Bugün taraftarlarının genli tarafından Ak Parti hükümetlerini eleştirenlerin mensubu oldukları dünya fikirleri bir birinin zıttı olan uyumsuz partiler tarafından oluşturulan beceriksiz koalisyon hükümetleri tarafından ülkemiz idare edildiğinde başımıza gelecek sayısız olumsuzlukların aynası olan bizi adeta ekmeğe muhtaç eden talihsizliğin kapkara 15. Yıl dönümü.

      Ülkemizin bir günde yarı yarıya fakirleşmesine sebep olan Türkiye´nin tarihi boyunca yaşadığı en büyük kriz olan 21 Şubat 2001  kelimenin tam anlamıyla ekonomimizin beli kırıldı!!!

   BİR GÜNDE CEBİMİZDEKİ PARAMIZIN YARISINIDAN FAZLASINI KAYBETTİK!!!

    Ödemeler dengesi konusunda iyice sıkışan geliri giderini karşılayamaz hale gelen ülkemizin tam bu sıkışıklığı yaşadığı yamalı bohça 3´lü koalisyon Ana-Sol-M hükümetinin sürekli kıtlıklar ve zamlar ile bilinen lideri Ecevit´e dönemin Cumhurbaşkanı Necdet Sezer tarafından Anayasa kitapçığının fırlatılmasıyla.

   Ecevit´in ise yemeden içmeden gelip bunu basın mensuplarıyla paylaşmasıyla pimi çekilen bomba misali başlayan krizle tüm vatandaşlarımızın ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin servetinin yarısından daha fazlası yok oldu.

   Mark ve Dolar fırladı.

  250 Milyon lira olan Mark 900 Milyona çıktı.

   Yani krizden önce 250 Milyon lira verilerek 1000 Mark alınabilirken, krizden kısa bir zaman sonra 1000 Mark alabilmek için krizden öncekinin üç mislinden fazla bir para yani 900 Milyon verilerek ancak 1000 mark alınabilir hale gelindi.

    Kişi başına düşen milli gelirimiz 4750 Dolardan 2250 Dolara düştü.

    Birçok özel banka krizden önce merkez bankasından aldığı dövizlerle köşe oldu.

    Birçok özel banka batırıldı.

    Yüz binlerce esnaf battı.

    Anne ve babalarından ayrılan çiftler tekrar baba evine döndü.

   Devlet memur ve emeklisine ödeyecek para bulamadığından deprem için gönderilen yardımlarla ödeme yapmak mecburiyetinde kaldı.

    Bunlar ve daha sayamayacağımız sayısız olumsuzluklara sebep olan 21 Şubat krizine sebep olan siyasetçiler ve bürokratlardan maalesef şimdiye kadar bunun hesabı sorulmadığından yaptıkları da yanlarına kar kaldı.

  Ülkemizin ve milletimizin hiç hak etmediği bu olumsuzlukların yeniden tekerrür etmemesi için ibreti alem gereği meydana gelen olumsuzluğa sebep olanlar hakkında en kısa zamanda soruşturma açılarak hak ettikleri cezaya çarptırılmalarının sağlanması.

   Aksi durumunda  gereğini yapmayanların Allah(C.C.),Tarih ve Millet tarafından da af edilmeyeceğinin bilinmesi dileğiyle.

ŞEHDİMİZE RAHMET AİLESİ VE HEMŞERİLERİMİZE BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUM!

    Diyarbakır´ın sur ilçesinde vatan savunması görevinde bulunurken millet ve vatan ile din düşmanları tarafından şehit edilen ilimiz  Güzelyurt İlçesinin Alanyurt köyünden olan ve Ankara da ikamet eden üsteğmen Enes Demir´in şahadeti bir kez daha ciğerimizi dağladı.

    Şehidimize Cenab-ı Allah(C.C.)tan rahmet,ailesi ve tüm hemşerilerimize bu acıları bir daha yaşamamak dileğiyle  sabır ve baş sağlığı diliyorum.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.


ahmet sahin
21.02.2016 15:20:48
başkanlık sistemine siyasi taasupla karşı çıktığımızı kim söyledi kardeş. herkesin kendine göre bir nedeni var nasılki demokratik ülkede yaşıyoruz diyosunuz o zaman karşı çıkanlarada saygı duyacaksınız başkanlığı öyle dayatıp durmayacaksınız anladınmı?

Ali Genç
22.02.2016 12:33:14
Değerli Ahmet Şahin Bey kardeşim öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Önce bir İnsan,sonrada bir Müslüman ve tam olmasa da demokrasisini oluşturmaya çalışan bir ülkenin vatandaşı ve bunların üstüne birde gazetecilik mesleğim gereği herkesin fikrine saygım var. Asla ve asla kimseye bir şeyi dayatmam. Ben sadece araştırmaları,ince eleyip sık dokumanın sonucunda ulaştığım bilgiler ışığında Hak ve doğru bildiğimi yazıyorum. Taktir edersiniz ki siz olmasanız da Türkiye de Başkanlık sistemine karşı çıkanların genel ekserisi konuyu bildiklerinden,enine boyun incelediklerinden ve bu incelemeleri neticesinde bu sistemin zararlarını öğrenmelerinden değil destekledikleri siyasi partinin dediğini tekrarlıyorlar. Sadece bu yazımda minik bir örneğini verdiğim koalisyonların çok başlılık nedeniyle karar almadaki sıkıntılardan dolayı sebep oldukları olumsuzluklar iyi incelenen,ince elenip sık dokunan,artı ve eksileri en iyi şekilde öğrenilerek her ihtimali değerlendirildikten sonra yapılacak yasa emrine göre başkanlık sistemine geçilmesi çok başlılığı ortadan kaldıracağı ve buna bağlı olarak koalisyonları tarihe gömeceği için ülkemizin istikrarlı ve istikrardan gelecek mutlu istikbaline katkısı nedeniyle gereklidir diyorum. saygılarımla.

20.02.2016 22:16:10

Ali Genç

Hesabı sorulmayan kriz

Hesabı sorulmayan kriz