2004’ün Mart ayından başlanarak en yetkili  kişiler tarafından 5 defa verilen sözler hakkıyla takip edilmiş olsaydı Aksaray-Ulukışla,Aksaray-Ortaköy,Ortaköy-Kırşehir ve Kırşehir –Yerköy tren hattının yapım projesi 2012’de tamamlanacaktı.

   Tamamlanan projenin ihalesi için 2013 yılına ödenek konularak ihale edilebilinmiş olunsaydı şimdiye kadar bu proje çoktan hizmete açılmış olurdu!!!

    Yapım esnasında beklenmeyen olumsuzluklarla karşılaşılması halinde ise yüksek ihtimal ile bu yılın ortasında Genel Seçimlerinden önce demir yolu hattımız hizmete açılırdı.

    Bilindiği gibi 12 Eylül 2011’de hattın “Yapım projesinin!!!” ihalesinin yapılacağı ve bu projenin 2012 yılında tamamlanacağı açıklanmıştı.!!!

       Medya organlarını ziyaret eden milletvekilimiz Ruhi Açıkgöz Bey tarafından yapılan açıklamalarda hattın yapım projesinin 2012’de yapılacağı belirtilmişti.

   Ziyaret sırasında verilen bu demeç ertesi gün yani 13 Eylül 2011’de Aksaray da yayın yapan medya organlarında”  Ak Parti Aksaray Milletvekili Ruhi Açıkgöz, "Demiryolunun yapım projesi 2012 yılında tamamlanacak.!!!"dedi başlığıyla yayınlandı.

RUHİ BEY AÇIKLAMAYI DEMİR YOLU İPTAL EDİLDİ İDDİASI ÜZERİNE YAPTI

    Bu haberde ”AK Parti’nin Aksaray’da en güzel hizmetleri yapmaya devam edeceğini söyleyen Milletvekili Ruhi Açıkgöz, Kamuoyunda demiryolu yapımı iptal oldu diye bir dedikodu duyduk.

     Demiryolu Ulukışla ile Kırşehir arasında yapılacak.

     Başbakanımızın Aksaray Mitinginin ertesi günü bu yolun yapımı için ihalesi yapılmıştı.

Demiryolunun yapımı öncesinde yolun nereden geçeceği, geçiş yollarında kamulaştırma nerelerde yapılacak?, Nerelere köprü, viyadük, yada tünel yapılacak onun belirlenmesi yapılıyor.

 Bu çalışmalarda 2012 yılı içerisinde tamamlanacak.

       Demiryolu projesi hazırlanırken, Ben de bu yolun Ortaköy’e de uğraması konusunda ricada bulundum.

     Bu konuda projeyi hazırlayan firmanın duyarlı olmasını istedim.

     Aksaray’ında içinden geçecek olan, Kırşehir- Ulukışla arasındaki demiryolu yapımı için proje çalışmaları devam ediyor.

     Projeyi hazırlayan ekip Aksaray’a da gelerek gerekli incelemelerde ve görüşmelerde bulunmuştur” dedi. !!!

TREN HATTININ YAPIM PROJESİNİN 3 YILLIK GECİKMEYLEDE OLSA SEÇİMLERDEN ÖNCE YAPILMASI,İHALENİNDE GERÇEKLEŞTİRİLMESİ MÜMKÜN!!!

    Geçmişe mazi denildiğinden şimdiye kadar gerçekleştirilmeyen Aksaray’ımızın istikbalinin olmazsa olmazı olan bu hattımızın çoktan biten Çed projesinde hattın çevresel etkileriyle birlikte tüm güzergah neredeyse santim, santim belirlendi.

   Hattın güzergahındaki sanat yapıları alt ve üst geçitleri, tünelleri belli.

   Güzergahta  yapılacak ana ve ara istasyonlar, hattın döşeneceği yerden çıkartılacak hafriyat ve  buralara  serilecek dolgu maddesinin miktarı ile cinside belli.!!!

    Yine bu proje kapsamında hattın geçeceği güzergahın zemin etüdü de yapıldığı için yapım yani uygulama projesinin  teknik olarak kısa zamanda bitirilmesi mümkündür.!!!

    Bu gerçeklerin göz önüne alınarak yapılacak girişimlerle bu senenin genel bütçesinin başka kalemlerinden aktarılacak ödenekle hattın yapım projesinin seçime kadar yapılarak aradan geçen zamanın telafi edilmesi teknik olarak mümkündür.!

    Mümkün olanın sıkı takiple başarılması ve ardından ise yapım bedelinin çeyreği kadarda olsa bu sene için bütçe oluşturulup bitim tarihide belli olacak şekilde ihalesinin yapılması sağlanabilir.!!!

  Yeter ki siyasi irada ciddi şekildi ortay konsun.

BAŞBAKAN DAN BİTİM TARİHİ BELLİ OLAN İHALE TARİHİ MUTLAKA ALINMALI!!!

   Bu yapılamaz ise bile mutlaka oluşturulacak kamuoyuyla  Genel Seçimlerden önce yapılması muhtemel Aksaray Ak Parti mitinginde hemşerimiz Başbakan Davutoğlu’undan 11 yıldır gerçekleştirilemeyen bu hattımızın bitim tarihide belli olacak şekilde ihale tarihi sözünün alınması gerekir.!!!

    Bunun için başta iktidar partisi olmak üzere ilimizin tüm siyasileri, atanmış ve seçilmişleriyle, Meslek Odalarıyla STK’ları kendi siyasi gelecekleri yerine özelde  Aksaray’ın, genelde ise ülkemizin geleceği için iş birliği yapmalı.

    Bu başarılmaz ise umudumuz bir başka bahara kalacak ki göle su gelinceye kadar kurbağanın göz patlayacak, hele birde kuraklık olursa  susuzluktan ölecek.!!!

    Gerçekleşmesi yüksek ihtimal dahilindeki menfiliklerin vuku bulmaması için gerekenlerin zaman geçirilmeden yapılması ve yaptırılması dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.


26.01.2015 17:02:37

Ali Genç

Hani demiryolunun yapım projesi 2012’de bitecekti

Hani demiryolunun yapım projesi 2012’de bitecekti