Gitmek nedir? Yüreğin acıması, gözlerdeki ferin kaybolması, tendeki kokunun aranışı, sevda her mevsimini yaşarken gönülde, umut güneşinin batmasıdır.

İnsan birini sevdikçe benimser, unutamazsın, hayallerde, düşlerde yaşatırsın, yaşadıkların, aşk ile bakışların, unutulmaz, insan birini severken. 

Yüreğin titreyişi, ellerini tutuşu, gözlerine bakışı, kimi kime anlatır sen bilirsin.

Gecene, karanlıklarda sana nefes oluşu,
Hayaline değil de gerçeğine sarılış, sarmaşıklar gibi örülürken sevda, ilaç olur hayatına, nefesine ve aşkına karışırken sesler.

Öyle bir bakar ki şiir olur kalemin dile gelir, en güzel canım derken dudaklar, nefesin kesilir.

Gönül trenidir bu istasyondan geçen, yüreğine iz kalır, hayatında ikinci baharı yaşarken, aşkın kapıda kalmaz, sevinç dolu, heyecan dolu günlerin olur. 

Bakarsın ya ilk kez, dokunurun ya ilk kez, öpersin ya ilk kez, savrulursun şehvetin ihtirasın rüzgârında, bedenden bedene.

İlk sevişler, ilk aşk sözleri fısıltıları okşarken gönülleri, derin izler bırakır, takılırken yüreğine, serpilirken sarmaşıklar, çöllerdeki vahan odur.

Ve bir acımaz gibiçeker gider ansızın, soğuk kışlarınla kalırsın, ayrılık acısı öyle bir öper ki, yalnızlık anlamlanır.

Hangi yağmurla yüreğime girmiştin sevgili, hangi karla, boranla gider oldun, kulağıma gelen sesin nerede, benim için atan kalbin nerede?

Yüreğimin sızısı içimi acıtırken her gece avuçlarımdan bir yıldız düşer, yar kayıp giderken ellerimden ve o an güllerimi buz tutar, acıtır hatıralar.

Can diye, canan diye sevilen hasret olur yüreğim ve gözlerin artık ayrılık bakar.

Bir aşk masalıydı yaşanan, hüzünlerin yokluğunda, yaşadık yıllarca özlemin yokluğunda hayalinle ve de gerçeğinle mutluluğun varlığında özlerken seni, ne oldu da koptun ne oldu da roman bitti, geriye kimin ahı kaldı bir bilsen.

Gidişin rengi gri oldu, silinirken gökkuşağı,
Ve iki damla pırlanta gözyaşı koydum sevdaya son diye.

Yavuz Bayram Çalışkan  ( Şiirhan)

08.11.2016


8.11.2016 11:34:39

Y.Bayram Çalışkan

Gidişin rengi gri

Gidişin rengi gri