Ben eskiden genel olarak Aksaray Üniversitesi Araştırma Hastanesinden genel olarak memnun değildim. Zaman zaman da köşeme taşıyarak eleştirdim. Eleştirimin ana nedeni ise çalışan personeldi, ama bunun başını çeken taşoran fırma elemanları idi. Bunun nedeni ise sırtlarını bazı siyasilere dayayarak görevlerini suiistimal yapmaları idi. İki gün önce gece vakti bir sağlık problemim nedeni ile gittiğimde eskiye oranla personelde bir hoşgörü ve hastalara karşı saygı gördüğümü söyleyebilirim. 

     Daha önceleri gece gittiğimde o dönemim Hastane Başhekimi Cengizhan Kılıçaslan hocamı sıra bekleyen hastalarla ilgilenirken gördüğümde çok mutlu olmuştum. Ama o dönem Hastanedeki çok başlılık yetkilerin dağılması ile Cengizhan hocamamı da çaresiz bırakıyordu. Hiç değilse şu Genel sekreterlik pozisyonu kalktı da çok başlılık sona erdi. 

      Cengizhan hocamın İl Sağlık Müdürü olması ile hastanede de bir değişim rüzgarı esmeye başladı. Personelin anlattığına göre Hastaneye yeni bir disiplin geldiği şeklinde. Böyle bir disiplin ve çalışma şeklinin düzene girmesi tüm Aksaray´ı mutlu eder. Mutlu ettiği gibi hastalarımızda en azından güzel hoşgörü ile mutlu olurlar. 

      Ama gelin görün ki, ben olmazsam gerisi tufan düşüncesi ile bazı farklı kafalar, bu koltuklara ben neden gelmedim telaşına düşmüş olmalılar ki, öküz altından buzağa çıkarmaya çalışıyorlar.  

      Yeni atanan arkadaşlardan sadece bir tanesini tanıyorum, o da çok samimi olmamakla beraber. Ama ben bu arkadaşlarla ilgili yaptığım çalışmada fevkalade düzgün ve başarılı olmalarıdır.  

      Bu başarıdan rahatsız olan ve bu koltukta ben oturmalıyım diye orayı burayı ben dahil net üzerinden farklı isimlerle arayarak daha göreve gelmeden yeni gelen arkadaşları yıpratmaya çalışıyorlar. Bana gelen mesajları kulağıma bile koymadım koymam da. Çünkü önce bir konuya inanmam, görmem ve belge olması lazım. 

       Şimdi moda Fetö iftirası, hiç bir şey bulamazsan yapıştır Fetö damgasını. Olağan üstü hal döneminde atanacak arkadaşlar didik didik araştırıldıktan sonra atanıyorlar. Öyle üç köfte beş kuruşa tantanasını kimse yutmaz. 

      Hani birde benim gibi Fetö allercisi olan bir gazeteciyseniz sizin o damarınızdan girmeye çalışırlar. Varsa bir yanlış ve gerçek zaten devletimiz zamanında müdahale eder. Yoksa bu tür iftira ve dedikoduya gerek yok. 

      Bir Aksaray´lı olarak memleketimizin çocuklarının arkasında durmasını biliriz. Bu insanlarda soruşturma da geçirmiş olan olabilir. Ama bur da bir sabit suçun olup olmadığı. Versa bu konuda bir delil bende sizinle beraberim. 

      Daha işin başında yeni göreve gelmiş arkadaşlar hakkında sallamanın anlamı yok. Bizide kimse kullanamaz, kullandırtmayız da. Sizin gibi düşünenler varsa buyrun o kapıya onları kullanın.  

     Ben bu göreve yeni gelen arkadaşlarla en ufak bir iletişimim ve yakınlığım yoktur. Hiçbirisi de ne aile dostum nede çay arkadaşım. Benim için görevini dürüst ve düzenli yapması önemli. Yoksa dedikodu çıkarmak ve karalamak ancak bu memlekete zarar verir. Zaten ne çekti isek birbirimizi karalayıp aleyhinde olmaktan çektik. Edindiğim intiba düzgün ve güzel bir ekibin iş başına geldiğidir. 

 


Çağan Kurgan
13.12.2017 11:03:19
6 mayıs 2014 tarihli doktorun işi hasta bakmaktır başlıklı yazınızda bir sendika başkanını bir hastane müdürünü bunlar paralelin uzantıları şeklinde suçlamıştınız,onlardan biri ihraç oldu diğeri şimdi yukarıda yazdığınız ak pak yönetimin içinde başkan yardımcısı şimdi söylediğinizmi doğru o zaman söylediğinizmi sayın Erdoğan Kaya

13.12.2017 09:51:45

Erdogan Kaya

Hastane yeni yönetimi göz doldurdu

Hastane yeni yönetimi göz doldurdu