Siyasetçisinden bürokratına ve sivil toplum kuruluşları başkanları kendi konumları ile ilgili çalışmaları yerinde görüp mensup oldukları veya temsil ettikleri makamları ilgilendiren sahada bizzat olmalılar. Sahada olan koltuk sahipleri her zaman başarılı olmuşlardır. Koltuğuna yağışan kişiler ise her zaman sınıfta kalmışlardır. Sınıfı geçmenin başarı sırrı ise vatandaşın ayağına giderek konuyu yerinde görüp dinlemektir. Koltuğuna yapışanlar ise sadece zaman geçirip vatandaşa hizmetin önünü engellemekten başka bir şey yapmazlar.

Bir yazımda siyasetçilerin sahaya inmelerini ve inmemelerini kaleme almıştım. Bu günde ilimizde görev yapan başarılı beş bürokratımızı ele almak istiyorum. Ben gördüklerimi ve yaşadıklarımı yazarım, bizi neden yazmadın diyenleri de bizzat görmem lazım.

Bugün İş kur Müdürü Mahmut Akkuş, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Sosyap Politikalar Müdürü İsrafil Aktürk, Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav ve SGK İl Müdürü Bilal Akgün ile ilgili değerlendirme yapacağım. Bu bürokratlar başarıları ile göze batan arkadaşlar. Tabi saha ile işi olmayan bürokratlar var onları saha değerlendirmesine almıyorum.

İş kur Müdürü Mahmut Akkuş Bey gerçekten bilgili, saygın ve konumuna hakim bir daire müdürü. Bakıyorum her kesim ile iyi bir diyalog içinde, herkesin sevgi ve sempatisini kazanmış bir arkadaşımız.

İşsizlerle iş konusu ve iş yeri sahipleri ile sürekli diyalog içinde. Eskiden bu kurum bu kadar aktif olmasına rağmen insanlarla bire bir iletişim kurulmaz, iş yerleri ile sürekli irtibat bilinmezdi. Daire müdürleri koltuğuna yapışır kaldırmanız mümkün değildi. Sürekli sahada, hatta ilçelerde ve nerede bir iş istihdamı var orada görebilirsiniz. Çalışkanlığı ile gerçekten takdir ettiğim müdürlerimizden birisidir.

Sosyal Politikalar ve aile müdürümüz İsrafil Aktürk de gerçekten bu kurumun başına geleli bir hareketlilik başlamıştır. Koltuğuna yapışmadan sürekli sahada ve bu kurumla işi olan muhtaç ve hastaların ayağına giden bir daire müdürü.

Hatta bu kurumdan yararlanması herken muhtaç ve hastaları bizzat araştırmaktadır. Vali Beyin eşleri ile sürekli evleri ve muhtaçları dolaşmaktadır. Bu kurumda görev yapan çok idareci bilirim odasından çıkmaz koltuğunda otururdu.

Böyle başarılı ve çalışkan müdür Aktürk hemşehrimizin artık asaleti tasdik edilmelidir. Bu konuda siyasilerimiz kendisine bu konuda destek olmalıdırlar.

Tarım il ve Orman Müdürü Bülent Bülent Saklav Beyde göreve geldiği günden bu güne bakıyorum her gün bir mandırada ve tarlada işi ile ilgili çalışma yaparak vatandaşı bilgilendiriyor.

Vatandaşla çok güzel iletişim kurarak yardımcı oluyor ve ne gerekiyorsa yapıyor. Eski Müdürlerimizden Mehmet Özçitfçi hareketli bir müdürdü. Ama Bülent beyin sürekli sahada olması günümüz şartları ve imkanı onu bir adım öne çıkarmıştır. Ben her ne kadar yakın iletişimim olmasa da kendisini takip ediyor ve başarılı buluyorum.

SGK Müdürü Bilal Akgün Bey ilk geldiğinde görüştüğümüzde biraz endişelerim vardı. Fakat görevi süresinde böyle olmadığını görme imkanı buldum. Kendi sahasında başarılı, bilgili ve iş yerleri ile ikili ilişkileri fevkalade iyi ve yerinde ziyaretleri çok güzel.

Vatandaşla bire bir yakın ilgilenmesi, sigortasız işçi çalıştırana tak diye ceza yazmak yerine bu insanların sosyal güvenliğini sağlaması ayrı bir beceri. Dolayısı ile Aksaray kendisini sevmiştir. İşinde başarılı oluğun söyleyebilirim. Dileğim bu tür idarecilerin sayısın artması.

Emniyet Müdür Ali Karabağ Bey de çok başarılı, hele çarşıda pazarda tek başına dolaşarak emniyetin işini takip ederek sahada olması ayrı bir güzellik. Ali Beyle ilgili başka bir yazımda değerlendirme yapmak istiyorum, bu yazımızda bunu belirtmek istiyorum.


25.10.2018 09:56:46

Erdogan Kaya

İdareciler sahada olursa başarılı olur

İdareciler sahada olursa başarılı olur