Ankara-Pozantı Oto Banın hizmete açılmasından sonra E. 90 Karayolunun cazibesinin tamamen ortadan kalkmaması, cazibesi azalsa da bizi etkilemeyecek şekilde işlevini devam ettirebilmesinin yolu bizimle aynı ortak kaderi paylaşması kaçınılmaz olan yerlerle işbirliğinden geçiyor.!!!
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN,MECLİS BAŞKANI ÇİÇEK,BAŞBAKAN DAVUTOĞLU VE ULAŞTIRMA BAKANI ELVAN’LA BİRLİKTE 60’DAN FAZLA SİYASETÇİ,MESLEK ODASI,STK YETKİLİSİ VE KANAAT ÖNDERİYLE İŞ ADAMI VE GAZETECİYE TREN’E KAVUŞTURULMAMIZ VE E.90’IN CAZİBESİNİN DEVAM ETMESİNİN SAĞLANMASI İÇİN MEKTUP YAZDIM!!!
Aksaray’ın istikbalini olumsuz manada etkileyecek olan Ankara-Pozantı Oto Banı hizmete açılmadan E.90 Kara yolunun işlevini devam ettirmesinin sağlanması için alınması gereken tedbirler için 2014”ün Ekim ayından başlayarak bu senenin Ocak ayı sonuna kadar Başkent Ankara ve ilimizdeki 60’dan fazla siyasiye, Meslek Odası, STK yetkilileriyle, Kanaat önderlerine mektup yazdım.
ZAMAN GEÇİRİLMEDEN ŞEREFLİ KOÇHİSAR,KULU,CİHANBEYLİ,EREĞLİ,ALTUNHİSAR VE ULUKIŞLA’LI SİYASETÇİLER,MÜLKİ VE MAHALLİ İDARECİLER,MESLEK ODALARI VE STK’LARIYLA İŞBİRLİĞİ YAPILARAK BİZİMLE BİRLİKTE BU YERLERİNDE OTOBANIN OLUMSUZLUKLARIDAN ETKİLENMESİ ÖNLENEBİLİR!!!
Yazdığım mektuplarla seslendiğim yetkililere ”Tarihin tekerrür etmemesi için Aksaray’ın havasını teneffüs eden,suyunu içip ekmeğini yiyenler tarafından bu işbirliğini desteklemelerini.
Bunun için ortak bir strateji oluşturulmasını .
Oluşturulacak ortak stratejiyle tarihin tekerrür etmemesi için Şerefli Koçhisarlı, Konya’nın Kulu ve Cihanbeyli, Ereğli ile Niğde’nin Altunhisar ve Ulukışla ilçesinin siyasetçileri, Mülki ve Mahalli yöneticileriyle, Meslek Odaları ve STK’larıyla iş birliği yapılması için herkesin cürümleri kadar yer yakmalarını.
Bu iş birliğiyle Ankara-Aksaray ve Aksaray-Ulukışla arasında E.90 duble yolunun geçtiği tüm il ve ilçe merkezleriyle buralara bağlı Belde,Köy ve Mezra merkezleriyle mücavir alanlarında E. 90’daki trafik akışının kesilmeden devam etmesinin sağlanması için beyin jimnastiği yapılmasını.!!!
Benim bu konudaki beyin jimnastiğiyle ulaştığım çözümün yapılacak işbirliğiyle E.90 Duble yolundaki trafik akışını engelleyen yolun bir tarafından diğer tarafına insanların, hayvanların,yüklerin, binek ile yük araçlarıyla traktörlerin geçişinin engellenmesi.
Bunun için yolun altından geçilmesini sağlayacak yeterli genişlik ve yükseklikte, yine yeterli sayıda ve ileride yolun 4 şeritli olacağı da düşünülerek bu şeritlerin genişliği de hesaplanarak bu uzunluğu uygu tünellerin yapılması olduğunu.
Bu çerçevede özellikle koyun ve sığırların,hatta bilinebiliniyor ise bölgelerdeki yabani hayvanların çok kullandıkları yerlerde de E. 90’daki trafik seyrü seferinin kesintiye uğramadan devam etmesi için fiziki engeller yapılarak bunlarında yolun bir tarafından diğer tarafına geçerken yapılacak tünellere yönlendirilmelerinin sağlanmasını.
Yayalar için ise gerektiğinde alt geçitlerin yanında üst geçitlerinde olduğu en az yeni birer şeridinde bu yola ilk etapta ilave edilmesiyle şerit sayısının ilk etapta 3’e çıkartılması.
İleride ise ülkemizin imkanlarının artması,hatta bu yoldan faydalanan tüm yerleşim yerlerinin imkanlarına bağlı olarak buralardan oluşturulacak artı bir fonunda genel bütçe imkanlarıyla birleştirilerek bu şerit sayısının 4’ere çıkartılması çalışmalarının planlanmasına ve bu planın uygulanmasına zaman geçirilmeden başlanmalı.!!!”diye belirttim.
Mutlu istikbalimiz için gereken iş birliğinin zaman geçirilmeden yapılması dileğiyle.
KARDEŞLİK PROJESİNİN ENGELLENMESİNE MİLLETİMİZ İZİN VERMEZ!!!
Genç yaşta toprağın kara bağrına düşen nice,nice on bin vatan evladına yenilerinin katılmaması,On yıllardır ülkemizin kalkınmasına harcanacak trilyon dolarlarımızın milletimizin müreffeh geleceğine harcanmasını istemeyen dış güçler ve onların maşaları tarafından Kışın,kışlığını yapması misali Ağrı’da kardeşliğe dinamit koymak için vatan evlatlarına ateş açtırıldı.
Ülkemizin Kuzeyinden Güneyine,Batısından, Doğusuna kadar en çok birlik ve dirliğe ihtiyaç duyulduğu kaderimizi belirleyecek seçimlerin arifesinde yapılan bu provokasyona güvenlik güçlerimiz tarafından verilen cevap gibi 1000 Yıldır din kardeşliğiyle Damarın içindeki al yuvarlar ve ak yuvarlar gibi olan milletimizde asla ve asla izin vermez.!!!
DAHA NİCE 170. YILLARA!!!
Vatandaşlarımızın can ve mal kaygısı çekmeden huzur içinde yaşamaları için gecesini gündüzüne katan fedakar Polis teşkilatımızın 170.Kuruluş Yıldönümü bu mesleğin neferleri tarafından görevlerini hakkıyla yapma onuruyla gerçekleştirilen etkinliklerle kutlanıyor.
Tüm şehitlerimizle birlikte Emniyet teşkilatımızın şehitlerinin de ruhlarının da şad olması,görevleri başındakilerin ise Mevla’mız tarafından korunması dileğiyle tüm Emniyet Teşkilatımızın 170. Kuruluş Yıldönümünü tebrik ediyorum.
Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


13.04.2015 09:22:16

Ali Genç

İSTİKBALİMİZ KOÇHİSAR, KULU, CİHANBEYLİ VE ULUKIŞLA’İLE İŞBİRLİĞİNDE!!!

İSTİKBALİMİZ KOÇHİSAR, KULU, CİHANBEYLİ VE ULUKIŞLA’İLE İŞBİRLİĞİNDE!!!