Sağlıklı yaşam insanın ömrünün bütününde istediği en önemli şeylerden biridir. Her şeyin başı sağlık diye söylenmesi beyhude bir söz değil. İnsanın vücut sistemlerinin sorunsuz şekilde uyumlu çalışması ve  bedendeki metafiziksel aktivitelerinde uygun biçimde devam etmesi anlamına gelir. Düşünsel faaliyetlerin en iyi ürünler oluşturması da sağlıklı bir bedenle olur. Bunun yanında insanın ruhsal olarak mutmain olması da sağlık durumuna paralellik göstermektedir. Ruh sağlığının ise beden üzerinde etkisi tartışılmaz şekilde kapsayıcı bir etkiye sahiptir. Beden ve ruh sağlığını aynı anda korumaksa gerçekten kolay bir iş değildir. İç ve dış faktörler sağlığın bozulmasını tetikleyecek unsurlar içerir. İnsanı oluşturan ruh ve beden ikilisine aynı anda etki eden nadir tedavi yöntemlerinden olan ve aynı zamanda koruyucu rolü olan hacamat artık çok yönlü araştırılmaktadır. İçinde bulunduğumuz mevsim itibariyle de önemli bir etki gücüne sahiptir.

                Hacamat, üzerinde hala yeterince araştırma yapılmamış bir tedavi yöntemidir. Tedavi yöntemi olması yanında koruyucu rolü  olan ender yöntemlerden biridir. Hacamat, üzerine akademik camianın yeterince eğilmemesi nedeniyle ehil olmayan ellerde bilimsel olmayan bir zemine oturtulmasına sebep olmuştur. Kulaktan dolma bilgilerle tıpla ilgisi olmayan söylemlerle insanlara hacamat anlatılmaya çalışılmış ve asıl etkileri ve özellikleri bu asılsız söylemlerin arkasında kalmıştır. Bütün bunların bilimsel bir çalışmalarla ve profesyonel ellerde uygulanmaya başlayıp sağlıkla alakası olmayan kişilerden bu özel tedavinin kurtarılması en önemli temennimizdir. Bunun yanında hacamata olan ilgide her geçen gün artmaktadır. Tedavi edici özelliği dışında koruyucu rolü de çok dikkat çekmektedir. Hacamatın mevsim geçişlerinde yapılma sebebi bireylerin üzerinde olumlu etkiler bırakmaktır. Mevsimsel geçişlerde geçirdikleri hastalıkları hacamatla birlikte tekrar geçirmediklerini söyleyen çok sayı da hastamız vardır. Hacamatın vücudumuzda mevsim geçişlerine uyumu artırdığı düşünülmektedir. Özellikle vücudumuzun uyum sorunu yaşadığı dönemlerde üzerindeki fazla yükü alarak elindeki gücü başka yerde kullanması için imkan sağlamaktadır. Kan üzerinden yeni üretimlerin yapılması ve mevsime uygun organ çalışması içinde fırsat tanıması ender bir etki mekanizması olabilir.

                Vücudumuzun savunma sisteminin mevsimlere , farklı hastalıklara özel bir tedavi rolü vardır. Kimi zaman bunlarında yetersiz kalması sonucu hastalıklardan korunmak mümkün olamamaktadır. Hacamat sayesinde vücut savunma sisteminin güçlenmesi ve kendini yenilmesi mümkün olabilmektedir. Vücuttaki ağır metallerinde atılması vücut sistemlerinin yenilenmesini sağlar. Belirli hacamat noktaları bazı organların boşaltım noktası olarak kabul edilir. Karaciğer bunların sadece biridir. Vücut için vazgeçilmez faaliyetleri olan bu organın çoğu faaliyeti sonucunda meydana gelen atıkları bir süre tutup sonrasında  atabilmesi için vücut sistemine  gönderdiği biliniyor. Bazı atıklarınsa sistemle atılmasının gerçekten zor olduğu bu yüzden bu yarılanma ömürleri uzun olanlarında vücutta belirli yerlere gönderildiği ve orada savunma sisteminin etkisiyle koruma kalkanında tutulduğu varsayılıyor. Bu şekilde meydana gelen birikimlerinde hacamatla ortadan kaldırılması insan sağlığı açısından çok özel bir etki oluşturuyor.

                Hacamatın bu mevsimde yapılması grip, nezle gibi hastalıklara yakalanma riskini çok azaltır. Bedenin kendini yenilemesi ve mevsime uyum sağlaması için gerekli alt yapıyı oluşturur. Her bireyin yılın bu mevsimlerinde hacamat yaptırması hem ilaç kullanımının azaltılmasına hem de hastalıkla harcanacak zaman kaybının önüne geçilmesine neden olacaktır.

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle?


14.10.2015 11:19:29

Abdullah Güdendede

Hacamat Mevsimi

Hacamat Mevsimi