Aslında bu yazımı dün yazacaktım, ama Ak Parti kongresi olduğu için siyasi gündemimizi değerlendirdiğimiz için konu bu güne kaldı. Aksaray Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı tarafından bu sene 19 Mayıs´ın hemen ardından ?Gençlik Faesivali? gerçekleştirildi. Tabi gençlik deyince bu festival bizden aşağıdaki kuşakları ilgilendiriyor. Ben ilk gün rahatsızlığım nedeni ile katılamadım. İkinci ve üçüncü günleri gündüz kuşağındaki bazı etkinlikleri izledim.

      Zaten akşam konserleri genelde gençleri ilgilendirdiği için beni pek açmayacağı için akşamları gitme imkanım olmadı. Ben bu tür etkinliklere gazeteci olarak gözlemler edinmek için katılıyorum. Ama biz yaştaki kuşakları ilgilendirenler olursa bunlara elbette katılıyorum.

      Ben mizik konusuna değilde geleneksel yapılan güzel işlere bakmak istiyorum. Mesela ikinci günü yapılan 4 Ihlara Rallisi çok ilgimi çekmiştir. Bu sene biraz daha ilimizden katılanlarda olduğu için çok katılım vardı.

     O eski otomobilleri çocukluğumda hatırlayınca Şavroletler gelin olan genç kızların hayalini süslerdi. Onlarla gelin arabası olarak gelin olmak isterlerdi. 124 Murat otomobiller tarih olmuş, benim bugünki gibi hala hayalimde o günün serçeleri idi, herkeste bulunmazdı.

       Görmediğimiz otomobilleri burada görüp seyretmek çok güzeldi. Baktım onları hiç bilmeyen gençler durmadan bu otomobillerle resim şektirdiler. Bizimde hiç görmediğimiz tarih olmuş araçları burada görmüş olduk.

      Bir diğer konu ise balonla uçuş keyfi. Bu keyfi başka yerlerde görüp kıskanırken şimdi bu uçuşlar ilimizde gerçekleşiyor. Bu uçuş zevkini herkesin yaşamasını tavsiye ederim. Ayağımızdaki bu güzel uşuşları değerlendirelim.

      Mesela gençlerin sanat atalyesi mükemmeldi. Yine gençlerin sanat atalyöleri göz kamaştırdı. Hele şu geleneksel sokak oyunları bir ayrı güzellikte idi. Hani şu bizim ve biraz daha eskilerin oynadıkları oyunların sahnelenmesi bir ayrı güzeldi.

      Çocukluğumuzda Topaç diye oynana oyuna biz katır veya vızıldak denirdik. Şimdiki gibi bilgisayar ve teknoloji olmadığı için bizler sokakta yöresel oyunlar oynardık. Erkekler ayrı kendilerine mahsus oyunları oynarken, kızlarda kendi oyunlarını oynarlardı.

      Tabi akşamlarıda gençler için müzik şlenleri yapıldı, ama ben bu müzik şölenlerine katılmadım. Festivalin başından sonuna kadar gençlerle beraber olan Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı hep onlarla beraberdi.

      Ralli esnasında kılıçaslan parkında resim çektirmeye gelen gelin damat da yarış araçlarını yürütürken keyifli anlar yaşadılar. Gelinle damat bu arada orada bulunanların ilgi odağı oldular. O anı ve zamanı güzel bir hatıra olarak gelinle damada kalacaktır.

      Belediyenin üç gün boyunca vatandaşların her ihtiyacını karşılamak için hizmet vermesi de mükemmeldi. Belediyenin burada verdiği hizmet şölene gelenleri mutlu ettiği kanaatindeyim.

      Alanda dağıtılan bulguru bizde tatmış olduk ve mükemmeldi. Eskiden bu yana yemediğimiz bulguru şölen nedeni ile burada yemiş olduk hemde öyle bir tabak falan değil iki tabak yedik. Emeği geçenlere ayrıca teşekkür ediyorum.

      Gençlik şölenin ilki gerçekleşirken, ileriki günlerde herhalde Sayın Yazgının Gençlik merkezi çalışmasıda dönemi içinde hayata geçecektir. Ama bir önerim ise çocuklar ve gençler için ilin tanıtımına yardımcı olacak güzellikleri içeren Konya´daki gibi mini maketler parkı gerçekleşirse bütün çocukların oyun alanı olur. Bu şölende emeği geçen başta Yazgı´ya, ekibine ve herkese teşekkür ediyorum.


23.05.2017 12:33:30

Erdogan Kaya

Gençlik festivalinde gençler buluştu

Gençlik festivalinde gençler buluştu