Bugünkü yazıma konu olanın her hangi bir yazılı kaynakta olup olmadığını bilmiyorum!

   Fakat bildiğim şey yazdıklarımın Aksaraylı hemşerilerimiz arasında yüz yıllardır yaygın bir tevatür olduğudur.

    Çocukluk veya gençlik yıllarımda Aksaray´ın manevi atmosferini bilenlerin bulunduğu bir mecliste anlatılmıştı.

AKSARAY´IN HER KARIŞ TOPRAĞINDA BİR ALLAH(C.C.) DOSTU YATIYOR

   Burada anlatılalar merhum Mehmet Akif Ersoy´un İstiklal marşımızın 7. kıtasının 2. satırındaki? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan,Şüheda? cümlesinin artısıyla Aksaray´a uyarlanmış haliydi.

   Aksaray´ın her karış toprağı sıkıldığında fışkıracak olan şüheda´nın yanında bu mecliste anlatılanların artısı birde Rabbimizin veli kullarıydı.

   Verilen bilgide Aksaray´ın şehir merkezi genelinde neredeyse her adım başında bilinmeyen bir Allah(C.C.) dostunun bulunduğu ve bu nedenle Aksaray´ın 70 Bin Evliyanın ebedi istiratgahı olduğunu tescil ediyordu.

   Burada anlatıldığına göre bir zamanlar kalp gözü açık bir kişi abdest bozmak için bir yere durduğunda aşağıdan ?Git öte!? sesini duyar.

AKSARAY´IN DIŞINA ÇIKTIĞI HALDE ?GİT ÖTE? SESİ DEVAM EDER

   Bu kişi duyduğu sesle üstünde bulunduğu yerin altında bir Allah(C.C.)´ın dostunun kabrinin bulunduğunu anlar ve orada ihtiyaç gidermekten vaz geçerek yer değiştirir.

   Fakat her durduğu yerden aynı ses gelir!!!

    İhtiyaç gidermek için yerini değiştire,değiştire şehrin dışına çıkmasına rağmen o sesin  devam ettiğini görünce bulunulan yerin tamamının altında  Allah(C.C)´ı seven veya Onun sevdiklerinin mezarı olduğu yönündeki zaten var olan bilgisi bu yaşadıklarıyla daha da somutlaşır.

   Yaratanımızın tüm kullarıyla birlikte bu yazıyı yazan ve okuyanlarında kalplerini açması ve hem kendisini seven,hem de kendisi tarafından sevilenler listesine bizleri ve tüm sevdiklerimizle bizleri sevenleri de yazması.

  Kendisini seven ve Kendisi tarafından sevdiği kulları gibi bir hayat sürmemizi nasip ederek son nefesimizi de onlar gibi vererek şefaatlerine hepimizi nail etmesi dileğiyle.

   Cuma´nız Mübarek Olsun.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 

 


11.11.2016 08:10:49

Ali Genç

Git Öte

Git Öte