Kanuni Sultan Süleyman ?Muhibbi? isimli şiirinin ilk kıtasının 1. satırında;

?Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi? cümlesinde İnsanların en çok  iktidara,yönetime imrendiğini belirtirken, 2 satırında ise bundan daha kıymetlisinin de  olduğunu ise ?Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi? cümlesiyle her şeyin başının sağlık olduğunu bu nedenle asıl olanın sağlıklı olunması,sağlığın korunması gerektiğini vurguluyor!!!

     Sağlık olmadan ne devletin,ne de iktidarın mümkün olamayacağını belirtiyor.

     Bu günkü yazımızın konusu da insan sağlığını, daha doğrusu günümüzün tanımıyla koruyucu tıp kapsamına giren iki ayrı güzel çalışmayla ilgili.

     1.´si Başkan Yazgı´nın seçim vaadi olan hemşerilerimizin ve şehrimize gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin satılanların,satışa sunulan yerin ve imalattan satışa kadar hizmet edenlerinde hijyen şartları başta olmak üzere sağlıklı gıdanın garanti edilmesinin belgesi olan ?Günebakan? sertifikasıydı.

     Geçen Pazartesi günü isim hakkı Aksaray Belediyesine ait olan maksadını yukarıda belirttiğim Günebakan sertifikasının 16.sının verildiği hemşerimiz Emrah Gül kardeşimize ait olan ve genel olarak hemşerilerimiz tarafından? Cafeler Caddesi? olarak bilinen Konya Caddesindeki Charlie Chaplin Cafe´de Başkan Yazgı´nın katılımıyla gerçekleştirilen sertifika törenindeydik.

   Salı günü ise özellikle kendi memleketi dışında başka şehirlerde yüksek eğitim alanların çok iyi bildiği sıkıntıları Karınca, kararınca da olsa katkıda bulunmak için Üniversite öğrencilerine sabah hijyen şekilde pişirilip ikram edilmesine başlanan Aksaray Belediyesinin?Mobil Çorba Evi? tanıtım töreni için Üniversitemizin kampusundaydık.

   Pazartesi Devlet Hastanesi,Salı,Çarşamba ve Perşembe  Büyük Bölcek Üniversite duraklarında ve Cuma günü ise Eski Terminal kavşağında Saat 0.6.00-0.9.00 arasında öğrencilere sıcak çorba ve ekmek ikramı ile üniversite öğrencilerinin tamamına olmasa da bir kısmına derse başlamadan sıcak çorba ile midelerinin bayram etmesi sağlanacak.

    Belediyelerin asıl işleri olan imar,alt yapı ve bayındırlık hizmetlerinin yanında Ak -Mek aracılığıyla özellikle insan sağlığı için gerekli olan Hijyen kurallarının özendirildiği Günebakan sertifikası ve öğrenciler için aynı şekilde hijyen ortamda pişirilip yine hijyen şartlarına uygun yapılan çorba dağıtımını gerçekleştiren Başkan Haluk Şahin Yazgı ve emeği geçen tüm Belediye çalışanlarını tebrik ediyorum.

   Bu ve benzeri gibi güzel hizmetlerin çeşitlendirilerek vatandaşlarımızın hayat standardının yükseltilmesi çalışmalarına iveme kazandırılarak  devam edilmesi dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

(*) Kanuni Sultan Süleyman´ın ?Olmaya Cihanda Devlet Bir Nefes Sıhhat Gibi? sözünü yıllar,yılı kendisine ait bir Vecize olduğunu sanıyordum.

     Bu yazım için konuyu araştırdığımda bunun müstakil bir vecize olmayıp kendisinin ?Muhibbi? isimli şiirinin ilk iki satırında geçtiğini ve bu iki satırın açıklamasını?https://tr-tr.facebook.com/KanuniSultanSuleymanMuhibbi/posts/226248860851730? sitesinden öğrendim. Emeği geçenlere teşekkür ederim Ali Genç

 

 


1.12.2015 08:37:21

Ali Genç

Her şeyin başı sağlık

Her şeyin başı sağlık