Maddi ve manevi,  dünya ve ahiret zenginin başlangıcı nedir biliyor musunuz? Dürüstlük ´tür. Çünkü dürüst insanlara herkes yardım etmek ister, herkes onun yanında olmak ister. Ona güvenir, borçlu ise anlayış gösterir, borç talep ederse düşünmeden verir. Gününde ödeme yapamazsa onu sıkıştırmazlar. İş sahibi ise, herkes ona iş yaptırmak ister, müşterileri çok olur.

Bugün toplumumuzda dürüstlük zaafa uğramış, bu sebeple sosyal hayatı bir güvensizlik duygusu sarmıştır.

Dürüst kişi, kendi mutluluğunu başkalarının mutsuzluğunda aramaz. Aksine, kendi mutluluğunu başakların mutluluğunda bulur. Başkalarına yardım etmekten, onları memnun etmekten zevk duyar. Onun için herkesin mutluluğunu paylaşmaya, dertlerine de derman olmaya çalışır.

Öyleyse bu dürüst kişileri yetiştirmek, toplumun dürüst şahsiyetlerden oluşmasını sağlamak için ne yapmamız gerekiyor? Tabiri caiz ise hangi taşların altına elimizi koymamız gerekiyor?  Toplum olarak bunları düşünmek zorundayız  

Bu konuda da şunları söylemek mümkündür. Bir kere Anne, Baba, eğitimcilerimizin ve eğitim sisteminin hedefi bu dürüst, becerikli, başarılı ve olgun şahsiyeti geliştirmek ve yetiştirmek olmalıdır. Bunun için de gerekli olan her türlü tedbir alınmalıdır.

Bu itibarla; İnsanlarımız niyette ve düşüncede, özde ve sözde, içte, dışta ve davranışta dürüst olarak, her türlü sahtekârlıktan, düzenbazlıktan, dalavereden sakınarak, dinin ve insan olmanın hazzına yaşayacaktır.

Unutulmamalıdır ki, işçi-işveren; amir-memur; hizmet alan-hizmet veren; müşteri-satıcı; eş, dost, arkadaş ve komşular  birbirlerine  güvenmezlerse, böyle bir toplumda huzur ve mutluluktan söz edilemez ve yetişen neslimize kötü örnek teşkil ederiz..

Çünkü toplumsal hayatta huzur ve barış, iş hayatında verimlilik, insanların birbirlerine dürüst davranmalarına bağlıdır.

Üzülerek ifade edelim ki, dürüst ve güvenilir insanların sayısı azalıyor. Bu sayıda azaldıkça; can, mal, namus ve nesil emniyeti tehlikeye giriyor, servetler yağmalanıyor, çek ve senetler karşılıksız çıkıyor, sahte ürünler, Kanserli eşyalar piyasaları dolduruyor, bir çok alanda ahlâkî çöküş başlıyor.

 O halde geliniz, bu kötü gidişatı durdurmak ve dürüstlüğü davranışlarımıza yansıtabilmek için, toplum olarak üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirelim. Olduğumuz gibi görünüp, göründüğümüz gibi olalım. Doğruluktan asla ayrılmayalım.

İLK GÖRÜNTU GERÇEKTEN ÇOK GÜZELDİ.

7 Haziran 2015 te yapılan genel seçimde Aksaray milletvekili olarak seçilen birbirinden değerli milletvekilleri için Cuma günü Ağır Ceza Reisinin odasında mazbata töreni yapıldı. Milletvekillerimiz, İlknur İnceöz, Nevzat Palta, ve Turan Yaldır´a Ağır ceza Reisi Hasan Ay mazbatalarını verdi.

İZLENİMLERİM

İlknur hanım mazbatayı 3.kez aldığı için daha rahat bir tavır gösterdi. Nevzat bey iki defa Belediye başkanlığı mazbatası aldığı için oda rahat bir tavır sergiledi. Turan bey biraz heyecanlıydı sanki avcunun içi terlemişti, Ama vekillikte yakıştı.

BİRLİK BERABERLİK

Her iki Parti´nin İl başkanları, bazı yönetim kurulu üyeleri hazır bulundular. Mazbata töreni çok güzel görüntülere sahne oldu. İnşallah bu birliktelik bu böyle devam eder gider. Söz konusu Aksaray olunca gerisi teferruat diye düşünüyorum

 

   

 aksarayhaberci@hotmail.com


14.06.2015 18:21:09

Mustafa Avcı

Gelecek Nesillerin Yetişmesinden Biz Sorumluyuz

Gelecek Nesillerin Yetişmesinden Biz Sorumluyuz