Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü.

       Başta başkent Ankara olmak üzere İstanbul ve İzmir´dekilerle birlikte ülkemiz genelindeki Gazeteciler Cemiyetleri ile basın mensuplarının bir araya gelerek çeşitli isimler altında kurdukları diğer çatı kurumlarının organizasyonuyla genel olarak bu gün başlayıp yüksek ihtimal ile yarında devam edecek çeşitli etkinliklerle Çalışan Gazeteciler günü kutlanacak.

 Cemiyetler ve Gazetecilerin diğer çatı kuruluşlarının organizasyonlarının yanında mülki ve mahalli yetkililerle,Siyasiler Meslek Odaları ve STK´lar tarafından da organize edilecek etkinliklerle meslektaşlarımızın gönlü alınacak.

   Hatta bunun ilkini dün Ak Parti  il başkanı Abdulkadir Karatay yönetim kuruluyla birlikte Ağaçlı tesislerinde meslektaşlarımızı misafir eder gerçekleştirdiği toplantıda  yaptığı açıklamalarla meslektaşlarımıza yazacak epeyce de malzemede verdi.

  Bugünde nasip olursa meslektaşlarımızla birlikte Başkan Yazgı´nın misafiri olacağız.

 Diğer vilayetlerin gazetecilerinin bu bayramı hak edip etmediklerini bilmiyorum!!!

 Fakat Aksaray´daki gazetecilerin çoğunluğu hatta  istisnaya bile giremeyeceklerin dışında kalanların tamamı bu günü kutlamayı kesinlikle hak etmiyorlar!!!

 Çünkü istisnanın dışında kalan meslektaşlarımızın ve çalıştıkları yayın organlarının yayın politikaları yok.!!!

   Ticaret yapmaya gerçek gazetecilik engelmiş gibi Aksaray´ın istikbalini ilgilendiren ana meselelerinin  çözüme kavuşturulması ile birlikte ilimizin diğer dert ve sıkıntılarıyla da.

 Bunların giderilmesi içinde gazetecilerin genelinin hiçbir olumlu çabaları yok!!!.

   KENDİMİZİ İNKARA ISRARLA DEVAM!!!

 Aksaray´da görev yapan meslektaşlarımız ve  çalıştıkları Gazeteler,Radyolar ve TV kanallarında yapılan haberlerde ilimizin tamamına yakını,yani Ankara il sınırından başlayarak Niğde,Nevşehir ve Kırşehir il sınırlarına kadarki topraklarımız Kapadokya sınırların içinde olmasına rağmen bu özelliğimiz yok sayılıyor!!!

    Nevşehir ilinin Ürgüp ilçesinin Göreme beldesindeki bir vadi´ye  ve Avanos ilçesine bağlı yerleşim yerlerine resmi kurumlarımız,okullarımız ve Meslek Odalarımızla STK´larımız tarafından yapılan geziler haber yapılırken gidilen yerin isimlerinin verilmesi gerekirken  yapılan akla ziyan haberlerde Aksaray´ın ve ilimizin Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik yerleri yok sayılan haberlerle kendi gazetelerim ve tv ile radyolarımızda ayağımıza kurşun sıkılıyor.

  Bizim bu vurdum duymaz pasifliğimizden dolayı  Aksaray´ın girişine konan ?Kapadokya 70 Km? ucubesi tüm atanmışlarla seçilmişlerimizle Meslek odaları ve STK´larımızla birlikte Gazetecilere de meydan okuyor.

 BAŞBAKAN DAVUTOĞLU´NUN MİTİNGİNDE

AKSARAY´IN YAYIN ORGANLARI SINIFTA KALDI!!!

    Kendimizi inkar etme,ayağımıza kurşun sıkma bilgisizliğinin ve umursamazlığının bir benzeri de hemşerimiz Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun 7 Haziran Genel Seçimleri öncesi 30 Nisan´daki  Aksaray ziyaretinde bir kez daha ete kemiğe büründü!!!

  Mitingin yapıldığı gün ilimiz merkezinde yayın yapan Gazetelerin ikisi ve bir internet sitemiz dışındakiler,TV kanalları ve Radyolar tarafından 2004´den itibaren en yetkili ağızlar tarafından 5 defa teyit edilen istikbalimizin olmazsa olmazı  olan Aksaray-Ulukışla tren hattı konusunda kendisinden talepte bulunulmadı.

  Aksaray Yenigün ile Hasandağı Gazetesi ve Aksaray Haberci İnternet sitesinde bu konuda yapılan yayınlar ilimizin gazetelerinin tamamında aynı şekilde haber yapılmış olunsaydı Başbakandan Aksaray tren hattının ihalesi veya temelinin atılacağı takvimin kesin olarak sözü alınabilirdi!!!

  Ortaya konan umursamazlık nedeniyle 2004´de verilen sözün 6. defa teyit edilmesinden öteye geçilemedi.

  Gazeteciliği sadece ticaret için yapan ve ilimizin mevcut sıkıntılarının giderilmesi, istikbalimiz için gereken yatırımların yapılmasını umursamayan.

   Üstüne üstlükte kendimizi inkar eden yayınları yapmaya ısrarla devam eden gazetecilerin bayram yapmaya hakları var mı?!!!

   Şimdiye kadar yapılan ve bırakın gazeteciliğe insanlığa da yakışmayan bu umursamazlığın, bilgisizliğin ve inkârın terk edilmesi dileğiyle kutlamayı hak eden meslektaşlarımızın gazeteciler gününü kutluyorum.

 Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun

 

N0T: Dün kendi gazetesi Yeni Aksaray´da meslektaşlarımızın bir kısmını bizzat isimleriyle anarak kendileriyle ilgili kısa bilgilerde vererek onure eden 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen Beye ahde vefanın gereğini yapmasından dolayı şahsım ve meslektaşlarım adına teşekkür ederim. 


10.01.2016 11:28:23

Ali Genç

Hangi yüzle kutlayacaksınız?

Hangi yüzle kutlayacaksınız?