Yeni yapılan Aksaray 400 yataklı üniversitesi araştırma hastanesi geçtiğimiz günlerde hizmete girdi. Hizmete girer girmez bir sürü eksik ve gedik bulmaya başladık. Elbette yeni yapılan ve hizmete giren bir binanın ufak tefek eksiklikleri olacaktır. Bunlar zaman içerisinde hallolacağı kanaatindeyim. Efendim tamamen bitirilse de öyle açılsaydı diyenleri duyuyorum. Açılmadan öncede efendim iki yıl oldu hala açılamadı diyenleri duyuyordum.

Ben neden beş yıldızlı otel demişim onu eleştirenler bile var. Yine söylüyorum hastanemiz beş yıldızlı otel durumundadır. Yeni yapılan bir binada elbette kullanmaya başlayınca ufak tefek aksaklıklar çıkacaktır.

Yok duvarlarda boya kavlamış, tuvaletlerde akıntı oluyormuş, çevre düzeni bozukmuş. Kardeşim bir binada kullanmadan akıntı olup olmayacağı belli olmaz. Kullanınca bazı bağlantılarda sızma olabilir. Bunlar görülünce telafi edilecek şeylerdir.

Bir okuyucum bana resimler çekip atmış, bir tuvaletin iniş borusunun olduğu yerdeki sıvanın dökülmesi, birde yerlerdeki mermerlerin içindeki değişik renkleri anlayamamış olmalı ki, nemlenmiş zannederek bana çekip atmış.

Öküzün altından bu kadar buzağı aramaya gerek yok. Bunlar tamirat edilip giderilmiş. Efendim asansörler bozukmuş, çalışmıyormuş. Hangi apartmanda asansör arızası olmuyor? Hem hastanede eskisi gibi değil iki üç yerde üçer dörder asansör ver.

Bunlar bahane değil saray gibi bir hastane şehrimize yapılmıştır. İnanın insanın gözü kamaşıyor, pırıl pırıl bir hastane olmuş. Önemli olan bu hastanedeki personel hizmetlerinin mükemmel olması. Ben konuya buradan bakarım hastalara iyi muamele edilmeli.

Sağlık müdürü Sayın Dr. Cengizhan Kılıçaslan Bey beni hastane açılmadan gezdirdi. İnanın bir saatte ancak gezebildik. Muayenehane, hasta yatakları, aciller ve kantin gibi bir çok bölüm pırıl pırıl sora sara bazı bölümleri zor buluyorsunuz.

Şuna katılırım, çevre düzenlemesi hoş görünmüyor. Bu görüntülerde acilen giderilerek yeşillendirilmeli. Arıtmanın yakında olması hoş değil acilen buradan kaldırılmalı. Yazın buradaki koku hastaneyi rahatsız eder.

Hastane bağlantı yollarını Aksaray Belediyesi mükemmel bir şekilde yapıp düzenlemiş. Sadece sanayiden gelen göbeğe acilen trafik lambaları konulmalı. Buraya konacak trafik ışıklarından sonra gidiş geliş yollarında bir sıkıntı yok.

400 yataklı hastanenin Cengizhan Beyin anlattığına göre kapasitesi 600 civarında olduğunu söyledi. Hastaneye inşaatı devam eden ve ilave yapılan 200 yatak bölümü daha ilave edildiğinde bölgenin en büyük hastanesi olacaktır.

Efendim her şeyi bittikten sonra teslim alınsa idi doğru olabilir ama Milletvekillerimiz İlknur İnceöz ve Cengiz Aydoğdu hastaneye bakanlıktan ilave yüksek rakamda ödenek çıkardıktan sonra bitimi hızlandırılmıştır.

Önümüz kış mevsimi, kış girse idi bir altı ay daha hastane açılamazdı. Ödenek gelince hızlandırılarak açılışı erkene alınmıştır. Ha burada bazı eksiklikler varsa yetkililer müteahhitle görüşerek bu eksikliklerin giderilmesi sağlanabilir.

Biraz hoşgörülü ve farklı gözle bakarsak Aksaray güzel bir hastaneye kavuşmuştur. Yukarıda yazdığım eksikliklerde acilen giderilmeli. Bunlar olacak ve yapılacak şeylerdir. Ufak tefek konuları abartmazsak kısa zamanda eksik kalmayacağı kanaatindeyim. Yeter ki hastane personeli ve doktorlarımızın bazıları hastalara şefkat ve hoşgörüyü eksik etmesinler.


20.11.2018 12:40:07

Erdogan Kaya

Hastane eleştirileri yanlış

Hastane eleştirileri yanlış