Benim yaşım içerisinde yani 60 yıldır parti belediye başkanlığını veya belli ekiplere bağlılıktan kurtularak, Aksaray Belediye Başkanlığı yapan olmadı. İlk döneminin siyasi ve konjektürel şartları uygun olmadığı için aklınız ve vicdanınızın sesine uyarak başkanlık yapamadınız. Ama sayısız projeleri hayata geçirmeyi başardınız. Bunun karşılığını da aday olarak ve 31 Mart seçimlerini kazanarak aldın. Bunu Aksaray Halkı ve basını çok iyi bildiği için yanında oldu.

Seçim bitti, tüm Aksaray halkının belediye başkanı olma yolun açıldı. Bir Nisan’dan itibaren, kanunlara uyarak akılına ve vicdanına göre hizmet yapmak için önünde hiçbir engel yok. Çıkacak engelleri de seçmen yıktı, sosyal ve kültürel belediyecilik yapmak için yolların açık.

Hizmet ekibini yenileme veya takviye etmeden, gereğinden fazla personelinden tam verim almak için gerekeni yapmadan, Sivil Toplum Örgütlerinin tamamıyla hemhal olmadan, halka kapılarını ve özellikle gönlünü tam açmadan istediğin hizmetleri yapsanda tarih yazman hiçte kolay olmayacaktır. Dikenli yolları geçme ve sert engelleri aşma kolay olmayacaktır. Önemli olan bugüne kadar yapmaktan korkulduğu için yapılmayanları yapmak, zoru başarmak değil mi?

Aksaray belediyeciliğinde tarih yazma şartları tamamen kendi elinde. Sana kayıtsız şartsız yardım edecek ve yol gösterecek, daraldığın zaman önlünü ferahlatacak, Milletvekili Cengiz Aydoğdu yanında. Hakka ve hakikate inanmış on binler seninle, çaresizler, umutsuzlar seninle, hak ve hakikat isteyenler seninle dolaysıyla yürüme değil koşman gerek.

Şehrin lokomotifi olan; Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Ziraat Odası, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi, Süt Üreticileri Birliği, Damızlık Koyun-Keçi Yetiştirme Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile diğer dernek, vakıf ve sendikalarla kurulacak konsensüs, Aksaray’da kurulacak birliğe ve belediyeciliğe müthiş bir hız kazandıracağı için tüm kuruluşlarımız ve halkımız kazanacaktır. Dolaysıyla öne çıkan samimiyet, sevgi ve saygı, büyük başarılara imza atacaktır.

Bugüne kadar hiç yapılmayanı yapmak; 31 Mart 2024 tarihinde Aksaray İl Belediye Başkan adayı olanlarla bir toplantı yaparak, Aksaray için görüş ve tekliflerini dinleyerek kayda geçirmek, arkasından, ildeki siyasi parti başkanlarını davet ederek onlarında Aksaray için düşüncelerini dinlemek ve kayıtlara geçirmek olmalıdır. Aksaray belediye başkanının görevi öncelikle Aksaray’da birlik ve beraberliği sağlamak ve ben-sen çekişmesine son vermek olmalıdır. Bunun içinde samimi ve dürüst olmak yeter.

Yolun açık olsun, üstün başarılar diliyorum.

   HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.


2.04.2024 12:04:00

Rasim Gül

İKİNCİ DÖNEM HAYIRLI OLSUN, DR. EVREN DİNÇER

İKİNCİ DÖNEM HAYIRLI OLSUN, DR. EVREN DİNÇER