Köroğlu bir gün kıratıyla gezerken suyu azalan bir çeşmesinin başındaki kadının ?Gözün kör olsun Köroğlu!? dediğini işitir.

 Kendisine yapılan hiç hak etmediği intizarı duymasına rağmen kızmadan ve kendisinin de Köroğlu olduğunu belirtmeden epeyce yaşlı olan kadının yanına vararak yumuşak bir ses tonuyla selam verir.

Kadının selamı almasından sonra yine aynı yumuşak ses tonuyla ?Nine sen Köroğlu´nu tanır mısın, her hangi bir zararını gördün mü? ? diye sorar.

Kadının bu iki şıklı soruya verdiği cevabı da  ?Hayır? olur.

  Köroğlu ?Mademki Köroğlu´nu tanımazsın ve hiçbir zararında görmedin de neden kendisine beddua edersin? diye sorunca kadının cevabı ?Herkes öyle diyor bende öyle dedim(!) !!!?olur.

 TAKİ BEY´DE KENDİSİ İÇİN?GÖZÜ KÖR OLASI TAKİ? DİYEN FİDAN EBENİN İSTEKLERİNİ KARŞILAR!

   Köroğlu´na yapılan intizar benzeri bir olayda 1973-12 Eylül 1980 arası Aksaray Belediye başkanlığı yapan Muhammed Taki Tatlıpınar´ın döneminde yaşanmasını ise bizzat olayın kahramanlarından olan amcamın eşi Gülfidan ebemden duydum.

 Aksaray´ın Atatürk Bulvarı(40 Metrelik yol) ile Cumhuriyet Bulvarı(30 Metrelik yol) un birleştiği yerden ceza evine devam ederken sağdaki parkın karşısında bulunan Apartmanın bulunduğu yerdeki eski evinin bulunduğu yola Belediye ekipleri tarafından stabilize dökülürken ekiptekileri tanıyan bir komşu bayan merhum Hacı Osman amcamın evinin önüne malzeme dökülmesini engellemiş.

 Amcamın eşi merhum Hacı Gülfidan yengem yağmur yağdığında suların kendi evlerine doğru akmaması için dökülen malzemeden bir set yapmaya çalışırken bir taraftan da ?Gözü kör olası Taki? derken Tevafuk bu ya Taki bey oradan geçerken bunu duyunca tıpkı Köroğlu´nun sorduğu soruları  sorar ve  merhumdan Taki´ yi tanıyıp tanımadığını, her hangi bir zararını görüp görmediğini sorunca yengemden Köroğlu´na verilen aynı cevabı alıp sıkıntısını öğrenince ekiplere talimat vererek gerekli malzemenin dökülerek düzeltilmesini sağlatarak sıkıntısının giderilmesini sağlar.

2014 SEÇİMLERİ ÖNCESİ NEVZAT PALTA İÇİN SÖYLENENLER ŞİMDİDE BAŞKAN YAZGI İÇİN SÖYLENİYOR

Bu tür lafları kimler çıkartır!!! kimler piyasaya yayar?!!! bunu tam olarak bilmiyorum.

Fakat bildiğim şey bana göre artıları eksilerinden fazla olan 2004-14 arası Aksaray Belediye başkanlığı yapan Nevzat Palta için 2014 Mahalli seçimleri öncesi fısıltı gazetesi tarafından yayılan ?Nevzat Palta aday olmasında kim olursa olsun.

 Nevzat Palta aday olursa Ak Parti kazanamaz(!)? sözü aynı kalıpla fakat bu defada Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı için söylenmeye başlandı.

?HALUK ŞAHİN YAZGI NEDEN ADAY OLMASIN?? SORUSUNA MANTIKLI CEVAP VEREN YOK!

 Şehir içinde veya çeşitli yerlerde olduğu gibi  eş dost ,akraba ziyaretleri veya misafirliğe gelenlerden 2014 Mahalli Seçimleri öncesi Nevzat Palta için söylenenleri Haluk beye uyarlayarak söyleyenlere bunun gerekçesini sorduğumda verilen cevaplar kelimenin tam anlamıyla bırakın ceviz kabuğunu  doldurmasını, incir çekirdeğini bile dolduracak haklı gerekçelere dayanmıyor!!!

 HALUK ŞAHİN YAZGI BAŞKAN BU?İSTEMEZZÜK? SÖZLERİNİ HAK ETMİYOR!

 Haluk Şahin Yazgı içinde söylenenlerin Taki Beye ve Nevzat Paltaya söylenenlerden ve bu sözlerin önüne gelen tarafından tekrarının yapılmasının Köroğlu´a söylenenlerden hiç mi hiçbir farkı yok.

  Yani ?İstemezzük? sözü hangi mahfillerden çıkartılıyor ,nasıl fısıltı gazetesiyle piyasaya pompalanıyor ?bunu tam alarak bilmiyorum fakat bildiğim gerçek Haluk Beyin´de tıpkı Köroğlu ve Taki bey ile Nevzat Palta gibi kendisiyle ilgili söylenenleri  hak etmediğidir.

  Söylenenleri hak etmediğini öncelikle kendisini takip eden eğrisine eğri doğrusuna doğru diyen bir gazeteci olarak söylüyorum, sonrada her gün şahit olduğum çoğunu bizzat gezen gören bir Aksaraylı olarak belirtiyorum.

  HALUK BAŞKAN İÇİN SÖYLENENLER HİZMET MİHENGİNE VURULMALI!

  Nasıl ki ihtiyaçlar sınırlı ve bütçe ise sınırlıysa çeyrek asır Belediyede çalışan bir kişi olarak ta çok iyi biliyorum ki Ak Parti döneminde eskiye kıyasla Belediyelere adeta sel gibi kaynak aktarılmasına rağmen içme suyu ve diğer bazı konularda olduğu gibi bir kısım hizmetlerin bürokratik işlemler, ihale ilanı ve diğer mevsimsel sıkıntılarla  araç gereç temini gibi meseleler nedeniyle zamanında gerçekleştirilemediği gibi bir kısmı ise bütçe imkanları nedeniyle  zamanında gerçekleşmese de.

   Kanalizasyon, su, ve yağmur suyu hatları, ulaşımı kolaylaştıran kısaltan köprüler ,yeni açılan ve asfaltlanan yolar ,kaldırımlar muazzam parklar ve çocuk parkları ,başta akmek  ve kadın aktivite merkezleri, Spor faaliyetleri, tiyatro ve konserler, konferanslar, yenilenen geliştirilen ulaşım araçları ve hatları, Emekli dinlenme evi olmak üzere gerçekleşen ve  çalışmaları devam eden hizmetler mihenge vurulduğunda çıkartılan dedikodu  havada kalıyor.

  Atalarımızın ?Katlet amma karamet etme? sözünün gereği herkesin haksız yere suçlamalardan uzak durması, akıl sahipleri tarafından ise bu konuda söylenenlerin yeni hizmetlerin teşviki için çürütülmesi , dayanaksız gerekçelerle bunu belirtenlere de gerekli cevapların verilmesi dileğiyle.

  Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


22.10.2018 11:41:10

Ali Genç

?Gözün Kör Olsun Köroğlu, Taki ve Yazgı(!)?

?Gözün Kör Olsun Köroğlu, Taki ve Yazgı(!)?