Ömür su gibi akıp gidiyor.

  Daha dün denecek zamanda küçük çocuklardık.

  Dedelerimiz ve Ninelerimiz ak saçları ve ak sakallarıyla bizlere sevgileriyle bilgi ve tecrübelerini aktarıyorlardı.

   Her bilgi ve hareketleriyle bir taraftan hayata hazırlanmamızı sağlarlarken, aynı zamanda ise kendilerinin ve atalarının tecrübeleriyle bizi her türlü maddi ve manevi beladan koruyacak bilgilerle hayata hazırladılar.

    Annemiz ve Babamız o zamanlar ortalama 30´undaki gencecik birer delikanlıydılar.

    Taşı sıksalar suyunu çıkartırlardı.

  Şimdilerde ne Ninelerimiz, ne Dedelerimiz, nede o bize bedenlerini siper eden Anne ve Babamız var.

 Makamları Cennet olsun ahrete teker, teker göçüp gittiler.

 Giderlerken de sahip oldukları biz evlatlarıyla birlikte dünya mallarını da arkalarında bıraktılar.

   Götürebildikleri ancak müspet ve menfi amelleri oldu.

    Şimdi ise zamanını ancak Rabbimizin bildiği yakın, orta veya uzak vadede bizlerde Hakka yürüyeceğimiz anımızı bekliyoruz.

   BU GÜZEL GÜN VE GECELER İYİ AMELLER İÇİN BULUNMAZ BİRER FIRSAT!

   Kelime anlamı ?Rağbet edilen, meyledilen? manasına gelen Üç ayların ilk kandili olan Melekler tarafından ismi verilen Regaip gecesi ahrete sadece amellerini götürebilen biz Müslümanlar için günahlarımızdan kurtulma ve dağarcığımıza koyacağımız yeni sevaplar kazanmamız için bulunmaz bir fırsattır.

 Bu fırsatın olabildiğince gecesinin ibadetle, gündüzünün ise oruçla ve  Ezel ile Ebet Olan Mabudumuzun hoşuna gidecek diğer güzel hizmetlerle geçirerek bu fırsattan en iyi şekilde faydalanabiliriz.

RECEP AYI PEYGAMBERİMİZİN RAMAZANDAN SONRA EN ÇOK ORUÇ TUTTUĞU AYDIR

 Bilindiği gibi içinde bulunduğumuz Üç ayların ilk ayı olan Recep ?de Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)´in Ramazan ayından sonra en çok oruç tuttuğu ve sevapların amel defterimize şarıl, şarıl yazıldığı aydır.

 Yine İslam alimlerinin verdikleri ortak bilgilere göre bu ay kişilerin ameli yönden biçecekleri mahsullerini ekme ayıdır.

 Tüm Müslüman din kardeşlerimizle birlikte bu satırları yazan Mabudumuzun en edna kulununda özelde bu günkü Regaip kandilinden, genelde ise Recep ve Şaban ile Ramazan aylarından en iyi şekilde faydalanması, tüm sevdiklerini ise faydalandırabilmesi dileğiyle.

   Regaip Kandilinizi tebrik ederim.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

(*)  Bu günkü yazımı yazarken http://www.gonlumungulu.com/Regaib_Kandili sitesindeki bilgilerden de faydalandım. Emeği geçenlerden Mevla´mız razı olsun. Ali Genç


30.03.2017 05:27:51

Ali Genç

İsmi Melekler Tarafından Verilen Sevabı Bol Kandil

İsmi Melekler Tarafından Verilen Sevabı Bol Kandil