Pazar günü halk oylaması yapılacak, hayırcılar ve Tayyip Erdoğan düşmanları birkez daha düşünmeli. Yetmiş sente muhtaç Türkiyeyi nerye getirmiş, bazılarını aktarayım.

      2002 yılına kadar tüm döviz kurları karşısında itibarı ve değerini yitiren Türk Liramız 2004 yılında atılan 6 sıfır ile tekrardan değer kazanmış ve AK Parti döneminde yapılan ekonomik stratejiler ile dünyada ekonomik olarak gelişen bir ülke ve değer kazanan para birimine sahip olduk.

     2009 yılında Davos zirversinde dünyanın gözleri önünde FİLİSTİN´E zulüm eden İsrail´e ?One munite? diyerek yaşanan katliama cesurca dik durdu eğilmedi tüm dünyanın lideri oldu.

     77 Milyonluk m2 hava alanının temeli atıldı. İstanbulda yapılacak olan 3. Havalimanı dünyanın en büyük havalimanı olarak tarihe ismini altın harflerle yazdırmayı başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN sayesinde başardı.

      Dünyanın en büyük ulaşım projelerinden olan Marmaray tamamlanarak 29 Ekim de hizmete açıldı ve 15 günde 15 milyon İstanbulluyu taşıdı.

      Nebi müjdecisi İstanbul´umuz için 2 deniz geçen şehre dönüştürecek olan Kanal İstanbul Projesi ülkemizin değil dünyanın sayılı projeleri arasındadır. Proje; 25 metre derinliğinde 150 metre yüzey 120 metre taban genişliğine sahip olacaktır.

     29 Mayıs´ta temeli atılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü 59 metre genişliği ile dünyanın en geniş, 1478 metrelik ana açıklığı ile üzerinde yaylı sistem bulunan dünyanın en uzun asma köprüsü ve 320 metreyi aşan yüksekliğiyle dünyanın en yüksek kuleye sahip asma köprüsü oldu.

      2002 yılında Türkiye´nin imf´ye 23.5 milyar borcu vardı bu borcun tamamını ödeyip, İMF´ye 5 milyar dolar borç vermek için anlaşma yapıldı.

     2002 yılında sağlık ocaklarında muayene olanların sayısı 69 milyon iken aile hekimliği uygulamasıyla 2014 yılında bu sayı 255 milyona ulaşmıştır.

     Fatih projesi kapsamında 160 bin sınıfa akıllı tahta kuruldu ve 1 milyon civarında öğrenciye ve öğretmene tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştirildi. 4 yılda tamamlanacak proje ile emsalimiz olan ülkelere eğitimde fark atacağız.

     Çiftçilerimize yapılan tarımsal destekler, mazot desteği ve nakit yardımı sayesinde artık dünyanın 186 ülkesine tarım ürünü ihraç eden bir Türkiye var.

     Milli imkanlarla geliştirilen ve üretilen helikopterimiz ATAK, ülkemizin savunma sanayisinin gelmiş olduğu noktayı daha ilerisine taşıyacak. AK Parti döneminde hayata geçirilen Türk Milletinin göklerdeki günü ATAK ile ülkemizi tehdit eden tüm unsurlara gözdağı veriyor. Dünyada ki tüm emsallerinden daha gelişmiş olan milli helikopterimiz ATAK, ülkemizin uluslar arası prestijini arttırdı.

      Ülkemizin gurur olan Milli Tankımız Altay 30 Mart 2007 de yapılan milli güvenlik müsteşarlığı tarafından 500 milyon dolar mali kaynakla hayata geçirilmek üzere çalışmalara başlatıldı ve bugün tüm dünyada emsali olmayan %100 yerli Türk teknolojisi ile diğer ülkelerin imrenerek baktığı Milli Tankımız ALTAY, Silahlı kuvvetlerimizin gücüne güç katacaktır.

      Dünyada sayılı ülkelerin üretebildiği ve savunma sanayi ile teknoloji noktasında büyük bir güç olarak kabul edilen insansız hava araçlarının AK Parti ile ülkemizde %100 yerli olarak üretimine başladı ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kullanıma sunuldu. 12 Yıllık AK Parti döneminde dış ülkelerin boyunduruğun altına girmek istemeyen AK Parti kendi insansız hava arıcı olan ANKA´yı ülkemize çok kısa bir sürede kazandırdı.

     Yıllardır sırf başı örtülü diye ne doktorlar, avukatlar, mimarlar okullarına gidemedi, toplumdan dışlandı. 2009 yılında AK Parti bu ülkedeki bacılarımızın örtüsüne sahip çıktı ve 2009 yılında üniversitelerde 2013 yılında ise tüm kamu kurumlarında görevli başörtülü personellerin yüzünü güldürdü. Başörtüsü yasağı ile iş gücünde kadınlarımın önünü açtı Türkiye´nin önünü açtı.

    Proje tarihi boyunca 12 hükümet, 16 bakan değiştirmiştir bolu dağı tüneli, AK Parti hükümeti ile 2007 yılında hizmete açıldı. Halka hizmeti Hak´ka hizmet olarak gören bir yönetim anlayışı ile bitirilemeyeni bitirmeye yapılamayanı yapmaya ilke edindi.

       Ak Parti hükümetine kadar ülkemiz genelinde 6.101 km duble yol var iken AK Parti ile ülkem 21.227 km bölünmüş duble yol ile yol aldı ilerledi. Şehirler arası yolculuklar artık daha güvenli ve rahat. Yol medeniyettir düsturu ile ülkemi kalkındırdı, ulaşımda rahatlığı ve kaliteyi herkese eşit sağladı.

 

 


13.04.2017 09:24:22

Erdogan Kaya

Hayırcılar birkez daha düşünmeli

Hayırcılar birkez daha düşünmeli