Cumartesi günü belediyenin yunus emre mahallesinde yaz spor okullarının açılışına katıldım. Lisede iken oynadığım amatör maçlarını özledim ama kilo ve yaş nedeni ile futbol bizden geçmiş. Açılıştan sonra gösteri maçı yapıldı, antrenörlerle bürokrasi karşı karşıya geldi. Ama en büyük şikeyi başkan Yazgı yaptı, çünkü ilk gölü anlaşmalı olarak kaleye gönderdi. Kaleci ile Yazgı şike suçlusu, işin şakası bir yana güzel bir gösteri maçı izledik. Antrenörler bürokrasi takımını yormadılar maçta bürokratların lehine 6-3 bitti.

      Aksaray belediyesi tarafından yaz spor Okulları’nın açılışı yunus emre belediye spor Tesisleri’nde gerçekleştirildi. programa vali Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin yazgı, Ak Parti il başkanı Fatih Yıldırıcı, milletvekili İlknur İnceöz, sivil toplum örgütü başkanları, öğrenciler ve çok sayıda antrenör katıldı. Açılışın ardından formaları giyen vali Ataklı, belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı ve diğer protokol üyeleri, antrenörlere karşı sahaya indi.

        İlk önce ısınma çalışmaları yapan protokol üyeleri, bir süre sonra Milletvekili İlknur İnceöz'ün hakem düdüğünü çalması ile maç başladı. Milletvekili İlknur İnceöz'ün hakemliğini yaptığı maç yaklaşık 1 saat sonra protokol üyelerinin 6-3 galibiyeti ile son buldu.

      Maçı değerlendiren Vali Şeref Ataklı, güzel bir ter attıklarını belirterek, "Epeydir oynamıyorduk. Futbolu çok severdim. Gençliğimizden beri oynadığımız bir spor. Burada ortamı görünce tekrar oynamak istedik. İyide oldu, bir ter attık. Gençlerle beraber olmak güzel bir şey. Tabi arkadaşlarımız bizi fazla zorlamadılar" dedi. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise maçın güzel geçtiğini belirterek, "2 takımda çok dişliydi. Sayın valimle beraber gol krallığına oynuyoruz" şeklinde konuştu.

       Maç esnasında giysi ile saklanan kilolar ortaya çıktı, bende sahaya çıksa idim herhalde fıçı gibi görünürdüm. Burada önemli olan birçok gençlerin Belediye öncülüğünde spor camiasına katılması bir başarıdır. Belediye spor kulübünden birinci lig takımlarına transfer olan gençler burada tanıtıldı ben çok mutlu oldum.

      Dün logo ile ilgili yazımdan dolayı bazı eleştiriler geldi. Efendim Aksaray’ın başka öne çıkarılacak güzellikleri yok mu diye. Arkadaşlar en güzel güzellik bu olsa gerek, tarihine sahip çıkmayan bir toplumun batması haktır. Burada Selçuklu şehri olduğumuz ve tarihi dokularla iç içe olduğumuz vurgulanmış. Bunun içinde Ulu Camisi, Eğri Minaresi, kervansarayları ve diğerleri var. Burada bir simgeyi Selçukludan alıp öne çıkarmak önemli. İşimiz bağcı dövmek olmasın gelin birazda üzüm yemeye çalışalım.

      Sayın Yazgı bana göre ilk iş olarak tarihe sahip çıkarak başladı. Somuncu Baba filmi bir geçmişe sahip çıkmadır, bu loğa bir geçmişe sahip çıkmadır. Bekleyelim bakalım her şeyde kusur aramayalım bana göre Aksaray’a cuk diye oturdu.

                                 Vali beye nezaket ziyareti

     Hafta içi önce Sayın Emniyet Müdürümüz Mehmet Aslanı, daha sonrada Sayın Valimiz Şeref Ataklıya nezaket ziyaretlerinde bulundum. Hoş geldin den sonra ilk defa yaptığım ziyaretlerde Aksaray üzerine sohbet oldu.

        Sayın Valimizi ek binada ziyaretim esnasında konu yine Aksaray’dı. Kısa zamanda Aksaray’la ilgili detaylı bilgilere sahip olmuş ve çok yeri gezme imkânı bulmuş. Tarihi mekânlarımıza olan ilgi ve alakası ise gerçekten takdire şayan. Hatta gitmediği bazı yerleri kendilerine aktardığımda hemen not alarak görmek istediğini söyledi.

     Efendim Sayın Ataklı Selami Beyi aratmayacak bir yapıya sahip. Turizmle ilgili tespiti çok doğru önce konaklama yeriniz olması lazım sözü çok yerinde. Selami Beyle tek farkları Selami Bey sempatik ve çabuk iletişim kuran bir yapıya sahip. Sayın Ataklı ise sakin ve sessiz bir yapıya sahip, bunlar yapı ve bir Allah vergisidir. Ama çalışma azmi ve istekli oluşu Selami beyle aynı diyebilirim. Çünkü Ataklıda koltuğuna yapışık bir vali tipi değildir hareketli bir yapısı var. Aksaray için bir kazanç ve güzel hizmetler yapacağı kanaati bende oluşmuştur.

 

      Emniyet Müdürümüz Mehmet Bey gerçekten iletişimi çok iyi, halkla çabuk kaynaşan bir Müdürümüz. Samimi, sempatik ve sevecen bir yapıya sahip. İlimizdeki her faaliyete katıldığı gibi kırsaldaki çalışmalarda bile Sayın Valimize eşlik ediyor. Tam bir halk adamı ve halkın içinde olan Anadolu çocuğu. Kendilerine başarılar diliyorum.


3.06.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Gösteri maçında şike

Gösteri maçında şike