Dilimizdeki ?Haybatlama? kelimesi tıpkı unutulan? Bildirbir,köynek,ilençe, tas,ibrik, sini,tuman,cemadan sakavo,? ile benzeri bir çok kelimemiz gibi kullanılmasa da anlamı ?Abartma? dır.

HIDRELLEZE DİNİ  KİMLİK VERMEK MÜSLÜMANLIN DÜŞMANI İSRAİLİYATÇILARIN UYDURMASIDIR

   Bizde maalesef genel olarak İslam´ın emirlerini şüpheli hale getirerek Müslümanları dinden uzaklaştırmak maksadıyla Hristiyan ve Yahudiler tarafından ortak olarak yürütülen ?İsrailiyatçılık? tarafından İslam´a ve Müslümanlara karşı yürütülen dinden uzaklaştırma çabasının yanında bu gibi işlere kendiliğinden teşne olanlarında etkisiyle asıl din yerine hurafeler bir çok zaman öne çıkartılıyor.

   Bu bir kısmı teşne olanlar tarafından ,bir kısmı ise bilinçsiz mankurtlar ve onların ağababaları  olan İsrailiyatçılar tarafından dinmiş gibi bize öğretilmeye çalışanların bir çoğunda şirk vardır .

   Ve buna uyanlar Mevla göstermesin dinden çıkarak mürted olurlar.

   Bu konudaki sayısız kafayı böcüklendirme ve dinin aslından uzaklaşılarak hurafelerin dinin yerini alması çabalarından biriside Ömrü olanlar tarafından yarın kutlanacak olan Hıdırellez Bayramıdır.

   Bu bayramla ilgili olarak anonim kaynaklarda verilen bilgilerde;

    ?Hıdırellez Gregoryen  yani Miladi takvime göre 6 Mayıs, eskiden kullanılan Rumi takvim olarak da bilinen Jülyen takvimine göre 23 Nisan gününe denk gelmektedir.

    Hıdırellez ayrıca her yılın 6 Mayıs´ında başlayıp 4 Kasım´a kadar olan mevsimin ismidir.

    Buna göre Hızır Günleri adıyla yaz mevsimini, 8 Kasım´dan 5 Mayıs´a kadar olan süre ise Kasım Günleri adıyla kış mevsimini oluşturmaktadır.

BU GÜNDE HIZIR VE İLYAS HAZRETLERİNİN BULUŞTUĞU KONUSU TAMAMEN İSRAİLAYTÇI TANIMDIR!

     İsrailiyatçılar tarafından Müslümanların dinimizin dışındaki şeylerle meşgul olması, dinimizden olmayanı uygulayarak zamanla dinimizdenmiş gibi algılanmasını sağlamak için uydurulan 6 Mayıs günü Hazreti Hızır ile Hazreti İlyas´ın yer yüzünde buluşmalarından dolayı  bir din bayram olduğu, bu günde yapılan duaların kabul olacağı, bu günde atılan her bir adıma sevap yazıldığı gibi şeylerin dinle,diyanet hiçbir ilgisi alakası olmayan uydurma sözlerdir.

HIDIRELLEZ´DE NEVRUZ GİBİ BİR KÜLTÜREL BAYRAMDIR GÜNAHA BULUNMADIKÇA  MEŞRU ÇERÇEVEDE KUTLANMASINDA,EĞLENİLMESİNDE YENİLİP İÇİLMESİNDE MAHSUR OLMAYAN GÜNDÜR!

   Sözün özü dileyen insanlardan Pazar günü çalışmayanlar aileleriyle, çoluk çocuklarıyla, eş ve dostlarıyla, iş arkadaşlarıyla isterlerse kırlara ,çayır lara bayırlara çıkarak içkiyle, kumarla dinimizde yasak olmayan diğer şeyleri kullanmadan birlikte yemek yiyerek, meşru şekilde oynayarak, eğlenerek yemek yiyerek zaman geçirebilirler.

HIDIRELLEZ BAYRAMI KUTLANIRKEN HADDİN AŞILARAK BOYUNCA GÜNAHA GİRMESİ ENGELLENMELİ

    Bunda bir mahsur yoktur.

   Tüm din kardeşlerimizin ?Kaş yapayım derken göz çıkarma? tabirinde olduğu gibi bir güzel bahar bayramında sevinç içinde geçirirken boylarınca günaha girmeden kutlamaları dileğiyle  yarınki Hıdırellez bayramımız kutlu olsun.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


5.05.2018 08:55:14

Ali Genç

Hıdırellez Dinle, Özelliklede İslamla Alakası Olmayan Bir Kültür Bayramıdır

Hıdırellez Dinle, Özelliklede İslamla Alakası Olmayan Bir Kültür Bayramıdır