Hanımlar dikkat!

  Mutfakta İşinize Yarayacak Püf Noktalar

      Hanımların gün içinde vakti hep mutfakta geçer. Bir ev hanımının en büyük zevkidir mutfakta uğraşmak. Fakat işlerin kolay yolunu, püf noktasını bilmek bu uğraşı hem kolaylaştıracak hem de daha zevkli hale getirecektir. İşte işinize yarayacak püf noktalar:

     *Kaplardaki kireci temizlemek için kabın içine yumurta kabuklarını bırakıp kaynatın. Veya da bir miktar sirkeyle kaynatın. Kirecin yok olduğunu göreceksiniz.

     *Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin. Tatlanacaktır.

     *Mantarlarınızın daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun. 5 dk bekletin ve daha sonra pişirin.

     *Tavuk pişireceğiniz zaman lezzetli olması için 2 çorba kaşığı yoğurdu, sulandırılmış 1 çorba kaşığı salçayı ve birazda zeytinyağını derin bir kabın içerisinde karıştırın. Fırına koymadan önce tavuğun her tarafına sürün. Tavuğunuz çok lezzetli olacaktır.

     *Hazırladığınız kekin fırında pişerken çökmemesi için hamuru kalıbı ile birlikte fırına koymadan önce 20 dk kadar dinlendirin.

     *Pişirdiğiniz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme şeker ya da limon suyu koyabilirsiniz.

     *Kuru soğanları kese kâğıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz.

     *Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın. Sonra yağı döküp kızdırın. Daha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın.

     *Fırında tavuk kızartacağınız zaman tavuğu fırına koymadan önce limonu ikiye bölüp tavuğun üzerine sürün. Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.

     *Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.

     *Evde pasta yaparken kullandığınız meyve şekerlemelerinin dibe çökmesini istemiyorsanız hazırladığınız hamura bir miktar mısır unu ilave edin. Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler.

     *Soğan sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz.

     *Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içine iki dal maydanoz atarsanız kokuyu önlediğini göreceksiniz.

     *Satın aldığınız kiviler çok ham ve sertse bir gece boyunca plastik torba içinde elma ve armutla bekletebilirsiniz.

     *Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkarabilirsiniz.

     *Patates haşlarken haşlama suyunun içine bir kaşık margarin koyun. Patateslerin vitaminlerini kaybetmemiş olursunuz. Aynı zamanda da patatesleriniz daha çabuk pişer.

     *Kesik limonlarınızı kurutmadan saklayabilmek için küçük bir tabağa biraz toz şeker serpin. Limonun kesik tarafını şekerin üzerine gelecek şekilde koyun. Limonunuzu iki hafta kurumadan saklayabilirsiniz.

     *Kesilmiş elma armut gibi meyvelerin kararmaması için kesik yüzlerine limon ya da portakal sürerseniz havayla temaslarını kesmiş böylece kararmalarını önlemiş olursunuz.

     *Kullandığınız kahvenin saf olup olmadığını anlamak için bir bardağın 3/2´sini su ile doldurun. İçine kahveden biraz atın. Kahve suyun üzerinde kalırsa saftır. Fakat 2-3 dk sonra dibe çökerse içinde başka katkı maddeleri var demektir.

     *Eti pişirme şekliniz ne olursa olsun, tuzunu pişirdikten sonra koymalısınız. Tuzu önceden atarsanız eti sertleştirir.

     *Unlarınızın böceklenmemesi için kavanozun içine bir adet defneyaprağı koyun.

     *Çok miktarda patatesiniz varsa torbanın içine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.

     *Sarımsaklarınızı her zaman elinizin altında hazır bulundurmak istiyorsanız kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz. Ayrıca bu yağ yemeklerinize ve salatalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır.  


9.03.2016 21:33:04

Asude Usluer Uğurlu

Hanımlar dikkat!

Hanımlar dikkat!