Günümüzde pek çok insan dünya üzerinde yaşanan kaostan, savaşlardan, kavgalardan, merhametsizlik, bencillik, insaniyetsizlik ve yalancılıktan uzaklaşıp huzur, sevgi ve rahat içinde yaşamanın yollarını aramaktadır.

Bu amaçla arayış içine giren birtakım insanlar huzuru Hinduizm, Budizm gibi dinlerde bulacaklarını zannederler. Doğu dinlerinin gizemli havası, meditasyon, yoga ve benzeri uygulamalar, giyim tarzları pek çok insanın bu dinlere ilgi duymasına sebep olmaktadır.

Ancak bu dinler her ne kadar ilk bakışta güzel ahlak mesajları içerse de hak din değildirler. Zaman içinde gelenek ve göreneklerle karışmış birtakım hurafeler eklenerek şimdiki batıl halini almıştır. Bu nedenle bu dinlerde akıl ve mantıkla çelişen pek çok uygulama vardır.

Son zamanlarda ülkemizde de diziler aracılığıyla gündeme gelen ?Karma inancı? bu batıl dinlerin bir parçasıdır. Özellikle dizilerde ya da benzer TV programlarında bu inanışa dair içerikler bulunmaktadır. Mesela; ?Ben nasıl bir iyilik yaptım da Allah seni bana verdi? cümlesi ilk bakışta içinde Allah lafzı geçtiği için sanki dinimize uygun bir cümle gibi görünse de aslında karma inancına ait bir cümledir. Yoga, meditasyon, guru ve daha pek çok uygulama bu diziler aracılığıyla özendirilmeye çalışılmaktadır. Peki, bu karma nedir ve dinimize uygun bir inanış mıdır?

Nedir Bu Karma?

Karma hem zihinsel hem de fiziksel her işin sonuçlarının kaçınılmaz olduğunu ifade eder. Yani yapılan her şeyin şu anki hayatta olmasa da sonraki hayatta karşılığının görüleceğidir. Kısacası; bir Türk atasözüyle açıklarsak ?Ne ekersen onu biçersin? felsefesinin benzeridir. Fakat karmada Allah inancı yoktur. Karma bir ilah ya da hâkimin hüküm vermediği ilahi bir lütuf ya da ceza olmadan kişinin kendi kendini değerlendirdiği bir sistemdir. Hindu mitolojisinde bu yasayı uygulayan ilahlara Lipikas denmektedir. Yani Allah´a inanılmamaktadır. Oysa bunu düzenleyen bir güç olmadan böyle bir metafizik kanunu var olamaz.

Karmayı savunanlara göre bir kişi geçmişte ne yapmışsa gelecek hayatında yani onlara göre reenkarnasyonla yaşayacağı bir sonraki hayatında onun karşılığını görecektir.

Karmada ahiret inancı yoktur, bunun yerine sürekli ölüp başka bir bedende dirilme inancı vardır. Bu ise Kuranı Kerim´le çelişen sapkın bir inanıştır. Bu felsefede sapkın olan başka bir şey de şudur ki insan bir sonraki yaşamında ilah olarak da doğabilmektedir ki bu tarih boyunca inanılan en batıl ve gerçek dışı iddiadır.

Tek bir ilah vardır ki o da ihlas suresinde bahsedildiği gibi sadece Allahü Teâlâ´dır.

Reenkarnasyona gelecek olursak hiçbir ilahi kaynağa dayanmayan batıl bir inanıştır. Sadece Hint dinlerinde değil dünyanın her yerinde reenkarnasyona inanan daha doğrusu inanmak isteyen pek çok insan vardır. Bunun nedeni ölümden sonra yok olmaktan korkan insanların reenkarnasyonu bir çıkar yol olarak görmesidir. Fakat maalesef bu sadece kendilerini kandırmalarından ibarettir. Çünkü reenkarnasyon diye bir şey yoktur. Kuranı Kerim´de bunun batıl olduğundan şöyle bahseder:

?Yıkıma uğrattığımız bir ülkeye( tekrar dünya hayatı) imkânsız(haram)dir. Hiç şüphesiz onlar (dünyaya) bir daha geri dönmeyecekler.?                                                        (Enbiya suresi-95)

Gerçek Huzur Kuranı Kerim ve İslamiyet´tedir.

Karma inancı, insanları bazı olumlu ahlaki özelliklere özendirmektedir fakat bunun yanında pek çok sapık ve batıl inancı da içermektedir. İnsanın bu yolla kurtuluşu bulması imkânsızdır. Aksine bu inanışlar insanı daha karmaşık bir ruh haline, çarpık bir bakış açısına ve yanlış uygulamalara yönlendirmektedir.

Oysaki dünya üzerinde de ahirette de huzur ve mutluluğun tek yolu kâinatın tek halikı rabbimizin bize gönderdiği İslamiyet´e inanmak ve Kuranı Kerime uymaktan geçer.

Kuranı Kerim insanları karanlıktan, kaostan, kargaşadan kurtarıp aydınlığa çıkarabilecek tek kitaptır. Bu sebeple de barış, sevgi, huzur isteyen herkesin Allah´a ve onun indirdiği Kuranı Kerim´e yönelmesi gerekir. Her sıkıntının çözümü Kuranı Kerim´de vardır. Başka sapkın dinlerde huzur aramaya gerek yoktur.

?Yalnızca Kuran´ı rehber edinenler batıl olan inançlardan tamamen uzaklaşır. Dünyada ve ahirette sonsuza kadar sürecek güzel bir yaşama sahip olmayı umut edebilirler.?

 

KAYNAKLAR

-Harun yahya ? Karma felsefesi ve İslam

-ansiklopedi.türkcebilgi.com/Karma-felsefesi

-www.dinlertarihi.net/Karma ?felsefesi/default.asp


8.10.2016 08:59:31
BUDİZİM. din. Değildir. Sen. Bari. Bunu. Söyleme. Abid.

11.09.2016 23:28:51

Asude Usluer Uğurlu

İslamiyette Karma İnancı Yoktur?

İslamiyette Karma İnancı Yoktur?