Günebakan projesinin ilk meyvesini aldık.Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın seçimden önce söz verdiği  projelerinden biri olan “Günebakan” projesi ve alınan sertifika dün basın mensuplarının katıldığı bir toplantıda tanıtıldı.

“Günebakan” projesi neydi ? hafızalarımız da belki de kalmamış olabilir ben hafızalarımızı tazeliyim

Günebakan Projesi, Gıda işletmelerinin daha  hijyenik,daha güvenilir olmasını hedefleyen bir projeydi.

 Bu projeyle  “Günebakan” sertifikası ve bayrak amblemi ile güvenilir hijyen sunduğunu kanıtlayan işletmelerde gönül rahatlığıyla yiyip içebilecek.

Proje kapsamında denetlenen gıda işletmelerine, vatandaşların gönül rahatlığı ile yiyip içmeleri için “Günebakan” etiketi ve sertifikası asılacak. Belediye zabıtaları tarafından yapılan gıda işletmeleri hijyen denetimlerinde, 100 puan üzerinden 80 ve üzeri puan alanlar ”Günebakan”” sertifikası almaya hak kazanacaklar. Proje budur

.Bu projeye Aksaray da Atatürk Bulvarı üzerinde (40 metrelik yol) Aksaraylılara hizmet veren Has Döner işletmesi ,yapılan tüm denetimlerde yüzde doksanın üzerinde puan alarak “Günebakan” sertifikasını almaya hak kazandı. Kendilerini tebrik ediyor hayırlı ve bol kazançlar diliyorum.Aksaray!a ve Kendilerine yakışanı yapmışlar.

Böyle bir proje uygulayıp takibini yaptırarak, insanların sağlığına önem veren Aksaray Belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı bir kez daha tebrik ediyor, ekibiyle birlikte daha güzel hizmetlere imza atmalarını bekliyoruz..

Seçim  çalışmaları sırasında Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın bazı projeleri acaba olur mu diye düşünmedi değilim.Özellikle bu “Günebakan” projesi çok dikkatimi çekmişti,olur mu olmaz mı diye tereddütlerim vardı.

Ama bugün kısa bir zaman dilimine bu projenin hayata geçtiğini görmem,beni o kadar mutlu etti ki anlatamam,demek ki oluyormuş.

Dün Belediye başkanı,Başkan Yardımcıları ve Has Döner yetkilileri basın karşısında proje yi anlattılar.Tesisi gördük,hizmeti gördük,kaliteyi gördük. Harika olmuş,her şey yerli yerince hizmet süper kalite en üst düzeyde.

Bu kadar kalite olunca acaba fiyatta değişiklik odlumu diye sordum.Kalite yüksek ama fiyat makul dediler.Bence herkesin o kaliteyi görmesi gerekiyor.

Yemekten Sonra Değerlendirme vardı

Belediye başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı Güneydoğu ve Akçakale gezisinden bahsetti.Suriyeli misafirlerimizi çadır kentte ziyaret ettiklerini bahsetti.Duygusal anlar yaşadıklarını dile getirdi.

Gaziantep ve Urfa da neler yapılmış hangi hizmetleri almışlar onları gördük,örnek alacığımız hizmetler var dedi.

Bazı gazeteci  arkadaşlar görüş ve önerilerini başkan ve ekibi ile paylaştılar.Başkan ve yardımcıları toplu taşımada yeni alınacak halk otobüsleri ile çağ atlayacağımızı anlattılar yani kısacası güzel bir toplantıydı.

Bu toplantıdan hem Başkan ve ekibi Hem işyeri sahipleri hem de basın mensupları çok haz aldılar.herkes toplantıdan mutlu ayrıldı.

İnşallah Aksaray’ın yarınları daha güzel olacak. Vatandaşlarımız hizmet açısından doyacaklarını sanıyorum.

 

Bu arada yeri gelmişken şöyleyim. Yunus Emre mahallesinin sokak sokak, cadde cadde, sıcak asfaltla kaplandığı için, Sayın Başkanımız ve ekibine orada çalışan herkese  bir Yunus Emre sakini olarak teşekkürlerimi bildiriyorum.Sayın başkanım sizden Allah Razı Olsun


4.12.2014 00:00:00

Mustafa Avcı

`Günebakan` Meyvesini Vermeye Başladı

?Günebakan? Meyvesini Vermeye Başladı