Bu gün özürlüler haftası nedeniyle daha önceleri akılsızca, dinle genel ahlak kurallar yok sayılarak ve her sağlamın mutlak olarak bir özürlü adayı olduğu gerçeği de unutularak ?Sakat? damgası ile dışlanan ,aşağılananlara son 15 yılda artarak her yönden ivme kazanan güzel çalışmaları.

  Milli hassasiyet yerine siyasi taassubu öne çıkartanlara inat Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´nın milli ve yerli duruşuyla ortaya koyduğu vefasını yazacaktım.

DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE 59 FİLİSTİNLİNİN KENDİ ANA VATANLARINDA KATLEDİLMESİ BİNLERCESİNİN İSE YARALANMASINA  SEYİRCİ KALINMASIYLA İNSANLIĞIN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ!!!

   BM´nin  terör  devleti İsrail tarafından işgal edilen toprak olarak  gördüğünü onlarca kararında belirttiği ve derhal Filistinlilere terk edilmesi gereken yer olarak belirtilen Kudüs´e tüm insanlık aleminin muhalefetine  rağmen Büyükelçilğini taşıyan ABD´nin bu inadı yine onlarca  mazlum Filistinlinin terör devleti İsrail tarafından katledilerek şehit edilmesine, yüzlercesi ağır olmak üzere binlercesinin ise yaralanmasına allemi cihanın trene bakan öküz gibi bakmasıyla resmen ve alenen İnsanlık Filistin de öldürüldü!!!

 KATİLAMA EN SERT TEPKİ TÜRKİYE´DEN GELİRKEN AB,ABD,BM İLE ARAP LİGİ İLE DİĞER ÜLKELERDEN  GELEN CILIZ TEPKİLERDEN CESARET ALAN İSRAİL KATİLAMLARINI ARALIKSIZ OLARAK SÜRDÜRÜYOR!!!

  İngiltere´nin Başkenti Londra da resmi ziyaret nedeniyle bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan buradan ve Başbakan Yıldırım ile Dış işleri bakanlığı tarafından ise Türkiye´de konuya en sert şekilde tepki gösterilerek bu katliamın durdurulması ve katiller hakkında gerekenlerin yapılması istendi.

   Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başta İran, Endonezya ve Ürdün olmak üzere bir çok İslam ülkesi dış işleri bakanıyla telefonda görüşürken Türkiye tarafından dönem başkanlığı olarak İslam İşbirliği Teşkilatı Cuma günü İstanbul da toplantıya çağırıldı.

   Cuma günü ayrıca yeni kapıda Terör devleti İsrail´in katliamının kınanacağı büyük bir miting çağrısı yapılırken  Gazzede şehit edilenler için 3 günlük milli yas ilan edildi.

    Aksaray´ımızda 15 Temmuz milli İrade meydanında düzenlenen mitingler tüm ülkemizde çığ gibi katılımlarla gerçekleşti.

   Türkiye´nin bu sert tepkisiyle kıyaslandığında AB ile ABD ile Arap ligi ile BM´den ve diğer ülkelerden gelen tepkilerin cılızlığı nedeniyle bu yazının yazıldığı saatlerde2. Dünya savaşında kendilerine yapılan katliama ferman okutan insanların kendi vatanları olan Gazze de İsrail terör devletinin resmi teröristleri tarafından aralıksız olarak katledilmelerine devam ediliyordu.

?TOPAL,KÖR,KAMBUR, SAKAT? DİYE AZARLANIP,AŞAĞILANARAK EVE MAHKÛM EDİLEN ÖZÜRLÜLER SON 15 YILDA VERİLEN MAAŞ VE DİĞER HAKLARLA TOPLUMUN BİRER ONURLU ÜYESİ OLDULAR!

 Atalarımızın ?Yiğidi öldür amma hakkını yeme? sözünün gereği Anayasamızdaki sosyal devlet olma emri gereği daha öncede özürlülerimize ÖTV´siz araba alma ve günümüz seviyesinde olmasa da 2022 sayılı kanun kapsamında bir maaş veriliyordu.

  Fakat 2002 yılından itibaren  özürlüler için yapılan düzenlemelerle tanınan  evde bakım, tekerlekli araba, kendisi araba süremeyen özürlüye bakanın kullanabileceği araba alımı, Özürlüyü rencide eden Özürlü logolu plakanın kaldırılması.

    Su ve  toplu taşım  araçlarından indirimli veya ücretsiz yararlanma ile akülü ,aküsüz tekerlekli araba alımı yapılması.

 Tüm resmi kurumlarının ve yollar ile kaldırımlarda görme özürlüler le diğer özürlüler için yapılan düzenlemelerle yine özürlülerin kamuda istihdamı  ile orta başlıkta belirtilen özürlülerin dışlanması, evlerine mahkum edilmeleri ve ianeye muhtaç olmaktan kurtarılarak toplumun birer onurlu fertleri olmaları sağlandı.

500.000M2LİK RECEP TAYYİP ERDOĞAN GENÇLİK PARKININ İLK ETABI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´LA BİRLİKTE MEHMETÇİĞE MORAL VERMEK İÇİN HATAY´A GİTTİĞİ İÇİN KONSERİ İPTAL EDİLEN SANATÇI FETTAH CAN ?IN KATILDIĞI HEMŞERİLERİMİZİN YOĞUN İLGİ GÖSTERDİKLERİ KONSERLE YAPILDI!!

 Afrin Zeytin Dalı harekâtına katılan asker ve polislerimizden oluşan güvenlik kuvvetlerimize moral vermek için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar´la birlikte Nisan başında Hatay´a giden sanatçıların içinde bulunduğu için milli düşünüldüğünde taktir edilmesi gerekirken siyasi taassupla CHP´li Silifke Belediyesi tarafından konseri iptal edilen sanatçı Fettah Can siyasi taassupçulara inat Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkının açılışında konser vermek üzere davet edilmişti.

   Tamamı 500.000M2´den oluşan ilk etabı 78000 metre olan 200.000m2 lik ikinci etabının ise geçtiğimiz günlerde ihale edilen parkın birinci etabı Milletvekili Mustafa Serdengeçti,Ak Parti il Başkanı Hüseyin Altınsoy il birim amirleriyle hemşerilerimizin yoğun ilgisiyle yapılan törenle hizmete açıldı.

FİLİSTİN´LE DİĞER ZULME UĞRAYANLARIN MAĞDURİYETİ TÜM ÜLKELERİN SAMİMİ DURUŞUYLA BİTER

  Din, dil, etnise ayırımı yapılmaksızın tüm Yaratılanların doğuştan gelen yaşama ve inanç hürriyeti başta olmak üzere haklarının korunması çerçevesinde Filistinlilerin de Haklarının korunması için tüm dünyanın sözde değil özde bir samimi mücadele ile bu konudaki adil sunuca ulaşmaları sağlanacağından tüm milletler tarafından samimi işbirliğiyle bunun sağlanması.

DIŞLANAN AŞAĞILANAN,EVLERİNE MAHKUM EDİLEN ÖZÜRLÜLERİ BİRER ONURLU VATANDAŞ KONUMUNA GETİRENLER HER ZAMAN HER VESİLEYLE MUTLAKA TAKTİR EDİLMELERİ GEREKİR

 Herkesin birer özürlü adayı oldukları bilinciyle doğuştan veya sonradan çeşitli sebeplerden özürlü durumuna gelenlere acıma, aşağılanması, dışlanması yanlışı yerine her özürlünün de birer onurlu vatandaş olarak görülmesi ve 2002 den bu yana özürlüleri onurlu birer insan olmalarını sağlayan hakları veren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve arkadaşlarının ve alınan kararları uygulayan Belediyelerin önce? Merhamet edene merhamet edileceği? İlahi emri olmak üzere ahde vefanın da gereği taktir edilmeleri.

TÜRKİYE´NİN ANA MUHALEFETİDE, DİĞER MUHALEFET PARTİLERİDE MEDENİ ÜLKELERDEKİ GİBİ ÜLKEMİZİN ÇIKARINA OLAN HER KONUDA DEVLET VE HÜKÜMLETİN YANINDA DURMALI!

 Medeni ülkelerdeki ana muhalefet ve diğer muhalefet partilerinin ülkenin çıkarına olan her konudaki çalışmaları taktir etmelerinin aksine CHP li belediye tarafından alınan iptal kararının son olması.

  Ülkemizin ana muhalefet ve diğer muhalefet partilerinin d medeni ülkelerdeki gibi  milli çıkarlar göz önüne alınarak hükümet ve devletten yana olmaları.

MİLLİ VE YERLİ DURUŞ İÇİN BAŞKAN YAZGI´YA TEŞEKKÜR!

   Güvenlik kuvvetlerimize moral vermek için milli duruş sergilediği için tektir edileni taktire çevirerek sanatçı Fettah Can´ın Recep Tayyip Erdoğan Parkının açılışı için davet eden Aksaray Belediye başkanı Haluk Şahin Yazgıyı bu milli ve yerli duruşundan dolayı ,ayrıca da Aksaray´a kazandırdığı diğer hizmetleriyle birlikte bu güzel Park içinde hemşerilerimiz ve şahsım adına taktir ve teşekkürlerimi sunuyorum.

   İNŞALLAH GELECEK YAZIMDA CHP CUMHUR BAŞKANI ADAYI MUHARREM İNCE´NİN AKSARAY MİTİNGİNİ YAZACAĞIM!

   Bu yazımın hayli uzun olması nedeniyle salı günü ilimizde miting yapan CHP nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce´nin mitingini nasip olursa ilk yazımda irdelememek istiyorum takibiniz dileğiyle.

    Tüm din kardeşlerimizin bu gün başlayan 11 ayın sultanı Mübarek Ramazan ayını hayırlara vesilesi dileğiyle tebrik ediyorum. Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.   

 

 


16.05.2018 09:53:10

Ali Genç

İnsanlığı Öldüren Katliam,Özürlüye Merhamet ve Taassuba İnat Vefa

İnsanlığı Öldüren Katliam,Özürlüye Merhamet ve Taassuba İnat Vefa