Kurbanla ilgili olarak Rabbimiz in belirttiği ona etlerimizin değil onun rızası için yaptığımız İbadetimiz olan takvamızın gideceği misalinin gereği bizim yaptığımız hiçbir şeye Onun hiç bir ihtiyacının olmadığı

    Fakat biz acil kullarımızın ona her zaman her konuda muhtaç olduğumuz bilinciyle Mevla´mız tarafından biz kulların geçmiş günahlarından kurtulmamızı ve gelecek günahsız gönlere ulaşmamızı  sağlayan sayısız sebeplerle dolu bu geceyi olabildiğince dolu, dolu olarak ihya etmeliyiz.

     BU GECE YAPTIĞIMIZDA YAPMADIĞIMIZDA KENDİMİZE!

       Bu gün aklıselim ve ibadet ehliyeti olan her Müslüman öncelikle şöyle düşünmeli!

      ?Ben bu gün boyunca bu gecenin mukaddesatını gözetmesem, bu nedenle hiçbir ibadet yapmasam, geçmiş günahlarımın muhasebesini de yapmasam, geceyi de aynı şekilde diğer vasat geceler gibi geçirsem benim Allah(C.C.)´a sümme haşa bir zararım dokunur mu?!!!?dese!

      Ondan sonrada kendisi bunun artı ve eksisini hesaplasa sonunda ulaşacağı şeyin kendisinin yapmadığının zararını kendisinin göreceğini, Allah(C.C.)´a  hiçbir şeyin olmayacağı  yalın gerçeğini görecektir!

      ?HER GELENİ HIZI HER GECEYİ KADİR BİL!?

       Atalarımızın Müslümanların ömürlerinin her saniyesini Allah(C.C.)´ın hoşuna gidecek ibadetler ve hizmetlerle geçirmeleri için her zaman yolda, zorda kalana yardımı, yetime, fakire, çıplağa, aça yardımı ,garip gurebaya yardımı teşvik etmek için yardım edilecek olanın Hz. Hızır (A.S.) olabileceği bu nedenle yardım isteyenle ,kişinin kendiliğinden talep edilmeden yaptığı yardımı alacak olanın Hz. Hızır(A.S.) olabileceği ihtimali belirtilerek yardım talebinde bulunanın bu talebinin kesinlikle geri çevrilmemesi.

     Allah(C.C.)´ın rızası için istenenin verilmemesi, bu talepte bulunanın Hz. Hızır(A.S.) olması halinde, hem yardım talebinde bulunanın, hem de bu talepte bulunanın Hz. Hızır (A.S.) olması halinde kişinin katmerli zarar göreceği belirtilerek sürekli olarak herkese yardım yapmaya teşvik edilmektedir.

     Yine bu çerçevede insanların her zaman dini yönden gaflet içinde olmamaları, zinde olmaları ise yaşadıkları yılın 365´günün her hangi birinin Kadir gecesi olabileceği için tüm zamanların Kadir gecesindeki gibi ibadetler ve taatlerle geçirilmesi, aksinden ise kaçınılması teşvik edilmektedir.

      Bu bilinçle tüm Müslümanların öncelikle ve özellikle bu gecenin gündüzünde ve gece boyunca mutlaka ve mutlaka vicdan muhasebesi yapmaları, bu çerçevede hayatları boyunca yaptıkları maddi ve manevi hatalarıyla günahlar var ise bunlara tövbe etmeleri.

      Bir daha bunları yapmamaya kesin olarak söz vermeleri ve yaptıklarından dolayı da  Ulular, Ulusu Yaratanımızdan bağışlanmaları talebinde bulunmaları, ardından ise eş dost ve arkadaşlarından gönlünü kırdıkları var ise onları arayıp bulmalı ve kendisine yaptıklarından dolayı pişman olunduğu belirtilerek gönülleri alınmalı, helallik dilenmeli.

      Hastalar ziyaret edilmeli, dost ve akrabalara bizzat giderek veya çeşitli vasıtalar aracılığıyla tebriklerde bulunulmalı, tüm akrabaların kabirleri ziyaret edilmeli, orada onlara dua edilerek günahlarının af edilmesi ve kendilerinde oraya imanla gelmelerinin sağlanması dilenmeli.

     Fakirler, yoksullar, açlar, yetimler, yolda kalanlar gözetilmeli.

     Gündüzü ve gecesini ise Camilerde cemaatle yapılan ibadetlerle geçirmeli.

     Sadece ve sadece Allah(C.C.)´ın rızasını kazanmak için yapılacak olan bu ibadet, taat ve tövbelerimizin Mevla´mız tarafından kabulüyle bu gecenin sonunda anamızdan doğmuş gibi günahlarımızdan arınılarak yeni güne günahsız olarak başlamamızın, ömrümüzün sonuna kadarda bir daha günahlara bulaşmamamızın bizlere Mabudumuz tarafından bahşedilmesi dileğiyle.

     Kadir Geceniz Mübarek Olsun

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


Hasan kiliç
11.06.2018 10:22:10
Ağzına dılıne ve kalemline allah zeval vermezsin kardeş

ALİ GENÇ
11.06.2018 14:15:54
Allah(c.c.) razı olsun benim kıymetli kardeşim. Mevlamız cümlemizin ağzını,dilini,kalemini kendi rızasına uygun hareket edenlerden eylesin. Bu gün yani 11.06.2018 Akşam Namazına kadar devam edecek Kadir gecen ve Ulu Yaradanımız izin verirse ulaşacağımız Ramazan Bayramını tebrik ederim. Rabbim yar ve Yardımcımız olsun.

10.06.2018 01:37:10

Ali Genç

İçinde Onun Olmadığı Bin Aydan Daha Kıymetli Bu Gece Hakkıyla Değerlendirilmeli!

İçinde Onun Olmadığı Bin Aydan Daha Kıymetli Bu Gece Hakkıyla Değerlendirilmeli!