Yazılarımı takip edenler hiçte hak etmediğimiz haksız uygulamalara yaptığım eleştirileri bilirler.

 2013 Yılının Ocak ayının ilk haftasında Aksaray´ımızın bu umursamazlıkları hak etmediğini belirterek bu yılın 2002-2007  arası gibi olmasını.

 2014´ün Ocak ayında ise Aksaray´ın 2002´den itibaren Ak Partiye  o zamana kadar  sürekli Türkiye ortalamasının üstünde veri desteğe rağmen hak ettiği hizmetleri alamadığını,oysa aynı katkıyı,hatta daha da aşağısını sağlayan komşu kardeş illerimizin Meclis Başkanının ve Bakanlarının olduğunu.

   Bu komşu ve kardeş vilayetlerin bizden misli misline fazla hizmetler aldığını belirterek buralara verilen hizmetlerin hangileri olduğu bilgisini verdim.

   Bu senenin Ocak ayında ise 2014 ?de yazdıklarımdan da alıntılar yaparak komşu kardeş illerin Bakanlarının görevlerine devam ettiğini.

   Recep Tayyip Erdoğan´ın milletimiz tarafından ilk defa aracısız olarak Cumhurbaşkanı seçilmesiyle  onun yerine komşu ve kardeş Konya´mızın evladı olan Dışişleri Bakanı  Ahmet  Davutoğlu´nun Başbakan olduğunu belirterek Aksaray´ın hem hizmet yönünden,hem de Bakanlarının olmamasının sebep olduğu hak etmediğimiz mağduriyeti belirtmiştim.

   Normal yasama döneminde eleştirdiklerimize ve umduklarımıza 15 yıl içinde kavuşamasak ta buçuklu olan 25 Yasama döneminde İlknur İnceöz  Hanımın  Çeyrek Asır sonra ANAP Grup Başkan Vekili merhum Raşit Daldal´ın makamına Ak Parti Grup Başkan vekili olarak geldi.

   Bakanlık üstü olan bu seçimden dolayı mutluluğumuz devam ederken bu defada seçim hükümetinin açıklanmasından sonraki Yazımda da belirttiğim gibi ?Bir Geldiler,Pir geldiler?

   2002´den 7 Haziran seçimlerine kadar ilimiz milletvekili olan Ali Rıza Alaboyun´un Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına,1 gün önce Müsteşarlığına getirilen hemşerimiz Cenap Aşçı  Gümrük ve Ticaret Bakanlığına.

     17 Aralık Kalkışmasından sonra ilimiz Valiliğinden  İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne atanan Selami Altınok´un ise İç İşleri Bakanlığına atanmasıyla Sadi Somuncuoğlu nun Bakanlıktan  azledilmesinden 15 yıl sonra üç aylığına da olsa üç bakana birden kavuştuk.

    RESMİ BAYRAMLAŞMADA 15 YIL SONRA YENİDEN BAKAN GÖRDÜK!!!

     Bayram öncesi ilimizi topluca ziyaret eden 3 bakanımızdan Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı´nın Kurban Bayramının 2. Günü yapılan Resmi Vilayet Kutlamasına katılmasıyla 15 yıl aradan sonra yıllardır sadece vekillerin katılımıyla yapılan kutlamalarda yeniden Bakanlı bir bayrama kavuştuk.

   Valilikteki Resmi kutlamayı kıl payı kaçırdım.

  Huzur Evi,Devlet Hastanesi Bayramlaşmasında il protokolünün yanında Bakan Aşçı ve Milletvekili Nevzat Palta da vardı.

    Nevzat Beyin Hastaneden sonra izin almasıyla Çocuk Yuvası Bayramlaşmasında ve  il Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma Alay Komutanlığında Bakanlı kutlama devam etti.

  25 Yıl sonra gelen Grup Başkan Vekilliği ve 3 Bakan sevincimizin 1 Kasım seçimlerinden sonrada bu sayıda olmasa da 2002-2015 Kasım arasındaki desteğimizi karşılayacak seviye karşılayacak oranda devam etmesi.

     15 yıllık aradan sonra resmi bayramlaşmaya katılan hemşerimiz Cenap Aşçıya hemşerimiz adına teşekkür ediyorum.

   Ayak üstüde olsa Vali Şeref Ataklı Beyin yanında kendisine ilettiğim ucubeyi kaldırtarak bizi bu karanlık gölgeden kurtarması dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun

 


27.09.2015 13:01:52

Ali Genç

Hem vekilli, hem de bakanlı!

Hem vekilli, hem de bakanlı!