Münnecim değilim.

    Allah(C.C.)´dan başka elçileri olan Peygamberleri bile gaybı bilemezken münnecim nereden bilecek ki?!!

     Gaybı yani bir saniye sonrasından tutunda kıyamete kadar ve daha ötesini ancak ve ancak Ezel ve Ebet olan Mabudumuz bilse de gelişmelerden bir sonraki muhtemelliği insanlarında bilmesi de çoğu zaman mümkündür!!!

      Şimdi durup dururken Gayıp meselesi ve ileride olması muhtemel gelişmeleri bilmenin mümkün olması da nereden çıktı?!!!

   1 Kasım Seçim sonuçlarından.

   Seçimlerden çıkan sonuç önce beni 27 Nisan 2007 tarihine,ardından ise bu tarihte yapılması gereken 11.Cumhurbaşkanlığı seçimi ve öncesine.

   Burada Özal,Demirel ve Sezer´in seçiminde aranmayan sonradan çıkma 367 dayatması ve bu dayatmaya mal bulmuş mağribi gibi sarılan dönemin CHP si ile yönetiminin hafızalardan silinmeyen Anayasa mahkemesi kararını etki altına alan çabalarına.

   Kamuoyu yoklamalarına göre 2007 Genel seçimlerinde Mecliste grup kurma ihtimali yüksek olan DP´nin genel başkanı Mehmet Ağar ve ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu´nun kamuoyunun millet iradesinden yana olmaları yönündeki beklentilerinin aksine derin güçler ve statükodan yana hareket etmelerine.

   Ardından Cumhurbaşkanlığının ilk turu akşamı TSK tarafından gece yarısı verilen ertesi günkü hükümetin dik duruşu karşısında yerle yeksan olan tarihimizin başarısız ilk darbe girişim olan E. Muhtıraya.

   Bu darbe muhtırası ile CHP´nin tehdidinin gölgesinde alınan tartışmalı Anayasa mahkemesi kararına.

  Bu karardan sonra erkene alınan 22 Temmuz günü yapılan Genel seçimlerde milletin statükoya inat Ak Partiye 2002 seçimlerine göre %12.30´luk artı destek vermesine.

   Milletten yana olmaları gerekirken aksini yapan Mehmet Ağar ve Erkan Mumcu´nun ve partilerinin sandığa gömülmesine.

   O tarihten  itibaren kamuoyunda esemelerinin okunmasına.

  Başındaki ?M? si milliyetçiliği ve muhafazakarlığı temsil etmesine rağmen Bahçeli ve başında bulunduğu MHP´nin yapılan anayasa referandumları ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde milliyetçilik ve muhafazakarlığın karşısında olanlarla aynı safta bulunmasına.

   CHP´nin Cumhurbaşkanı adayını desteklemesine.

   7 Haziran seçimlerinden sonra ise Devlet Bahçeli´nin ülkemizin bir bölümünde akan kana rağmen kamuoyunun tepkisine sebep olan milletvekili sayısını yarı yarıya indiren ?Hayır? cı tutumuna gittim.

   Şimdi eskilerin ?Şuraya çiziyorum? sözünde olduğu gibi bende buraya yazıyorum!!!

  MHP´nin hem partisine,hem de taraftarlarına zarar veren mevcut yönetimi değişirse veya gelecek olanlar bundan ders alarak milletten yana tavır alırlarsa.

 Barajı kıl payı aşan HDP  tüm illegal örgütlerle ilişkisin keserek,milletin çıkarlarından yana tavır alarak  iddia ettiği gibi  Türkiye partisi olurlarsa.

  Bu iki partinin de 2019 genel seçimlerinden alacakları sonuç 1 Kasım da alınandan daha iyi olur!!!

  Yok aksini yaparlarsa Ağar ve Mumcu gibi sandıktan çıkamazlar.

   Hele birde bu durum iki seçimde ardı ardına devam ederse siz o zaman görün curcunayı!!!

   Bu partiler Hazineden yardım alamazlarsa bırakın seçim için propaganda yapmayı genel merkezlerinin giderlerini bile karşılayamaz duruma düşerler.

  O zamanda Şener Şen´in Züğürt ağa filmindeki gibi genel merkezlerin satma ihtimali satmamalarından daha fazla olmaz mı?

  Ülkemizin milli birlik ve dirliği milletimizin hayat standardı demokrasimizin sağlamlığına bağlı olduğundan geçmişte yaşanan olumsuzlukların tekerrür etmemesi için tüm siyasetçilerin statüko yerine milletten taraf olarak kurumlarını yaşatmaları dileğiyle.

  Cuma´nız Mübarek Olsun.

Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


6.11.2015 07:52:02

Ali Genç

Haraptar Gibi Satılacaklar

Haraptar Gibi Satılacaklar