Valilik ve Belediye Gurbetçilerimiz İçin Gerekenleri Yapmadığı Gibi Ankara’nın Yapacağını da Oraya Bildirmediler!!!

 

   Çarşamba’dan devam.

    Çarşamba günkü yazımda önce Türkiye’ye ve Aksaray’a gurbetçilerimizin sağladığı katkıyı,ardından ise bu katkıyı sağlayan gurbetçilerimizin kıymetinin bilinmesi için yaptığım 2007’de başlayıp yıllarca süren yayınlarımdan bahsetmiş ve bu hemşerilerimizin kıymetinin hakkıyla bilinmesini dilemiştim.!!!

    Bu yazılarımın yayınlarının tamamlanmasından sonra Gurbetçilerimizin Aksarayda iken hayatlarının kolaylaştırılması için yapılması gereken pozitif ayrımcılık konusunda Valilik veya Belediye tarafından şimdiye kadar ciddi manada bir şey yapılmadı.

    Burada yapılması gerekenleri yapmadıkları gibi gurbetçilerimizin Ancak Hükümet tarafından karşılanabilecek talepleri konusunda da şimdiye kadar Hükümete de gerekli bilginin verilmediği kanaatindeyim.

     GEREKENLERİ YAPMALARI İÇİN YAYINLIYORUM

     Bu sene hem Seçim in olmaması ve önümüzdeki yıl içinde bir seçim ön görülmediğinden, Valimiz Orhan Alimoğlu’nun  yeni gelmesi nedeniyle tayin beklentisi içinde olmayacağından Belediye Başkanımız Nevzat Palta’nın ise 5 yıllığına yeni seçildiğinden burada yapılması gerekenleri kendilerinin,kendileri dışında kalanların ise yapılması için Ankara ya bildirecekleri umuduyla bu seri yazımı güncelleştirerek yeniden yayınlıyorum.

     Dileğim tamamı özelde Aksaray’ımız ve Aksaray lı gurbetçilerimizin, genelde ise Ülkemiz in ve Ülkemiz Gurbetçilerinin maddi ve manevi yönden faydalarına olan bu isteklerin karşılanması için zaman geçirilmeden bu haklı isteklerin yerine getirilmesininin sağlanmasıdır.

     GEREKENİ YAPMAYANLARI

   BEN ANKARAYA BİLDİRECEĞİM

      Güncelleştirerek yayınlayacağım bu seri yazının yayınlanmasına paralel olarak o gün gündeme gelen konular hakkında Rabbimin izni olursa gerekenin yapılıp yapılmadığının takipçisi olacağım.

     Gerekenler yapıldığında kendilerine hem yazılarımda, hemde her bulduğum ortamda teşekkür edeceğim.

      Görüştüğüm gurbetçilerimize İlimiz Valisi Orhan Alimoğlu,Belediye Başkanımız Nevzat Palta ile diğer İl Birim amirleri ile Belediye birim amirlerinin yaptığı hizmetlerini anlatacağım.

      Gerekenlerin yapılmayacağı konusunda şüphem yok fakat ola ki  yapılmaz ise o zamanda hem gurbetçilerimizin bu taleplerini hemde gerekenin yapılmamasını  bu yazılarımı ekleyeceğim bir dilekçe ile Valilik ve Aksaray Belediyesiyle ilgili il birim amirleri tarafından yapılmayanları tespit edeceğim.

    Yaptığım tespitlerin ardından burada yapılmayanların Hükümet tarafından yapılması için Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Dış İşleri Bakanımıza, İç İşleri Bakanımıza, Sosyal Güvenlik Bakanımıza, Adalet Bakanımıza ve Diyanet İşleri Başkanlığımıza gereğinin yapılması,bilgi içinde Meclis Başkanımıza yazacağım.

     Tamamı Gurbetçilerimiz kadar Aksaray ve Ülkemizin menfaatine olan bu isteklerin Valilik; Belediye, İlgili İl birim Amirleri ve Meslek Odaları tarafından gereğinin zaman geçirilmeden en iyi şekilde yerine getirilmesi dileğiyle.Cuma nız mübarek olsun.Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.” Diye belirttiğim ve bu senede dahil şimdiye kadar yıllarca gurbetçilerimizin gelişine denk getirdiğim yazılarımla ilgili gerekenler maalesef yapılmadı.

UMURSAMAYANLAR DÜNYADA’DA AHİRETTEDE YAPMADIKLARINI HESABINI VERECEK

      Şimdiye kadar yazdıklarımdan hiç birinde şahsi çıkarım olmadığı gibi Gurbetçilerimiz için yazdıklarımda da aynı şekilde bir maddi çıkarım olmamasına,aksine gereğinin yapılmasıyla Aksaray’ımız ve ülkemizin ihya olacağı tekliflerimin gereğini yapmayanlar bunun hesabını hem Dünyada,hemde Ahrette verecekleri bilincinin kendilerinde daha zaman varken oluşması dileğiyle.

    Cuma’nız Mübarek Olsun.

      Rabbim yar ve Yardımcımız olsun.

 


20.12.2013 00:00:00

Ali Genç

Gurbetçilerimiz için gerekenler yapılmadı

Gurbetçilerimiz için gerekenler yapılmadı