Siyaset öyle bir nankör meslek ki bazen kimseye yaranamazsın. Bende bir yıl önce bir tarafından teşvik üzerine girmiştim, nerede ise ayağımızdaki şalvarımızda çıkarılacaktı. Bende kendi kendimden şüphe edecek duruma gelmiştim. Milletvekilliği seçiminde de İlknur İnceöz Hanımla ilgili bazı kesim tarafından başlatılan kampanyaya baktım nerede ise tüm şehre yaydılar. Kendisini çok yakinen bilmeme rağmen nerede ise bende arkasından vuracaktım.

      Siyasetin bu tarafındaki çirkinliğini işte bundan dolayı sevmiyorum. Hadi İlknur Hanım ilk seçildiğinde bazı eksik ve hataları olmuş olabilir. Ama ikinci adaylığında ve seçildikten sonra gitmediği ayak basmadığı yer kalmadığını yakından biliyorum ve çok yerlere beraber gittik. Halkın ayağına en çok giden ve sofrasına oturup ekmeğini yiyen herhalde o idi.

      Tek eksikliği ise son günlerde telefonlara çıkamaması, bunu yaşadığı strese bağlıyorum. Adayların belki bazıları için eksi puan verenleri görüyorum. Ama Genel Merkez bu şekilde takdir görmüş ve birazda kamuoyu yoklamalarında MHP amacına ulaşmış olabilir.

       Nevzat Bey 10 yıl bu şehirde Belediye Başkanlığı yaptı, belki istemeyenlerin başında ben geliyorumdur. 10 yıl Belediye Başkanlığı yapan bir kişi elbette yıpranır ve küstürdüğü insan sayısı vardır. Ben karşıyım diye başkaları da karşı olacak değil herhalde. Ama kamuoyu iletişimi ile ilgili bir eksikliği vardı bunu umarım bir yıl içinde görmüştür ve telafi eder diye düşünüyorum. Siyasetçiler kamuoyunun oyu ile geldiği için onların gönlüne girmek zorunda.

      Hüseyin Hüyük genç ve deli dolu bir kardeşimiz siyaseti tabandan bu yana iyi bildiği kanaatindeyim. Açık sözlü, lafını esirgemeyen ve dosdoğru konuşan bir kardeşimiz. Ben kendisini yeni Avukatlığa başladığı günden bu yana yakından tanıyorum.

       Bunu söylerken 3-0 aslanın ağzında değil midesinde olduğunu da bir gazeteci olarak söylemem gerekir. Bu nedenle en büyük gayret ve çaba Sayın Hüyük’e düşüyor. Allah kendisinin yardımcısı olsun demekten başka bir şey elimizden gelmez.

     Umreye gitmeden 20 gün önce Mecliste idim, İlknur Hanımla uzun uzun sohbet edip söyleşi yapmıştım. Kendisine senin Aksaray dışından aday olacağın söyleniyor” dediğimde bana, “ kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil” demişti.

      Hatta adaylığı konusunda Aksaray’dan çok emin ve rahattı. Ben bunu bir yazımla yazacağımı kendisine söylemiştim. Kendisi de benden rica ederek, “ bak Aksaray’dan aday olmayacağım dedikodusu çıkarıyorlar. Yarın önceki seçimde olduğu gibi beni yıpratma iftiralarına girerler yazma” demişti. Bende bunun üzerine sadece Aksaray’dan aday adayı olacağını yazmıştım.

     Öyle bir durum ki, son günlerde siyasette neden seçmenle görüşüp ziyaret etmiyor propagandasına başlandı. Anlamadığım bir durum ise iki vekil partide birçok görevleri olmasına rağmen Aksaray’la irtibatını kesmezken, hele İlknur Hanım sürekli dolaşıp seçmeni ziyaret ettiği halde böyle bir propaganda nereden ve kimlerden çıktığını anlamış değilim. Eğer seçmenle görüşüp ziyaret etmiyor denmesi gereken ise Ruhi Beyken onunla ilgili hiçbir söylem kulağımıza gelmemesi de enteresandı. İnceöz Genel Merkezde en büyük risklerin altına elini koymuştu, onun yenmesi ise mümkün değildi.

      Ali Rıza beyle İlknur Hanımın birçok görevleri olduğunu bilmeyen yok. İlknur Hanım son dönemde hem komisyon üyeliği, hem yurt dışı temsillerine katılması. Son 8 ayda da Kadın Erkek Fırsat eşitliği Başkanı olması işini daha çok yoğunlaştırmıştı. Ankara’da bu kadar yoğun iş içinden her gün Aksaray’a gelse seçmenle otursa ne olacak?

       Eski siyaset alışkanlığını bilmeyen var mı? Milletvekili gelsin her gün bizimle oturup sohbet etsin düşüncesi çok yanlış. Her gün gelip benle otursa sohbet etse ne olacak, bana katkısı nedir? Hatta bu seçimde bazı aday adayları üstü kapalı bunu propaganda malzemesi yaptılar, “İçinizden birisi olacağım, halkın içinden bir vekilliğe adayım” diye.

      Uzun lafın kısası MHP biraz daha hedefe yaklaştı gibi görünüyor. Tabi ilk tepkiler böyle ama ilerleyen günler ne gösterir bilemeyiz. En iyisi bekleyip görmek, çünkü MHP adayları hem genç ve kusursuz adaylar. Turan Yaldır sevilen bir isim ve diğerleri de öyle görünüyor. Çekişmeli bir seçim yaşanacağı şimdiden görünüyor. Ben tüm partilerin adaylarına başarılar diliyorum, her şey gönüllerince olsun.

     


8.04.2015 18:40:46

Erdogan Kaya

Genel merkez İnceöz’ü yedirmedi

Genel merkez İnceöz’ü yedirmedi