Teröristlik en bilindik haliyle elindeki silahla güvenlik kuvvetleriyle milletin fertlerinin canıyla malına kaset edilmesi ve kamu malına zarar verilmesidir!

  Bunu yapanlar  güvenlik kuvvetlerimiz tarafından yakalanarak hukuk kurumlarına teslim edilmelerinden sonra kendileri için ceza kanunumuzda tanımlanan en ağır suçlardan yargılanarak hak ettikleri ceza verilmez mi ?/verilmiyor mu?

  Aynı şey ülkemizin askeri veya ekonomik ile diğer gizli kalması gereken sırlarını aleni ve gizli olarak başka ülkelere veya onların istihbarat kurumlarına vermek, yani onların askeri ve ekonomi kurumlarının ülkemizi zayıflatacak sırlarımızı öğrenmelerine destek olunması işbirlikçilik değil mi?

  Bu işbirlikçiliğine de de yine TCK´mızdaki karşılığı en ağır cezalar değil mi?

  Şimdiye kadar her bağımsız ülke gibi kendi ülkesinin çıkarlarını gözeten ülkemizde de diğer tüm suçlarla birlikte Terör suçu ile yabancı ülkelerin askeri veya ekonomik çıkarları için ülkemizin askeri veya ekonomisini zayıflatmak için onlarla iş birliği yapanların bundan caydırılması için medeni hukuk içinde kendilerine hak ettikleri en ağır  cezalar verilmiyor mu?

   Bu soruların cevabı elbette ki şek siz ve şüphesiz  ?Evettir?

  AYÇİÇEK VE ZEYTİNYAĞI İLE PEYNİR DÖVİZLEMİ ALINIYORDA FİYATLARI BİRDEN  %50 ZAMLANDI?

   Şu anda Aksaray şehrindeki ülkemiz genelinde zinciri bulunan mağazalarda da, ilimiz merkezli zinciri olan mağazalarda da, küçük marketlerde de kelimenin tam anlamıyla fırsatçılık tavan yapmış durumda.

   Döviz kurlarının yükselmesini fırsat bilenler kurun etkisi olmayan veya çok cüzi olan üretimle elde edilen gıdalara bile %50´yi bulan zamları tüketicilere aksettirdiler.

  Başta İl Ticaret Müdürlüğü olmak üzere ilgili Meslek Odaları yetkilileri tarafından yapılan denetimlerde elbette ki hangi mala ne kadar zam yapıldığı ellerindeki donelerde vardır.

   Bir tüketici olarak veya  bana iletilenlerden döviz kurlarının artışından  çokta etkilenmeyen Ayçiçek ve Zeytin yağı ile Peynir fiyatlarına %50 oranına yakın veya birazda üstünde zam yapılmasının hangi akli, mantıki ve vicdani gerekçesi var?!!!

TÜRKİYE´NİN BANKACILIK SİSTEMİNDE, BUNA BAĞLI OLARAK İÇ VE DIŞ ÖDEMELERİNDE 2001 KRİZİ GİBİ BİN SIKINTIMI VARKİ DOLAR VE EURO VE ALTININ FATI ARTTIRILIYOR?

    ABD´nin dini tebliğ misyonunun ötesine geçerek ülkemizin güvenlik ile diğer mahrem konularında ajanlık yaptığı belirlenen bir Papazı bahane ederek aslında maksadı ülkemizde faizlerin arttırılarak faiz lobisinin ekmeğine yağ sürdürülerek ,bu yüksek faizlerle de kalkınmamızı sağlayan yatırımları önlemek olan ülkemizi ekonomik yönden zayıflatarak bu suçluyu serbest bırakma tehdidinden başka şu anki ülkemizde artan döviz kurunun ve altın fiyatlarının yükselmesinin ekonominin tekniğine göre hiçbir gerekçesi olmadığını bilmek için ekonomist olmaya gerek yok.

   Çünkü ülkemizin iç ve dış borç stoku, borç stokunun gayri safi milli hasılamıza olan oranı bu olumsuzluklara sebep olacak seviyede asla ve asla olmadığı gibi aksine bu konuda bize bu tehdidi yapan ABD´den de çok çok daha iyi seviyelerdeyiz.!!!

   Bankacılık sistemimiz ise kalkınan ülkeler içindeki en iyisi. İç ve dış ödemelerimizde, borç ödemelerimizde hiçbir sıkıntı yok.Buna rağmen ne oluyor da döviz kurları böylesine yükseliyor?!!!

  Bu tehdidi savuranlarla iş birliği yapan fırsatçılar başta gıda olmak üzere malların fiyatlarını astronomik şekilde arttırıyorlar?

 HAKSIZ YERE MARKETLERDE VE PAZARLARDAKİ MALLAR´IN FİYATLARININ ARTMASINADA , STOKÇULUK YAPARAK PİYASADA MAL DARLIĞI OLUŞMASINA SEBEP OLANLARDA, DÖVİZ KURLARINI ARTTIRANLARDA HEM TÖRÖRİST HEMDE AJAN OLDUKLARINDAN BU SUÇLARDAN YARGILANMALI!

   Bu haksızlığın önlenmesi görevi öncelikle ilgili Bakanlıklar ve bu Bakanlıkların iller ile ilçelerdeki birimleriyle, Meslek Odaları ve ilgili hukuk kurumlarınındır.

   Mutlaka herkes görevini zaman geçirmeden yaparak bu olumsuzluğa sebep olan hakkında gereken idari ve cezai işlemi yaparak oluşan olumsuzluğun ortadan kaldırılmasını caydıracak idari ve  cezai yaptırımlarla  zaman geçirmeden sağlamaları.

   Aksini yapanlar hakkında da millet tarafından da gerekenlerin mutlaka yeri ve zamanı geldiğinde yapılacağının bilinmesi dileğiyle. Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 


5.09.2018 06:35:01

Ali Genç

Haksız Fiyat Arttıranlarla! Stokçular? Haindir? Vatana İhanetle Cezalandırılmalı!

Haksız Fiyat Arttıranlarla! Stokçular? Haindir? Vatana İhanetle Cezalandırılmalı!