Belde ve ilçelerde ki, seçim analizlerimizi paylaşmaya devam ediyoruz. Ben yıllardır sahada olmama nedeni ile yörelerimizi sık sık gezip dolaşmam hasebiyle yakından tanıyan bir gazeteciyim. Dolayısı ile 31 Mart seçimlerini analiz etmek için adayların durumunu vatandaşlarla yakından konuşup takip etmekteyim.

IHLARA: Ihlara kasabamızda mevcut Belediye Başkanı MHP´den. Bu seçimde iki aday yarışıyor, Ak Parti adayı Ahmet Dinç ve MHP´den mevcut başkan İsmail Yılmaz. Vatandaşlarla yaptığım görüşmede seçimin favorisinin Ak Parti adayı Ahmet Dinç olduğunu söylediler. Mevcut başkan İsmail beyi tanıdığım için Ak Parti adayı Ahmet Dinç´le seçim bürosunda bir araya gelip hem tanıştım, hemde sohbet etme imkanı buldum.

Kendisine turizmin göz bebeği olan kasaba ile ilgili ne tür projeleri olduğunu sordum şunları anlattı; ? güzel beldemiz turizm açısında dünyanın incisi sayılır. Beldemize bir seyir terası, teleferik yapmayı planladım. Turizm beldemize bir yöremizin kültürünü yaşatmak için bir Kültür evi ve altlı üslü düğün salonu, birde kafe projem var. Yürüyüş meydanındaki boş alana güzel bir park. Buraya bay ve bayan için wc.

Karanlık kaleyi temizleyip yeniden düzenleyeceğim. Kültür ve Turizm Bakanlığı projesi olan günü birlik çay bahçesi yapacağım. Harmanlık bölgesindeki atıl vaziyetteki parkı yeniden düzenleyeceğim. Turizm bölgesi olmamız nedeni ile koruma imar planı çalışması yapacağız. Bir hemşehrimin hibe edeceğiz arsaya 50 kişilik huzur evi yapmayı planlıyorum? dedi.

Bizde Ihlara´lılara şimdiden hayırlı olsun diyoruz.

SELİME; selime kasabasında dört aday var, Ak Partiden Levent Çelik, mevcut başkan Turgut Yayatan MHP, İyi Partiden Sefer Özdemir ve Sadet Partisinden Selim Karabacak. Yaptığım görüşmelerde seçim Ak Parti adayı Levent Çelik ve MHP adayı Turgut Yayatar arasında geçeceği şeklinde. Ancak kasabanın ileri gelen tanıdıklarından aldığım bilgiye göre seçimin favorisinin Ak Parti adayı Levent Çelik olduğu şeklinde.

DEMİRCİ: demirci kasabasında üç aday çekişmektedir. Ak Partiden mevcut Belediye başkanı Hüseyin Us, Büyük Birlik Partisinden Ramazan Bozlak ve MHP´den Ramazan Özer. Seçim Ak Parti adayı Hüseyin Us ve Büyük Birlik Partisi adayı Ramazan Bozlak arasında çekişmeli geçeceği kasaba sakinleri tarafından söylenirken bu iki adaydan mevcut başkan Hüseyin Us´un bir adım önde olduğu söylenmektedir.

GÜLPINAR: Gülpınar kasabasında iki aday yarışmaktadır. Ak Parti Belediye Başkanı ve adayı Mustafa Baymışlıoğlu ve MHP adayı Nizamettin Uğur çekişiyorlar. Nizamettin Uğur Baymışlıoğlu´ndan önce iki dönem Ak Partiden Belediye Başkanlığı yapmıştır. MHP´den aday olan Baymışlıoğlu Uğurdan seçimi almıştır. Şimdi roller değişmiş durumda Nizamettin Uğur MHP´den Mustafa Baymışlıoğlu ise Ak Partiden aday.

Her iki adayı kasaba halkı gördüğü için kıyaslıyor ve Baymışlıoğlu´nun bir dönemde çok hizmet ettiğini ve bundan dolayı seçimi hizmetin kazanacağı kasabalılar tarafından söylenmektedir. Burada kasabalıların söylediğine göre seçimin favorisi Baymışlıoğlu.

TOPAKKAYA: Topakkaya´da üç aday çekişmektedir. Ak Parti, MHP ve İyi Parti adayları yarışıyor. Zaman zaman Ak Parti ve MHP seçim bürolarını ziyaret ederek sohbet etme imkanı buldum. Burada Ak Parti adayı Adem Baylan ve MHP adayı Harun Oflaz arasında seçim geçtiğini söylüyorlar. Ancak Ak Parti adayı Adem Baylan´ın seçim bürosu çok hoşuma gitti. Eski köylerdeki muhtarlık seçimi odaları gibi, yaşlı kurt heyet gençlere seçim taktiği veriyorlar. Yaptığım analizde seçimde Adem Baylan burada bir adım önde olduğu bilgisini aldım.


13.02.2019 12:52:09

Erdogan Kaya

Ihlara, Selime, Demirci, Gülpınar ve Topakkaya´da seçim

Ihlara, Selime, Demirci, Gülpınar ve Topakkaya´da seçim