Geçtiğimiz hafta sonu bir dizi ziyaretlerde bulunan Milletvekilleri Aksaray gezilerine devam ettiler. Ben pazartesi günkü ziyaret ve hizmetlerin dağılımına da katıldım. Önce Yenikent Belediye Başkanı Rahmetli M. Emin Yenisan’ın başsağlığına, ardından yeni alınan yoğun bakımlı ambulansların hizmete sokulması ve Sarıyahşi de 2600 küçükbaş hayvanın dağılımına katıldılar. Katılımda Sayın Valimiz Selami Altınok, Ak Parti Milletvekillerinden Sayın Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz, İlknur İnceöz, Belediye Başkanı Nevzat Palta ve İl Başkanı M. Fatih Yıldırıcı katıldılar.
      Rahmetli Yenikent Belediye Başkanı M. Emin Yenisan’ın yenikentteki yakınlarına başsağlığına gidilerek burada yakınları ile görüşüp acıları paylaşılarak başsağlığı dilendi.
        Başsağlığından sonra İl Sağlık Müdürlüğü avlusunda eski para ile bir trilyona alınan ambulanslar törenle hizmete sokuldu. Burada İl Sağlık Müdürü Sayı Akın Südemen, Milletvekili Sayın Ali Rıza Alaboyun ve İlimiz Valisi Sayın Selami Altınok birer konuşma yaptılar.
       Akın Beyin anlattığı şekilde on yıl önce 7 ambulansla ilimize hizmet verirken bugün dünya standartlarında 28 ambulansımız olmuş. O dönem ki 7 ambulans da ilkel şekilde hizmet verdiği burada ifade edildi. Ambulansların hizmete sokulduğunda içine şöyle bir baktım, inanın yoğun bakım ünitesinden hiç farkı yok. Hasta taşıma işi artık omuz zoru ile değil, hastayı yerden alıp otomatik olarak sedyeyi yükselterek hiç zahmet çekmeden hastaya sıkıntı vermeden ambulansa taşıyorsunuz.
       Acil vakalara müdahalede mükemmel bir gelişme olmuş. Hatta bir yılda Helikopter ambulansla Büyük şehirlere hasta taşıma olayı bile beni gururlandırdı. Daha dün avrupaya imrendiğimiz sağlık hizmetleri artık Avrupa standartlarına çıkmış. Sayın valimiz başarı anketi ile ilgili bilgi verirken Türkiye’de en fazla halkımızın sağlık hizmetlerinden memnun olduklarını bunun yüzdesinin de % 75 olması azımsanacak hizmet değildir.
         Bu hizmette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Buradan Ağaçören ilçemize geçilerek kurulan kooperatifin girişimleri, milletvekillerimizin kendilerine verdikleri destek sonucu 2500 koyun ve 100 koç dağıtım töreni yapıldı. Dağıtım 50 aileye yapıldı, kendilerine 50 koyun ve iki koç verildi. 
      Burada Milletvekillerimizden İlk konuşmayı Yapan İlknur Hanım kooperatiflerin çok önemli olduğunu, kooperatifler kurularak küçükbaş hayvanların alındığını bundan da en çok yararlanan Eskil ilçemizin olduğunu vurguladı. Ruhi Beyde bu çalışmaların eğer daha eskiden yapılmış olsa idi göç azalırdı. Göçler zaten başka illere yapılmıyor mevcut ilimize yapılıyor, umarım bu sayede göç azalır temennisinde bulundu.
       Milletvekili Alaboyun da konuşmasında kurulan kooperatiflerin küçükbaş hayvana yönelik olursa daha çabuk hayvan alımı sağlanır. Kooperatiflerin biraz daha Güneydoğu illerine imkân tanıdığını bununda farklı amaçları var. Bu koyunları almamız öyle kolay olmadığını söyledi. Sayın valimiz de konuşmalarında tarım ve hayvancılığın önemine vurgu yaparak hayvancılığı güçlendirmememizi isteyerek kooperatiflere her zaman destek olacaklarına vurgu yaptı.
       Daha sonra emeği geçenlere plaketler verildi. Plaket verişlinde Sayın Ağaçören Belediye Başkanını eleştirmek istiyorum. Müsaade etse de plaket dağıtım sıralama ve takdimi Kaymakamlık yapsa idi. Ben bu konu üzerine inanın hiç takılmamıştım, ama kooperatif binasının açılışından sonra Belediye ye geçildiğinde ben Belediyeye çıkmadım dağıtım yerine gittim ve çarşıda dolaşıp nabız yokladım. Kimseyi bir şey anlamdı sanmayın, benim takılmadığım olaya Ağaçörenli vatandaşlar takılmışlar onlar bana yemin ederim söylediler. Böyle sıralama ve takdim olmaz diye tepki gösterdiler.
       Ya plaketi tamamen kooperatifçilere verdireceksin, yâda kaymakam beye, vali beye, orada il Belediye Başkanı var ona verdireceksin, hala ayrımcılıktasın Başkan bunları kaşımayın, şu gelen tablo olsun size bir şeyler anlatmalı idi. Halkında şahsınıza karşı bir ellercisini görmedim desem yalan olur.
       Kısacası şunu demek isterim ki, şu güzel tablo Ak Parti için fevkalade güzel bir tablo idi. Birlik beraberlik ve samimiyeti görmedim desem yalan olur. İl Belediye Başkanının bile bu dağıtıma katılması güzeldi. Sempatik ve sevimli İl Başkanı Yıldırıcı da bu güzelliğin mimarlarımdan diyebilirim. Ama sadece küçük bir plaket dağıtımı sırıtmasa her şey mükemmeldi. Bu hizmet azımsanacak hizmetler değil, Alaboyun bunun devamının geleceğinin müjdesini verdi, buda güzel gelişme.
 

11.02.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

İktidardan pazartesi çıkarması

İktidardan pazartesi çıkarması