Biz her ferdimizi ayrı,ayrı birer milyoner yapacak Coğrafi konumumuzu.

        Bu coğrafi konumumuzdan gelen Jeolojik yapımızı da.

        Bu Jeolojik yapıyla oluşan yer altı ve üstü zenginliklerimizin  %1´ni bile bilinir hale getireme sekte.

       Bilinenlerinde kıymetini bilerek refahımız için kullanamasak ta bize ülkemiz genelinde değer veren.

      Bu değeri de ismimizi kendi memleketlerindeki Mahalle ve Köylerine vererek kanıtlayanlarda var.

     2 Mart Çarşamba günü ?3 AKSARAY DAHA VAR UZAKTA!? başlığı altındaki yazımda İstanbul´un Kutlu Fethinden sonra oraya giden hemşerilerimiz tarafından kurulan Aksaray semtinin yanında Elazığ ile Antakya şehirlerinde de Aksaray´ımızın ismini taşıyan birer mahalle olduğunu paylaşmıştım.

     AKSARAY DIŞINDAKİ İL VE İLÇELERDE  ADIMIZI TAŞIYAN 10 CADDE VAR!!!

   Bu günde biz yaşayanlarla birlikte Atanmış ve Seçilmişler, Siyasiler, Meslek Odalarıyla STK´ların istisnanın dışında kalan geneli tarafından kıymeti tam olarak bilinmeyen, sahip oldukları hakkıyla değerlendirilmediği için kıymet biçilemeyen hazinelerin üstünde yaşamasına rağmen teşvikte 5. Bölge kapsamına girecek kadar az gelişen Aksaray´ımızın kıymetini bilip ismini Cadde ve Sokaklarında  yaşatan yerleşim  yerlerini bilgilerinize sunuyorum;

   KONYA İLİ GENELİNDE AKSARAY´IN İSMİNİ TAŞIYAN 3 CADDE VAR

    Kardeş ve komşu Konya ilimiz genelinde ismimizi taşıyan 3 Cadde var.

    Bu Caddelerin 1´i  Şehrin Selçuklu ilçesi Büyük kayacık mahallesindeki Aksaray Caddesi(Aksaray yolu Köprü  kavşağı),biri komşu Emirgazi ilçesinin Ereğli Caddesi ile Konak ve Ak kuyu sokaklarının kesiştiği yerde,diğeri ise Ereğli  ilçesindeki Fatih mahallesinde bulunan  Aksaray Caddesi.

İSTANBUL´DA AKSARAY SEMTİNİN YANINDA AYRICA İSMİMİZİ TAŞIYAN  2´DE CADDE VAR!!!

   İstanbul´un Kutlu fethinden 19 ila 20 yıl sonra memleketimizden oraya götürülen hemşerilerimiz tarafından yerleştirildikleri yere ismimizi verdikleri İstanbul Aksaray semtinden başka İstanbul´un Avrupa yakasında ayrıca da ismimizi taşıyan 2´de cadde var.

    Bu caddelerin biri İstanbul Fatih deki Katip Kasım mahallesinin Atatürk  bulvarı ile kesişen Aksaray caddesi,diğeri ise İstanbul Esenlerdeki Hamidiye caddesi  ve Fatih Caddeleri ile kesişen Aksaray caddesidir.

      NEVŞEHİR´DE ADIMIZI TAŞIYAN 2 CADDE VAR

 Aksaray´ımızın kıymeti bilinerek 2 Caddeye ismi verilen yerlerden biriside komşu ve kardeş Nevşehir ilimizin merkez ilçesi  Afat Evleri mahallesindeki  Fevzi Çakmak Caddesi ve  Atatürk bulvarı ile kesişen Aksaray caddesi iken,diğeri ise ilin Acıgöl ilçesinde Osmanlı ve Belediye Caddesi ile kesişen Aksaray caddesidir.

BAŞKENT ANKARA´DA VE UŞAK ŞEHRİNDE ADIMIZI TAŞIYAN 1´ER CADDEMİZ VAR!!!

    Başkentimiz Ankara´da medarı iftarımız memleketimizin hayırlı evladı Mehmet Altınsoy´un Büyük Şehir Belediye Başkanlığında Keçiören ilçesinin Sanatoryum caddesiyle  Şehit Hakan Turan ve Fatih caddeleriyle kesişen  Ankara Üniversitesi Keçiören Yerleş kesininde önünden geçen  caddeye Aksaray ismi verildi.

  Yine Genç Osman´ın Aksaraylı olduğunu ortaya çıkartan ve halen Uşak ilinde hayatını sürdüren uzun yıllar burada konut kooperatifleri birliği başkanlığı da yapan hemşerimiz Aratol´lu Emekli Tarım Kredi Müdürü Hüseyin İmamoğlu´nun girişimleriyle ismimizi taşıyan bir caminin de bulunduğu şehrin Kemal Öz Mahallesinde Şehit Alim Yılmaz Caddesi ile kesişen yere Aksaray Caddesi ismi kondu.

İSMİMİZİ TAŞIYAN BİR CADDEDE EN BÜYÜK İLÇEMİZ ORTAKÖY´DE

İlimizin en eski ve en büyük ilçesi Ortaköy´deki ismimizi taşıyan cadde ise ilçenin Aksaray tarafı Seksen Uşağı köyü  çıkışından ve ilçenin girişinden başlayarak Kırşehir ve Balcı Caddelerine kadar devam eden yerdir.

   Bizim kıymetimizi bilen bu şehirler kadar Aksaray´ın ekmeğini yiyip, suyunu içip havasını soluyanlarında bu hakkıyla bilmeleri ve gereğini yapmaları dileğiyle.

   Cuma´nız Mübarek olsun.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 


15.04.2016 07:19:55

Ali Genç

Gurbetteki caddelerimiz

Gurbetteki caddelerimiz