14 Ekim 1905’de kurulan Dünya Hava Sporları Federasyonu (FAİ) na, 16 Şubat 1925 yılında kurulan Türk Hava Kurumu (THK) 1929 yılında üye olmuştur.  Türk Hava Kurumu (THK), FAİ nin 95 yıllık üyesidir. 2009 yılında kanunla kurulan Türkiye Hava Sporları Federasyonu (THSF) ise FAİ üyesi olmadığı için iki kurum arasında görev alanları konusunda 15 yıldır anlaşmazlık devam ettiğinden hava sporları etkinliklerinde yer yer tatsızlıklar yaşanmaktaydı.

Kendini Türkiye ve hava sporlarına adamış, Hava Sporları Federasyonu As Başkanı, iş insanı Hemşerimiz Abdullah Kahraman’ın girişimi, Türk Hava Kurumu ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu Yönetim Kurullarının onayıyla, Türkiye Hava Sporları Federasyon’unda, FAİ üyesi olmasını sağlayarak 15 yıldır süren anlaşmazlığı bitirmiştir.  

Türk Hava Kurumu, Kayyum Heyeti Başkanı Vali Kemal Yurtnaç ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Saim Yılmaz ve THSF nu As Başkanı Abdullah Kahraman’ı tebrik ediyor ve kutluyoruz. Dünya’da FAİ ye üyesi olan sadece 7 ülkeye Türkiye’den de ikinci kurum olarak kurumu eklenerek 8. ülke olduk.

2013 yılından bu yana Aksaray’da yapılan hava sporları etkinlikleri ile Gençlik ve Spor Bakanlığında tam destek veren Aksaray Milletvekili Cengi Aydoğdu ile 2019’dan itibaren devamlı Aksaray Hava Sporları Derneğinin ve yapılan Dünya şampiyonalarının yanında olan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e de teşekkür ediyoruz.

Hava sporu alanında dev iki kurumun birlikte, hareket etmesi hava sporlarını geliştirme ve sporcu sayısını artırma çalışmaları büyük başarıyla devam edecektir. Dolaysıyla Türkiye’de büyük atılımlar olacağı gibi Dünyada da üst düzeyde yer alacağından asla şüphe edilemez.

Bu başarılar ve gelişmelere paralel olarak hava sporlarına gerçekten önem veren Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Millet Vekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Yarı Kamu Kuruluşu niteliğinde olan Sivil Toplum Örgütlerimize ve İş insanlarımızın yakın ilgi ve alakalarıyla Aksaray’da büyük gelişme kaydedecektir.

Terkiye Hava Sporları Federasyonu, ülkenin sportife havacılık sektörüne ki gelişimine katkı sağlamak ve diğer spor branşlarında da ülkede ve uluslararasında tanınmışlığını artırmak amacıyla kurulmuştur. Federasyon bünyesinde 16 farklı hava sporu branşı bulunmaktadır. Önemli olan Aksaray’da 16 branşın yapılması gereken yapıldığında, ülkede ve Dünya’da Aksaray’ın tanınmışlığı hızla artacaktır.

Hedef 2024 yılında, Aksaray’da sadece lise ve üniversite de bulunan yaklaşık 80.000 öğrencinin en az 10.000’ni uçurmak olmalıdır. İş sektöründe çalışan imkan verildiğinde uçmak isteyen binlerce gencin bulunduğunu da gayet iyi biliyorum. Aksaray Valiliği, Aksaray İl Belediyesi ve Üniversitesi, herhalde beşer adet yamaç paraşütü takımı almaktan aciz olamaz. Aksaray Üniversitesi, Yamaç Paraşütü bölümü açmaktan aciz olamaz. Malzeme alındığında, kurs açarak uçanları yetiştirmek ve uçurmak için hoca temini Aksaray hava Sporları derneğinden olacağı duyurulur.

HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.

 


24.03.2024 06:03:00

Rasim Gül

HEMŞERİMİZ, ABDULLAH KARAMAN’NIN BAŞARISI

HEMŞERİMİZ, ABDULLAH KARAMAN’NIN BAŞARISI