Müellifini yani kesin olarak söyleyeni bilmememe rağmen Bediu Zaman Saidi Nursi Hazretlerine ait olma ihtimali yüksek olan ”Cenneti kazanmak kolay değil. Cehennem dahi lüzumsuz değil” sözü kendilerine iradeyi cüziye yani iyilik veya kötülük etme yetkisi verilmiş olan insanların bu yetki çerçevesinde yetkilerinin hangisini kullanırlarsa bunun karşılığını göreceklerini.

      Bunu dünya yaşantısına çevirecek olursak isterlerse Zehir gibi bir biber yiyip kıvranacakları gibi gerçek bir bal yiyip hem ağızlarını tatlandırıp, hem boğazlarını hemde midelerini rahatlatabilmekte kişinin kendi elinde.

          ALLAH CENNETİ GÜCÜ KADAR İYLİK EDENE VERİYOR

       Cennete gidebilmek için ise birinci şart kişinin samimiyetidir ve bu samimiyetle Hakkın rızası için yaptığı icraattır.

      Samimiyetle yapılmayan vadiler dolusu mücevheratın bedelinin karşılığı olan hayırın kabul edilme ihtimali zayıf,! hatta hiç yok iken,!  bunun tam aksine samimiyetle sırf Hak rızası için bir susuza verilen bir bardak su veya bir yetimin başının samimiyetle okşanması onun gönlünün alınması o vadiler dolusu mücevheratın karşılığı olan parayla yapılan hayırdan daha makbuldür./kıymetlidir.!!!

       Bu samimiyetle vadiler dolusu mücevheratın karşılığı olan parayla yapılan hayırın kabul edilmemesinden samimiyetle Hakkın rızasını kazanmak için verilen bir bardak su veya bir yetimin başının okşanması gönlünün alınması ile yapılan eylemle Cennetin elde edilme ihtimali daha çok yüksektir.!!!

      Bu nedenle Rabbimizin Cenneti gücü kadar samimiyetle iyilik yapana vereceği ilim sahipleri tarafından belirtilmektedir.

     

 RANTINDAN FAYDALANANLAR MİLLETİN GÖNLÜNÜ KAZANARAK RABBİMİZİN GÖNLÜNE GİRMEK İÇİN TREN’İ GETİRMELİ!

 

        Demir Yolları inşaatının uygulanacağı dönemde Osmanlı devlet idaresinde Aksaray’ımızın etkili siyasetçi ve devlet adamlarının olmaması nedeniyle uygulanan projede Güzergaha alınmayınca iyice körfez konumuna gelen Selçuklunun çeyrek milyon nüfuslu yazlık başkenti olan  Aksaray 81 defa küçülerek 3500’lere düştü.(*)

KÖRFEZ KONUMUNA GELEN AKSARAY ADNAN MENDERES’LE

 GURBETÇİLERİN SAYESİNDE YENİDEN MERKEZ OLDU

       Bu küçülmüş haliyle bir taraf tanda hiç  bir ticari,siyasi ve kültürel bağı bulunmamasına rağmen zorla bağlandığı Niğde il yönetimi tarafından  preslenerek dünyadan adeta tecrit edilen Aksaray evvel Alla(C.C.)’ın izni ardından ise Sultan Abdul Hamit Han dan sonraki ikinci  yollar kralı olan Adnan Menderes tarafından açılan  yeni yolların güzergahının en önemli  kara yolların kavşağı durumuna gelmesi.

       Avrupa’ya yapılan işçi göçünde en çok işçinin gittiği yer olmamız.

       Giden işçilerimizin kazandıklarını memlekette yaptıkları ev, dükkân ve diğer yatırımlar neticesinde Aksaray 70 li yıllarda her ne kadar tarihteki konumuna dönemese de sağlanan bu gelişmelerle hızla gelişerek büyüdü.

     Bu gelişme ve gelişmeye paralel oluşan büyüme neticesinde başta bağlı bulunduğu Niğde ili olmak üzere nüfus ve ekonomik yönden çevre illerin çoğunun önüne geçmesinin yanında bu gelişmesiyle o zamanki 67 olan ilin 31’indende daha büyük konuma geldi

        Demir yollarının Anadolu’dan geçtiği dönemde Osmanlı idaresinde söz sahibi devlet ve siyaset adamımızın olmaması nedeniyle kaybettiğimiz merkezi konumumuza geleme sekte çevre illerin önüne geçmemizi sağlayan Kara Yolları ve gurbetçilerimizin sağladığı imkânlarla geldiğimiz konumumuzun sağladığı avantajında etkisiyle bölgemizin  cazibe merkezi olduk.

      O dönemde Demir çelik Fabrikası yapılan İskenderun’dan sonra en çok göç olan yer konumuna geldik.

      Bu gelişmenin avantajıyla 1989’da milletin demokrasi Şehidi Adnan Menderes’ten sonraki2. Adamı 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’ın talimatıyla,.

     Onun siyaset arkadaşı hemşerimiz merhum Mehmet Altınsoy ve merhum Raşit Daldal’ın samimim ve istikrarlı çabasıyla yeniden il olduk.

    13 Ekim 1920’deki birinci vilayet oluş kanunumuz görüşülürken Burdur milletvekili Soysalı İsmail Suphi Bey tarafından gündeme gelen kalkınmamız için tren yoluna bağlanmamız gerektiği konusundaki isteği bu konudaki araştırmalarıma kadar kamuoyu tarafından bilinmiyordu.

NEVZAT PALTA’NIN 2004 VE 2009 MAHALLİ SEÇİM VAADİ TREN YOL OLDU

      Bu konuda ilk ciddi söylem 2004 Mahalli seçimleri öncesi Devlet Demir Yolları Genel Müdür Yardımcılığından istifa ederek Aksaray merkez ilçeye Belediye Başkan adayı olan Nevzat Palta Bey ile onu teyit eden Partisinin  o dönemin kurmaylarından günümüzün Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in teyit ettiği seçim vaadiydi.

     Nevzat bey ve Ak Parti bu vaadin avantajıyla da 2004 Mahalli seçimlerini,2009 Mahalli seçimlerini Milletvekilleri ise 2007 ve 2011 Genel seçimlerini milletimiz tarafından sağlanan ful destekle kazandılar.

      Şimdi sıra bu vaadin rantını yiyenlerin sözlerini en kısa zamanda fiiliyata geçirmelerindedir.!!!

   AKSARAY BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN SÖZÜNÜ TUTMASINI BEKLİYOR!!!

        Ulaştırma Bakanı Bin Ali Yıldırıım’ın 18 Aralık 2010’da partisinin genişletilmiş il divanına katılmak için geldiği Aksaray  Tiyatro Salonunda bulunanlara ve o gün Organize Sanayi Bölgesinde Meslek Odaları ve STK temsilcileriyle yaptığı toplantıda,.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ise 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri  öncesi  partisi tarafından 26 Mayıs 2011’de Aksaray Hükümet Meydanında yapılan mitingde alanı hınca,hınç dolduran on binlerin önünde verdiği sözün gereğinin en kısa zamanda yapılması.!!!

      En geç bu yılın sonunda yapım ihalesinin gerçekleştirilmesi ve 2015 Genel seçimlerinden önce Aksaray’ın Çakmak istasyonu üzerinden Adana-Konya, Ortaköy-Kırşehir ve Kırşehir-Yerköy üstünden Ankara-Kayseri demir yolu ağına bağlanması sağlanmalı.

          Bu sözün rantını yiyenlerin!!! hem bu rantın karşılığını yerine getirmeleri hemde Cenneti hak edebilmek için gereğini yapmalarını.!!!

        Aksi durumunda ise bu milletin gereğini yapmasının yanında Hak katındaki cezasının da çok çetin olacağının bilinmesi dileğiyle.!!!

        Tüm Aksaraylıların özellikle seçilerek veya atanarak bulundukları makamlara gelenlerin tamamının Vehbi Çorakçı,Mehmet Altınsoy ve Soysallı İsmail olması.

       Aksaray’ımızın 1. ilçelik esaretinden resmen kurtularak dün geride bıraktığımız 92. yıl dönümü tekrar kutlu,vaatlerin rantını yiyenlerinde gereğini yerine getirmeleriyle hem kendilerinin mutlu olması ,hemde milletimizin mutlu edilmesinin sağlanması dileğiyle.

        Cuma’nız Mübarek Olsun.

        Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 

(*)Aksaray’ın 1920’de il olması esnasında Büyük Millet Meclisinde yapılan konuşmalarda

verilen bilgilerde belirtiliyor.

 


21.03.2013 00:00:00

Ali Genç

HER AKSARAYLI VEHBİ ÇORAKÇI, MEHMET ALTINSOY VE SOYSALLI İSMAİL OLMALI!

HER AKSARAYLI VEHBİ ÇORAKÇI, MEHMET ALTINSOY VE SOYSALLI İSMAİL OLMALI!