Bu gün alışıla gelmiş tek konu veya bu konu etrafındaki gelişmeler yerine 3 ayrı konuyu bize yakınlığı özelliği ve aktüelliği gözeterek yazacağım.

HANIMLAR TÜKETİCİ OLMAKTAN KURTARILARAK AİLE,ŞEHİR VE ÜLKE İLE TURİZM EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK,İHRACAT ÇEŞİTLİLİĞİNİ ARTTIRACAK BİRER İŞ KADINI HALİNE GETİRİLMİŞ!!!

   Bilinen alışılagelmiş rutin Belediyecilik hizmetlerinin yanında RP ile başlayıp şimdilerde ivme kazanan Sosyal Belediyecilik birçok konuda rutin hizmetlerden daha çok takdir ediliyor.

 Bu takdir edilenlerden biriside daha öncede birkaç defa değindiğim ve Başkan Yazgı ´nın en çok geri dönüş alan mutlu eden hizmeti olan arttırılmasını dilediğim ?Belediye Emekliler Evi? hizmetidir!!!

  Emeklileri yazın Parklar ile meydanların sıcağı ile tozundan kış ve ilk ile sonbaharda ise yağmur ile kar ve soğuktan kurtulmalarını sağlayarak yüksek standartlı bir pasta hane veya kafe emsali yere, hem de oluşturulan standartla kıyaslandığında salaş bir kahve haneden bile daha  çok uygun fiyatlarla bunun yapılması en taktir edilen hizmet.

  Daha önce Başkan Yazgı bize Belediye hizmetlerini tanıtırken gezdirdiği Ak-Mek te devam eden hanımların ürettiklerini hem teşhir ,hem de dileyenlere satışını yaptıkları Cumartesi Pazarında Çarşamba günkü etkinlikte gerçekten sayısız artıları olan bir çalışmaydı.

    Haluk Beye bir selam verip ardından yine karşılaştığım bir çok dostla selamlaşarak gezdiğim açılan ve her hafta devam edeceği belirtilen ?Hanımeli? ismi verilen çalışma ile öncelikle daha önce kendi aralarında yaptıkları ev günlerinde  hünerlerini sergileyen bayanların verilecek profesyonel destekle neleri başaracaklarına şahit oldum.

 Ak-Mek te kendilerine verilen profesyonel destekle ev hanımları tüketici olmaktan çıkartılmışlar, ürettikleri akla gelebilen tüm eşyalar ve yemek ile tatlı çeşitleriyle önce kendileri ve ailelerinin bütçesine katkı sağlayacak duruma gelmişler.

    Bu işin belirtildiği gibi her hafta devam ettirilmesiyle sağlanacak katkı kendilerini de aşarak şehrimize, ardından ise ülkemize ve Turizmimizle birlikte iyi bir organizasyonla ihracatımıza bile katkı sağlamaları mümkün olacak.

   Bu güzel çalışmaları daha önceden başlatan Başkanlar ve buna ivme kazandıran Haluk Şahin Yazgı Başkan ile kurmay heyetine bu başarılarından dolayı şahsım ve hemşerilerim adına teşekkür ediyorum.

BİR MİLLETİN BAĞIMSIZLIK SEMBOLÜNE SAYGISI OLMAYANIN KENDİSİNEDE SAYGISI OLMAZ!!!!

  Çarşamba gecesi ve Perşembe sabahı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı başdanışmanı Profesör İbrahim Kalın´ın tepkisi ,Dış işleri Bakanlığımız tarafından bu konuda yayınlanan yazılı açıklamayı anlatan haberler beni önce 30 Ağustos 1922 sabahında Başkomutan Mustafa Kemal Paşa´nın yenilgiye uğrayarak kaçan Yunanlar ın ardından yerde  bulunan  yırtılan bayraklarını kaldırtması.

   Ardından ise İzmir´in kurtuluşundan sonra kalacağı eve gelince daha önce bizim şanlı bayrağımıza basarak içeriye giren Yunan kralından intikam almak için yere serilen bayrağın üstünden geçmesi istenince cephedeki gibi ?Bayrak bir milletin bağımsızlık sembolüdür, Yunan kralının yaptığı hatayı yaparak ben bir milletin bağımsızlık sembolünü çiğnemem? demesine gittim.

   Birde Altın Şafak isimli yaptıklarıyla aslında paslı  bir çivi  değerinde bile olmadıklarını ortaya koyan Yunan ırkçıları tarafından şanlı al bayrağımızın yakılması akla gelen tüm alçaklıkların bile altında çukurların en dibi bir şerefsizliktir.

    Bu alçakların mutlaka hak ettikleri cezayı çekmeleri sağlanmalı.

BAĞIMLILIK İNSANIN KİŞİLİĞİNİ ÖLDÜRÜR CAN, MAL HATTA IRZ DÜŞMANINA BİLE MUHTAÇ ETTİRİR!

   Başta geleceğimiz olan gençlerimiz olmak üzere ülkemizin akla gelen bağımlık yapan, kullananın hem canına, hem malına, hem de ailesine verdiği çoğu telafi edilemez zararın yanında ahirette de en ağır cezalara çarptırılmasına sebep olacak kötü alışkanlıklardan mutlaka korunmalı./korunmalıyız!!!

    Bunun için 7´sinden 77 mize kadar tüm insanlarımızın sigara ile benzeri tütün mamullerinden Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.) in tüm kötülüklerin anası olduğunu belirttiği alkol, uyuşturucu ve diğer türevlerine öncelikle bulaşmamamız için devletin aldığı tedbirlerin her aile tarafından da alınması ve  devletin kararlarının mutlaka en iyi şekilde takibi ile desteklenmesi sağlanmalı.

?BİR DEFADAN BİR ŞEY OLMAZ/ÇIKMAZ(!)LA? BAŞLANAN ALIŞKANLIK KİŞİNİN ÖMRÜNÜ BİTİRİYOR!!!

  Bu konuda mutlaka başta bu insanlık düşmanı maddelerin kişiyi önce? Bir defadan bir şey çıkmaz(!)? saçmalığıyla başlangıcın bulaşanı nasıl tüketip bitirdiği, tedavisi olmayan hastalıklara yakalattığı ve bu zararlıların temini için işlenen cinayetler ile hırsızlıklar, kullanıcıların bunlarla başta aileleri olmak üzere topluma verdikleri zararları hatta bağımlının müptelası olduğunu temin etmede ırzının düşmanına bile muhtaç ettireceği gerçeği her yerde herkes tarafından anlatılmalı.

     Sağlam kafanın sağlam vücutta olacağının da unutulmadan millet olarak top yekun bir şekilde aralıksız olarak tüm zararlılarla mücadele etmemiz dileğiyle.

    Cuma´nız mübarek olsun.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun


9.03.2018 00:10:31

Ali Genç

Hanımeli,Bayrak Ve İnsanı Düşmanına Muhtaç Ettiren Bağımlılık

Hanımeli,Bayrak Ve İnsanı Düşmanına Muhtaç Ettiren Bağımlılık