"İpe un sermek" dendiği zaman aklımıza ilk olarak Nasrettin Hoca gelirdi değil mi? Zamanla "İpe un sermek.? deyimi o kadar etkin kullanılmakta ki söylemden eyleme dönüştürmekte zirve yaptığımız büyük yanlışımızdır.

Artık bu deyimin günlük hayatta o kadar çok sahipleri varken Nasrettin Hoca aklımıza bile gelmiyor? Günlük hayatımız içinde samimiyet anlayışımız o kadar değişken ki, aramızda konuştuğumuzda ?samimi misin?, ?samimi ol? ve ?samimiyetten yoksun insan? gibi ifadeler kullanmaktayız... Bu ifadelerin ortaya çıkma nedeni, içimizle dışımızın, söylediklerimizle eylemlerimizin uyuşmamasıdır?

İnsanlar arası ilişkilerde güvenin oluşması önemlidir. Güveni oluşturan en önemli etken ise samimiyettir. Samimi insan, kimin ne yaptığından ziyade, kendi yaptıklarının neler olduğuna bakmalıdır...

Menfaat elde etmek için değil yaratılanlara yaratandan ötürü hizmet etmek için hareket etmelidir. Yaptıklarım karşısında Rabbim bana nasıl muamele eder anlayışını aklından çıkarmamalıdır. Her konuda adaletli, dürüst, zanla hareket etmeden açık ve net olmalıdır..

Doğruluktan ayrılanlar her koşulda ipe un sermekle meşgul olurlar.
Ne mutlu samimiyeti sadece dillerde ve konuşmalarda değil hayatında layıkıyla yaşayabilenlere.


20.03.2016 08:32:38

İshak Pekgöz

İpe Un Serilmez

İpe Un Serilmez