Ak Parti kurulduğu günden bugüne ülkemize güzel hizmetler sunmuş bir partidir. Gerçektende ülkemize genel olarak yaptığı hizmetler ve kalkınma hiç bir dönemde olmadığı gibi ülkeyi şaha kaldırmıştır. İlimize gelen her parti idarecisinden birşeyler koparmışızdır. Geçtiğimiz günlerde Aksaray Belediye mahalle iftarın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldı. Merak ettiğim husus ise bir açıklama gelmedi, Sayın Soyluda bir vaatte bulunmadı. Bir bakan gelmişken birkaç hizmet koparmamız lazımdı.

       Feto operasyonları nedeniyle ilimizde bayağı kamu görevlileri ve Emniyet teşkilatında görevden almalar oldu. Belkide en çok Emniyet biriminden alınanlar oldu. Bir gazeteci olarak Emniyetteki eksiklikleri ve yetersizlikler görebiliyoruz. Bu konuda yeni Polis takviysi istendi mi? İlin ne kadar eksiği olduğu hususu bilgilendirildi mi?

      İçişleri Bakanlığına bağlı kuruluşlarla ilgili yeni tesis ve bina eksiği iletildi mi? İnşallah iletilmiştir, bizde bundan yanayız. Çünkü içişleri Bakanlığı ile ilgili bazı ilçelerin eksiklikleri bulunmaktadır. Umarım bu eksiklikler kendilerine iletilmiştir.

       Anonstu, mesajdı gibi kargaşa ile verilen iftar ister istemez bir gelirim yaratmıştır. Bizler ise gerilim ve muhalefet olmadan birlik ve beraberlik olunmasından yanayız. Gelecek hesabı elbette yapılacak veya hazırlıkta olacak, ama bunlar zamanı geldiğinde yapılmalı. Ne derece doğru bilmiyorum duyumlarıma göre büyük rakamda partinin borcu olduğu. bir kilo hurma alacak nakitin olmadığı söyleniyor. Eğer yanlışsa bana bu konuda bir yazı ile bilgi verilirse onuda paylaşırım. Gerçekten borçlu ise iftar yemeği veriyormuş gibi kargaşa çıkarmaya gerek yoktu, bu gerilimede luzum yoktu.

      Gerginlik ve hizipleşmeden her zaman şehir zarar görmektedir. Parti içi kavga ve çekişmeler kendi içlerinde kalmalıdır. Ramazan boyu Belediye iftar yemekleri veriyor bu iftara birlik ve beraberlik içinde teşkilatda katılmalıydı, malesef iftarlarda teşkilat bunu yansıttığını göremedik. Efendim çağrılmadık lafı boş laf, bu bir iftar halka verilen bir iftar sen gelip katılarak utandıraydın.

       Aday olmak ve siyasi düşüncede olmak herkesin demokratik hakkıdır. Buna saygı duymak lazım, ama birilerini yıpratarak hesap içinde olmak şehre zarar verir. Zamanı geldiğinde parti içi çalışma ve yarış elbette olmalıdır. Ama kavga etmeden, kırıp dökmeden olmalıdır. Bu Aksaray´a hiç yakışan bir durum değil.

      Siyasette kavgada olsa gürültüde olsa siyasetçilerin küsme hakları yok. Seçim mücadelesi biter herşeyde yerini sakinliğe terk eder. Aynen şu anlatacağım Nasrettin Hoca hikayesinde olduğu gibi.

       Nasrettin Hoca bir gece yarısı kapısının önünde bir kavga gürültü duyar, yataktan kalkar karısına seslenir: 
       Hanım kalk, şu mumu yakta çıkıp bir bakayım dışarıda neler oluyor. 
       Karısı onu önlemek istemiş. 
      Gece yarısı nene gerek, karışma sen! 
      Olur mu hanım! Bu patırtı gürültüde uyunur mu? 
      Gerçekten kapı önünde bağırıp çağırmalar uzayıp gitmekte imiş, kadın kalkıp mumu yakmış. Hoca hava buz gibi olduğu için yorganı sırtına alıp aşağıya inmiş. Kapı önünde toplananlara: 
      Ne oluyor burada? 
      Diye sormuş, daha ne olduğunu anlamaya kalmadan adamın biri karanlıkta hocanın sırtından yorganı aldığı gibi ortalardan kaybolmuş. Hoca uyku sersemi büsbütün şaşırmış. Zaten kavgada bitmiş, herkes dağılmaya başlamış. Hoca, hırsıza kaptırdığı yorganına üzüle üzüle, soğuktan büzüle büzüle yukarıya çıkmış. Onu merakla bekleyen karısı: 
      Neymiş o gürültüler, kavganın nedenini anlayabildin mi? deyince hoca, düşünceli düşünceli şu cevabı vermiş: 
      Ne olacak, kavga bizim yorgan içinmiş. Yorgan gitti kavga bitti! demiş


17.06.2017 13:48:19

Erdogan Kaya

İçişleri bakanından ne koparabildik?

İçişleri bakanından ne koparabildik?