Güneş’in İknaıyla Sert Rüzgara Karşı Kazandığı Galibiyeti

    Hikaye bu ya.

  Bir gün Güneşle Rüzgar sohbet ederlerken yolda giden paltolu birini görürler.

   Rüzgar zor kullanmasına güvenerek Güneş’e ” Ben istesem şu yolda giden adamın paltosunu  sırtından çıkartır atarım.”demiş.

  Güneş ise zorbalıkla bir şeyin başarılamayacağını bildiğinden  ”Sen bunu zorbalıkla başaramazsın fakat ben o kişiyi hiç zorlamadan sırtındaki paltosunu gönüllü olarak kendisine çıkarttırırım.” demiş.

    Güneşin bu cevabı üzerine Rüzgar “Haydi bakalım kim haklıymış görelim.” dedikten sonra  adamın üstüne soğuk,soğuk esmeye başlamış.

    Soğuk rüzgara muhatap olan adam soğuktan korunabilmek için paltosunun düğmelerini iliklemiş.

   Rüzgar ise bununun üzerine hızını ve soğukluğunu arttırmış.

    Rüzgar hızını arttırdıkça adam buna karşı paltosunun kuşağını da bağlamış.

    Tüm  Çabalarına rağmen Paltoyu çıkarttıramayan rüzgar kapıldığı  öfkeyle zavallı adamcağızı oradan oraya vurmaya başlamış fakat paltolu bu seferde paltosunu olabildiğince eliyle sıkı,sıkıya tutunca Rüzgar paltoyu adamın sırtından çıkartmayı  bir türlü sağlayamamış.

   Sıra Güneş’e gelince önce yüzünü hafifçe göstermiş,ardından ise sıcaklığını kademeli olarak yavaş,yavaş arttırmış.

    Sıcaklık arttıkça adam önce paltosunun kuşağını ardından ilk birkaç düğmesini açmış, ısının artışına bağlı olarak ta diğer düğmeleri de açtıktan sonra iyice ısınıca da paltosunu çıkartıp eline almış.

    Çarşamba günü  Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı Başkan Yardımcıları Yılmaz İlhan,Mustafa Kara hancı,Güven Kemerkaya,Nuri Danışman Serdar Baydar ve Özel kalem Müdürü Dursun Baltacı’la birlikte 7 aylık hizmetlerinin bir kısmını medya mensuplarına gezdirerek yerlerinde  göstertti.

     Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın  bilgilendirme gezisinde Hürriyet mahallesi ana caddeden geçerken bu yolun üstünde  kaldığı için hem trafik akışını  engelleyen,özelliklede gece  trafik kazalarına sebebiyet  veren evlerin bir kaçı dışındakilerin kaldırıldığını gördüm.

    Başkan Yazgı ve Yardımcısı Mustafa Karahancı tarafından bu konuda verilen bilgide bu vatandaşların önceki dönemdeki dayatmanın aksine mağduriyetlerinin olabildiğince önlenerek ve  ikna yöntemiyle yol üstünde kalan evlerin yıktırılarak yolun genişletildiğini öğrenince yukarıda anlattığım Güneş’le Rüzgarın hikayesi aklıma geldi.

   Daha önce bu yolun açılması mümkünken Sanayi sitesinin kaldırılmak istenmesi esnasında da  Malın canın yongası olduğu gerçeği umursanmadan dükkanların ucuza alınarak,yeni yapılacak yerlerdekilerin ise pahalıya hak sahiplerine verilme yöntemi uygulanmak istenmiş.

    Bu evlerin sahiplerinin başlarını soktukları meskenlerini kendi elleriyle yıkmaları konusundaki zorlamaların kabul edilmemesi nedeniyle yolun açılması da senelerce başarılamamıştı. !!!

     Başkan Yazgı ve ekibinin kendilerinden önceki devleti merkeze alan yöntem yerine Şeyh Edebali’nin Osman Beye söylediği ”Evlat Milleti Yaşat ki Devlet Yaşasın” emri ve Hükümetin 12 yılı aşan “Kazan,kazan” yöntemiyle Rüzgarın zor kullanma yöntemi yerine güneşin ilikleri  ısıtan Hürriyet  Caddesindeki evlerin yıktırılması ve diğer başarılarını daima hakkın gözetilmesi yöntemiyle devam ettirmeleri dileğiyle tebrik ediyorum.

       Sizi hemşerimiz Yunus Emre Hazretlerinin tatlı dilin başaracakları ve  acı dilin vereceği zararı ortaya koyan ”Söz Ola Kese Başı” isimli şiiriyle baş başa bırakıyorum.

      ”Sözü Bilen kişinin,yüzünü ak eder bir söz.,Sözü pişirip diyenin işini sağ eder bir söz.,Söz ola kese başı,söz ola kestire başı.,Söz ola ağulu(zehirli) aşı yağ ile bal eder bir söz.!!!

        Kişi bile söz demini,Demeye sözün kemini.!,Bu cihan cehennemini,Sekiz ede bir söz., Yunus şimdi söz yatından,söyle sözü gayetinden.,Pek sakın o sah katından,Seni ırak ede bir söz.”

       Cuma’nız Mübarek Olsun.

 

       Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


7.11.2014 00:00:00

Ali Genç

Güneş`in İknaıyla Sert Rüzgara Karşı Kazandığı Galibiyeti

Güneş?in İknaıyla Sert Rüzgara Karşı Kazandığı Galibiyeti