Devletimizin kuruluşunun 101. yılı içinde olmamıza rağmen milletimizin 1. adamı Şehit Başbakan Adnan Menderes,2. adamı 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve 2002’den bu yana Cumhuriyet tarihimiz boyunca 22 yıldır kesintisiz devam eden iktidarın lideri milletimizin 3. Adamı Cumhurbaşkanı Erdoğan hükümetlerinde genel olarak AB müktesebatına uyum çerçevesinde yapılan çalışmalarla sağlanan sivilleşme ve demokratikleşme çalışmaları..
 12 Eylül 2010’da yapılan Anayasa referandumunun ardından ise ivme kazanan normalleşme ve sivilleşmeyle sağlanan iyileştirmelere ve günümüze kadarda bu çalışmalar sürdürülmesine rağmen “Türkiye gerçek Cumhuriyet mi? Ve Milli  egemenlik hakkı tam olarak millette mi?” sorularına alı izanı ve vicdanı olan kim göğsünü gere, gere” Evet” diyebilir?!!!
   Bu soruya siyasi görüşü ,inancı, mezhebi ve meşrebi ile etnisesi ne olursa olsun aklı izanı ve vicdanı olan hiçbir sağduyulu insan ”Evet”  cevabı veremez.
    Bunun ilk sebebi gerçek Cumhuriyette ve bu çerçevede gerçekten milli hakimiyeti millette olan ülkelerde bizdeki gibi milletin milli iradesine atanmış ve seçilmişler onca düzenlemelere rağmen %51 oranında ortak yapan ve halen yürürlükte olan 1982 Anayasasının bu ve diğer anti insani maddelerinin yürürlükte olmasına izin verilmez.
 Fakat bizde bu madde halen yürürlüktedir ve 28 Şubat zihniyetlilerin en küçük güçlenmelerinde 14 yılda sağlananları  akşamdan sabaha tuzla buz etmeyeceğini kimse iddia edemez!!!
  Yani şu anda iktidarın siyasal gücünün yüksekliği nedeniyle  atanmışlar %51 lik anayasal haklarını kullanamasalar da bunun ila nihai böyle olacağını hiç kimse söyleyemez.!!!
  Yine 2010 yılı 12 Eylül günü yapılan Referandumun ardından inanç ve fikir ayrımı ile üniversite imtihanlarında dindarların önünün kesilmesi için meslek okullarına yapılan kat sayı adaletsizliği fiiliyatta kaldırılmış olsa da bununun anayasal ve yasal güvencesinin olmaması bu iyileştirmeyi Pamuk ipliği sağlamlığından öteye geçiremiyor.!!!
GEREÇEK CUMHURİYET İÇİN MİLLETİN ÇAĞRISI”14 YILDIR PAMUK İPLİĞİNE BAĞLI KAZANIMLARIN ZAMAN GEÇİRİLMEDEN KOPMAZ ÇELİK SAĞLAMLIĞINI KAZANDIRACAK ÖCE YASAL ARDINDAN ANAYASA DÜZENLEMESİNDE! 
    Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ittifakın 2. Partisi MHP genel başkanı Bahçeli ile ittifakın diğer genel başkanlarına çağrıda bulunan vatandaşlarımız şu anda fiiliyattaki iyileştirmeler Pamuk ipliği  güvencesinde olduğundan bunların her an tuzla buz olabileceğini.!!!
   Gerekenler zamanında yapılmaz ise en küçük sendelemede kazanımların tersine döndürülmesiyle inanların ensesinde boza pişirilmesi kesin olan bu sonucun mutlaka engellenmesi.
  Bunun için ise halen tamamına yakını genelge veya yönetmelik değişikliğiyle elde edilen kazanımların zaman geçirilmeden mevcut kazanımlara ilave edilecek  genel başkanlar ile genel merkezlerde olan milli iradenin onlardan alınması ve milletimizin kimin kendisine yöneteceğine karar vermesi ile birlikte kalkınmışlık ve demokrasi seviyesi yüksek olan ülkelerdeki tüm haklarında anayasada kesin hatlarla çerçevesinin çizilmesi sağlanmalı.!!!
  Bu hakların zaman geçirilmeden öncelikle yasal ardından ise yapılacak yeni bir anayasayla yapılarak bu kazanımların tamamının Anayasal güvenceye kavuşturulması için gerekenlerin zaman geçirilmeden yapılması, aksinden ise sebep olacağı olumsuzluklar nedeniyle fersah, fersah kaçınılması dileğiyle TBMM sinin kuruluşunun 104. yılı kutlu olsun. 
  Rabbim yar ve yardımcımız olsun.


23.04.2024 14:24:00

Ali Genç

GERÇEK HÂKİMİYET ORTAKSIZ MİLLİ İRADEYLE İYİLEŞTİRMELERİ PAMUK İPLİĞİNDEN KURTARMAKTIR!

GERÇEK HÂKİMİYET ORTAKSIZ MİLLİ İRADEYLE İYİLEŞTİRMELERİ PAMUK İPLİĞİNDEN KURTARMAKTIR!