Önce Allah(C.C.)´ın rızası,ardından ise Halka Hizmetin Hakka hizmet olduğu gerçeğiyle ahde vefanın gereğini yapmak,ardından ise yapılanlarla  mutlu geleceğimizi şekillendirecek hizmetlerin teşvik edilmesi için  bu günümüzü oluşturanları Mevla´mız izin verirse on yıllardır yaptığımız gibi Cumartesi günü kabirleri başında anacağız.

   Bir insanın olduğu gibi ülkelerin ve illerinde mutlu istikballerini mümkün olan en az çaba ve en az masrafla mükemmele yakın şekilde oluşturabilmenin yegane yolu öncelikle geçmişi bilmekten geçiyor!

   Ardından ise bilinebilir hale getirilen geçmişte ki olumlu ve olumsuz gelişmelerin analizini yapmaktan,negatif olanların devre dışı bırakılması ve pozitif olanların ise uygulanmasıyla mutlu geleceği  oluşturmak gerekiyor.

   Cumartesi günü Ulu Yaratanımız izin verirse bir kısmını Ervah Kabristanlığındaki mezarları başında,geriye kalanlarını ise gıyaplarında yapacağımız dualarla anmak istediğimiz  ilimize yaptırdıkları veya direk ile dolaylı olarak yapılmasına vesile oldukları hizmetleriyle memleketimizin hayırlı evlatları olmayı hak edenlerle.

   Yine Aksaray lı olmamalarına rağmen görevleri esnasında bir çoğundan halen faydalanılan hizmetlerin oluşması için  maddi ve manevi katkıda bulunan, gerçekleşmeleri için zaman ve imkanlarını feda eden bizi sevenleri de anacağız.

  1994 yılından günümüze kadar aralıksız olarak yapılan anma programlarıyla geleneksel hale getirilen ve bundan sonrada başta Valilik ve Belediyemiz olmak üzere ilimizin Meslek Odaları Sivil Toplum Kuruluşları tarafından üstlenilerek kurumsallaştırılmasını dilediğimiz anma programlarının birinci maksadı yazının girişinde de belirttiğim gibi ahde Vefanın gereğini yaparak Hakkın rızasına kavuşmaktır.

   İkinci maksadı ise mutlu istikbalimizi oluşturacak hizmetlerin gerçekleştirilmesini sağlayacakları teşvik etmektir.

   Gereğinin ilgili ve yetkililer tarafından yapılması,aksinden ise kaçınılması dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 


22.12.2016 10:01:15

Ali Genç

Hakkın Rızası ve Mutlu İstikbalimiz İçin

Hakkın Rızası ve Mutlu İstikbalimiz İçin