Pazartesi günü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş Beyi ilimizin acil meselelerinin ve orta ile uzak vadede karşılaşacaklarımızın çözümü konusunda bilgilendirmek  ve bunların çözümü için Kılıç Aslan Parkının yanındaki evimden Ticaret Odasına kadar yürüyerek ziyarette gittim.

     Dönüşümde Bilboartlarda  Kargaların bile güleceği, hatta gülmeleriyle dallarından “Patır,Patır” aşağıya düşecekleri bir davet gördüm.!!!!

       Bu Bilboartlarda bulunan afişlerde Aksaray’da Turizm Haftasının etkinliklerle kutlanacağı belirtiliyordu.

      DÜĞÜN ELİN, BAYRAM ELİN BİZE İSE SEYRİ DÜŞER!!!

      Bize ne kardeşim turizmin haftasından bu  haftayı  bunun kaymağını yiyenler yapsın.!!!

      Aksaray kendisini inkar ederek!!!

      Ayağına sıkarak!!!

      Kendi değirmeni susuzluktan takır,takır kururken kendi suyuyla komşunun değirmenini çalıştırırken hangi gerekçeyle turizm haftası etkinliği yapacak?

 AKSARAY’DA LAZ FIKRALARINA BİLE FERMAN OKUTULUYOR

     Bizde olanlar  Laz kardeşlerimizin insanları güldürmekten fıtık eden veya göz yaşına boğdurtan fıkralarına da ferman okutuyor!!!!

YILLARCA AKSARAY’DA HİÇ TARİHİ VE TURİSTİK YER YOKMUŞ GİBİ ŞEHRİMİZE GİREN VE ÇIKANLARI ZORLA “GÖREME”YE YÖNLENDİRDİK!!!

    Turizm haftası kutlaması yapabilmek için turistlerin gezmesi gereken yerlerimizin olması gerekmezmi?

     Elbette ki gerekir.

     Bizde Turistlerin gezeceği yerler varmı?!!!

     Var ise neden 3 yıl boyunca sanki Aksaray merkeziyle genelinde gezip görmeye değer hiçbir tarihi ve turistik yerimiz ve eserimiz yokmuş gibi Aksaray’ın giriş ve çıkışlarına kendi tarihi ve turistik yerlerimizin levhalarını koymayarak sadece ”Göreme” levhası koyarak şehrimize girip çıkan araçların sürücüleri ve araçların içindekilerin ide adeta süngü zoruyla Göreme’ye yönlendirdik?!!!!

   Kendi şehrimizdeki tüm tarihi ve turistik yerlerin yok sayılmasını “Burası Nevşehir Değil!!!” haberiyle gündeme getirdikten sonra yazdığım onlarca haber ve köşe yazısının yanında üç yıl boyunca görüştüğüm mülki amirden mahalli seçilene.

    Vekillerle ve diğer birçok Meslek Kuruluşu ve STK’ların yetkilisine konuyu bulabildiğim her vesileyle görüşerek kendilerine iletmeme rağmen gereğini yapan olmadı.!!!

    Bu levhalar taaki ilimizin bir yiğit il birim amirin direktifiyle benimle birlikte İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan Bey tarafından “Göreme” kelimesinin üstüne “Ihlara ve Güzelyurt” kelimelerinin yapıştırılmasına kadar bu rezalet,umursamazlık ve nankörlük ile kendimizi inkar etmemiz devam etti.!!!

OKULLARA ASILAN HARİTARDA BİR BİZE BİRDE BİZİM 10’DA BİRİMİZ KADAR BİLE TARİHİ VE TURİSTİK YERLERİ OLMAYANLARIN ESER SAYISINA BAKIN!!!!

   Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki sınıflara asılan haritalara hiç bakanınız oldumu?

   Bakanların gördükleri şey bizim 10’da hatta 100’de birimiz kadar bile tarihi ve turistik eserlerle yerlere sahip olmayan Vilayetlerle  ilgili sayılanların çeyreği kadar bile Aksaray’ın tarihi ve turistik yerleri belirtilmiyor.!!!

IHLARA’NIN AİDİYET SIKINTISI 25 YILDA ÇÖZÜLEMEDİ

     25 yıldır vilayetiz.

     Vilayetlerin idari sınırları bellidir.

     İki vilayetin sınırında olan bir yer konusunda her hangi bir karışıklığı anlarım.

      Fakat halen bizim kendi toprağımızın sınırında değilde onlarca kilometre içeride adeta Güzelyurt ilçe sınırlarının göbeğindeki merkez ilçe’ye bağlı Yenipınar köyü ile komşu olan “Ihlara” vadisinin aidiyet sıkıntısını Çeyrek asırda giderip Turizm broşürleriyle ders kitapları ve diğer yayınlarda bize ait olduğunu tam olarak tescil ettiremedik!!!!

“KAPADOKYA 70 KM” İLE KENDİMİZİ İNKARLA AYAĞIMIZA SIKIYORUZ!!!

   Vali Ataklı,Belediye Başkanı Yazgı ve İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün’ü yeni oldukları,İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan Beyin ise samimiyetini ve  çalışmalarını,bu çalışmalarla elde edilen başarılarını bildiğim için yazının girişinden itibaren belirtilen olumsuzluklarda her hangi bir sorumlulukları yok.!!!

    Bu olumsuzlukların suçluları devede kulak nispetinde bile olmayanların dışında kalanlarından yıllardır bu memleketin suyunu içip ekmeğini yiyip havasını soluyan mahalli atanmış ve seçilmişlerle vekiller, iktidar ve muhalefet partileriyle, Meslek Kuruluşlarıyla STK’lardır.

     Yıllardır inatla sürdürülen bu nankörlük günümüz dede maalesef aynen devam ettiriliyor.

     Kapadokya krallığının başkenti olmamıza, yine bu krallığın merkezi topraklarını oluşturan üçgenin bir ucunda yani giriş kapısı olmamıza ve bu üçgenin yüz ölçümünün en az %40’ına sahip olmamıza rağmen kendi toprağımıza tıpkı yıllar önce elimizle koydurup yıllarca kaldırtamadığımız mecburi yön ”Göreme” levhalarında olduğu gibi kendi ayağımıza sıkıyoruz.

     Aksaray’ın Ankara  tarafı girişine konan çektiğim Fotoğrafını Pazartesi günü ATSO başkanı Ahmet Koçaş ve 68 Aksaray Gazeteciler cemiyeti Başkanı Ali Südemen’e gösterttiğim, mahalli seçim öncesi ise bir muhalefet Partisi il başkanı ile adayınında yerinde görmesini sağladığım bir levha var ki bizim için kelimenin tam anlamıyla yüz kızartıcı.!!!

     Tüm atanmış ve seçilmişlerin Ankara’ya veya o yöne gidip gelirken önünden geçtikleri ”KAPADOKYA 70 KM”!!! yazan levhayla kendimizi inkar ediyoruz.

     Bu levhanın konulmasına izin vererek ve tüm ikazlara rağmen de kaldırmayarak Kapadokya sınırları içinde bulunan yüz binlerce tarihi ve turistik eserimizi yok sayarak turizmde kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz.!!!

KENDİMİZİ İNKAR EDEREK,KENDİ DEĞİRMENİMİZ SUSUZLUKTAN ÇALIŞAMAZKEN BAŞKALARININ DEĞİRMENİNE SU AKITARAK,SAHİP OLDUKLARIMIZI İNKAR EDEREK VE 25 YILDA IHLARA’NIN AİDİYET SIKINTISINI BİLE ÇÖZEMEZKEN TURİZM HAFTASI KUTLAMAK NEYİMİZE?

      Aksaray’da umursamazlıkla çelişen şeylere kargalar gülmezde ne yapar?

     Sahip olduklarımızın tamamını inkar edercesine önce kendi şehir merkezimize ve şehrimizin giriş ile çıkışlarına “Göreme “ levhalarını koydurtarak,tüm ısrarlara rağmen körü körüne bunları 3 yıl kaldırmayarak susuzluktan kurumuş değirmenimiz yerine komşunun değirmenine yıllarca ısrarla su akıtarak.

    25 Yılda  tamamı bize ait olan hiçbir komşuyla ilgisi olmayan yer yüzünün meskun olan en uzun tek tarihi ve turistik vadisi “Ihlara” nın aidiyet sıkıntısını bile çözemeyen,üstüne üstlük birde Kapadokya’nın kendi %40’lık payımızda inkar edilircesine,yok sayılırcasına “Kapadokya 70Km”levhasını koyduranların,ikazlara rağmen kaldırtmayanların Turizm haftasını kutlamaları neyine?!!!

    Saydığım tüm olumsuzlukların gelecek Turizm haftasına kadar Vali Ataklı,Başkan Yazgı, Milletvekilleri,İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün’le başta Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı Ahmet Koçaş olmak üzere tüm Meslek Odaları,iktidar ve muhalefet partileriyle STK’ ların samimi işbirliği yapmalarıyla.

    Bu işbirliğiyle Ankara’da devletin ilgili ve yetkililerinin nezdinde yapacakları girişimlerin yanında İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan’a verecekleri samimi maddi ve manevi desteklerle bu olumsuzlukların tamamının ortadan kaldırılması.!!!

     Kaldırmazlar ise bunun hesabını bu dünyada veremeyecekleri gibi ahirettede suçlarının cezasını misli misline çekeceklerinin kaçınılmaz olacağını bilmeleri dileğiyle.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


16.04.2014 00:00:00

Ali Genç

İnkâr`la, el değirmenini suyumuzla çalıştıran turizm haftası!

İnkâr?la, el değirmenini suyumuzla çalıştıran turizm haftası!