Hem yüce kitabımız Hz. Kuran tarafından hem de bütün sahih Hadisi şeriflerde bildirilen ilk insan ve ilk Peygamber Hz. Adem(A.S.) atamızla  son Peygamber Nebiler ,Nebisi  Hz. Muhammed(S.A.V.) efendimiz kadarki gelip geçen Peygamberlerden sadece bizim Peygamberimize  nasip olan 2 bölümden oluşan Isra ve Miraç mucizesinin yer yüzündeki safhasını bire bir olmasa da maksimum 6 bilemedin 7 saat içinde günümüz ilmiyle gerçekleştirmek mümkün!!!

İKİ BÖLÜMLÜ BU KUTSAL YOLCULUK GÖZ AÇIP KAPANACAK KADAR KISA BİR ZAMANDA GERÇEKLEŞTİ

   Rabbimizin yeryüzünde sadece insanlar ve Peygamberler içinde efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)´e bahşettiği mucize olan ilk bölümü Mekke şehri ile Kudüs arasında ve Mescidi Aksa da geçen, ikinci bölümü ise bir yere kadar Hz.Cebrail(A.S.) sonrası ise sadece  Hatemül Enbiya efendimiz  tarafından gerçekleştirilen ve  ezel ile ebet olan Mabudumuzla yüz yüze görüşmesini kapsayan bu 2 bölümlü gece yolculuğu zaman içinde ,zaman, mekan içinde mekan yaratan Mevla´mız tarafından dünya zaman birimiyle göz açıp kapanıncaya  kadarki  kısa zamanda yaratıldı.

MÜŞRİKLER İSRA´NIN BİLE  MÜMKÜN OLMADIĞINI KANITLAMAK İÇİN MESCİDİ AKSAYI SORDULAR

    Efendimizin bindirildiği Ref,ref? isimli özel bir binekle önce Kudüs ü Şerifteki Mescidi Aksa´ya orada  kendisinden önceki Peygamberlerle görüşmesi ve onlara imamlık yapmasını ve  yolculuğun 2. bölümünü anlattığı müşriklerin daracık akılları alamadığından  buna inanmadılar.

   Sema da gerçekleşenleri yalanlayamayacakları için kendilerince bir gecede Mekke ile Kudüs arasında gidip gelmenin mümkün olmayacağı(!) dar ve düz mantık gerçeğiyle Mescidi Aksa´yı bilenlerle Peygamberimize mademki oraya gitmişse Müslümanların bu ilk kıblesini anlatması istendi.

    O anda Hz.Cebrail(A.S.) tarafından bu kutsal mekan Peygamberimizin önüne getirildi.

    Efendimiz tarafından buradan sorulan sorulara net ve kesin olarak cevaplar verildi.

    AKŞAM NAMAZINDAN SONRA UÇAKLA KUDÜSE GİDİP DÖNMESİ 4 SAAT 20 DAKİKA!!!

     Sümme Haşa bir kul tarafından göz açıp kapanıncaya kadarki saliselerle ölçülebilecek zaman içinde bu Mucizenin gerçekleştirilmesi mümkün olmasa da, günümüzdeki teknolojinin ulaşımdaki seviyesi göz önüne alındığında akşam Namazından sonra Mekke den uçağa binip Kudüse gitmek ve oradan geri Mekke ye dönmek maksimum 4 saat 20 dakika, Havalimanına gidiş, dönüşe de 1 saat ilave edilse, bir saatte Mescidi Aksa nın gezilmesine ayırıldığında 6 saat içinde bu mucizenin dünya bölümünü gerçekleştirmek mümkün.

    Akla gelen tüm ilim dalları ile birlikte ulaşımı çok hızlı hale getiren bu olup bitenler Cenab-ı  Allah(C.C.)ın izni ile gerçekleştiğine göre ve her ilmi gelişmenin dinimizin yüce kitabı Hz. Kuranda bahsedilenleri onaylamasıyla kim bilir bizler göremesek te uzak ve yakın zamanda kulun Mabudumuzla yüz yüze görüşmesi Cennet dışında mümkün olmasa da şu anda ulaşılmasının on milyarlar yıl süreceği belirtilen gezegenlere  ülkemizin veya dünyanın  uzak kentlerine  varış mesafesi kadar zaman süresinde ulaşmak mümkün  olabilecektir.

   Rabbimizin yüce kitabında ve Habibi tarafından söylenen ve yapılanların ilim geliştikçe ispatlanmasıyla daha çok inanmayanın inançlılar arasına girerek hem dünyasını hem de ahiretini kurtarması dileğiyle tüm din kardeşlerimin Mübarek Miraç kandilini tebrik ederim.

 (*)Bu yazımı yazarkenhttp://www.resulullah.org/isra-ve-mirac-mucizesi ve http://www.illerarasimesafe.com/mekke-suudi-arabistan_kudus-israil/? sitelerindeki bilgilerden faydalandım. Emeği geçenlerden Mevla´mız razı olsun. Ali Genç.

 

 


22.04.2017 00:11:25

Ali Genç

İlimle İsra Mümkün,Sıra Mirac´ın Ispatlanmasında

İlimle İsra Mümkün,Sıra Mirac´ın Ispatlanmasında