şahitliğini hiçbir zaman kabul etmeyin. Onlar tamamen günahkârdırlar.? Nur süresi

        Görüldüğü üzere zinada dinen yasak ve ceza gerektiren bir durumdur. Çocuk istismarcıları ile bu konuda ele alınarak suç sayılmalıdır.

 

 


8.07.2018 14:35:35

Erdogan Kaya

İstismarlar ile zinada ele alınmalı

İstismarlar ile zinada ele alınmalı