Bu her hangi bir eleştiri olmayıp özelde Aksaray´ın ve Aksaray´ı yönetenlerin liderliğinde ise ülkemizin mutlu geleceği için somut verilere dayanan bir çağrıdır!

Bu nedenle özelde gerçekleştirilmesine vesile olacaklar başarılarıyla hem Aksaray´ın mutlu geleceğini inşa edecek,hem de bu başarılarıyla ülkemizin de bu konudaki geleceğine değer biçilemeyecek katkı sağlayacak olan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile kurmayları ve meclis üyelerine.

Genelde ise onların şahsında ilimizin ve ülkemizin Büyükşehir,İl,İlçelerle Belde Belediye Başkanlıklarıyla,İl Özel İdareleri Genel Sekreterliklerine ve İl Planlama Müdürlüklerinedir!

Gerçektende istikbaldeki çok muhtemel sıkıntıları önlemek için Aksaray´ında,ülkemizin de hiç mi hiç boşa geçirilecek zamanı yok!

ZAMANINDA GEREKLİ TEDBİRLER ALINMAZ İSE EN BÜYÜK FELAKET KAPIMIZDA BİTECEK!

Onun için hemen projelendirilmelere başlanılmalı ve en kısa zamanda da bu projelerin yapımına hızla geçilmeli,beklenen olumsuzluklar olmadan da projeler mutlaka bitirilmeli!!!

Eğer ki gerçektende hemen projelere başlanmaz ve gelecek seneden itibaren de bu projeler bitiş tarihi belli olacak şekilde uygulanmaya konmaz ise felaketin büyüğü kapımızda!!!

GEREKLİ TEDBİRLER ZAMANINDA ALINMAZ İSE 5 YIL SONRA HASTALAR VE YANGINLARA ULAŞILAMAZ

Gerekli projeler bu sene yapılmaz ise Aksaray la birlikte Türkiye genelindeki il merkezleriyle büyük ilçelerin tamamında en fazla 5!!!, en iyimser bakışla ise 10 yıl sonra ne Hastalar hastanelere yetiştirilebilecek!,ne İtfaiyeler zamanında yangınlara müdahale edebilecekler!!!

Böyle olunca da müdahale edilmeyen hastalar Allah(C.C.) korusun yolda veya evlerinde can verecek.

İtfaiye müdahale edemeyeceği için yangın çıkan ev iş yerleriyle içindekilerle birlikte yine Allah(C.C.) göstertmesin cayır,cayır yanacaklar!!!,işin daha da kötüsü bu yangınlar çevre evlere de sıçrayınca mahalleler yanacak!

Hiç kimse şehirlerde ve büyük ilçelerde zamanında işlerine ulaşamayacak!

Ekonomi duracak!

Çünkü Aksaray´da şu anda il genelinde trafiğe tescilli 109.281 araç varken ülkemiz genelinde ise 21 Milyon olan motorlu araçlarla bile şu anda trafik her yerde işkenceye döndü!!!

Gelecek 5 yılda bu rakam en az 30 milyon´a!!!!,10 yılda ise 40 milyona!!! ulaşmasına kadar gerekli tedbirler alınmaz ise bırakın araçlarla trafikte seyri, cadde ve sokaklarda araçlar nedeniyle yayan olarak adım atılacak yer bile kalmayacak!!!

AKSARAY BELEDİYESİ TARAFINDAN ZAMAN GEÇİRİLMEDEN YAPILMASI GEREKENLER!

Önce Eski Yağ Pazarında yapılan atıl vaziyetteki Otopark hemen hizmete açılmalı.

Şehir içindeki otoparkları bulunan binaların tamamının ambar olarak kullanılan veya boş olan Oto Parklarının mutlaka araçların park edilmesinde kullanılması sağlanmalı.

Yeni yapılacak binaların altında mutlaka her daireye en az 2´şer araçlık otopark planlanmalı,proje yapılırken ne şekilde olursa olsun bundan taviz verilmemeli!!!

Oto park yapımı yerine bunun karşılığında Belediyeler tarafından yasayı sulandıran trafiği içinden çıkmaz hale getiren Oto Park harcı ise kesinlikle alınmamalı!!!

Birkaç katlı özel meskenlerde de mutlaka binaların altına aynı şekilde kişi başına 2 araçlık otopark mecburiyeti getirilmeli.

Hatta Almanya´nın Köln şehrinde gördüğüm eski binaların altlarının oyulması tekniğiyle mevcut karkas tüm binalarında altlarının oto park yapılması sağlanmalı.

Bu çalışmanın başarısı için Faizsiz krediyle teşviki sağlanmalı.

ZAMAN GEÇİRİLMEDEN TÜM RESMİ BİNALAR ŞEHRİN MUHTELİF YERLERİNE DAĞITILMALI

Belediye hizmet binası ile birlikte tüm resmi kurumların en kısa zamanda merkezden çıkartılarak şehir geneline dağıtımı sağlanmalı.

daha öncede defalarca belirttiğim Ulu Caminin önündeki Parkın altının tamamı kot´tan da faydalanılarak Minibüs ve Kamyonetlerinde içine girebileceği olabildiğince çok katlı oto park haline getirilmeli.

Tüm Kamyon,Otobüs ve TIR´ların şehrin dışında muhtelif yerlerde park edeceği yerler yapılmalı.

Toprak Mahsulleri Ofisi´nin eski kartpostallardaki şehrimizin silüeti haline gelen Turistik restoran rant veya başka sosyal hizmetler için kullanılabilecek en yüksek silosu ile yanındaki bir veya ikisi dışındakilerin yıkılarak buraya yapılması planlanan park olabildiğince çok katlı oto park olarak düşünülmeli.

Bununiçin kurumla devam eden görüşmeler hızlandırılarak zaman geçirilmeden planladığı gibi üstü yeşil alan altı ise oto park olan projeye en kısa zamanda başlanmalı!

İmar Planındaki tüm yollar zaman geçirilmeden açılmalı.

İmar Planındaki tüm otopark yerlerinin yanında yeşil alanların altınında otopark olarak projelendirilmesine başlanmalı.

OSB, Eğitim kurumları ve diğer yatırımcılar içinde çalışanlar ile üretim için mal getirecek araçlar içinde aynı şekilde otoparklar projelerde yer almalı ve tavizsiz uygulanmalı.

E. 90´ın,Nevşehir ve Konya yollarının en azından Topakkaya´nın dışından itibaren Aksaray´ın dışından geçecek şekildeki eski projeleri revize edilerek,iyileştirilerek yapımları için hazırlıklar başlanarak en kısa zamanda gerçekleştirilmeleri sağlanmalı.

Aksaray´ın merkezi dairenin ortası sayılarak en az 15ile 20 Km.lik bir yarıçapla şehri dıştan saracak Çevre yollarının projelendirilmesine zaman geçirilmeden başlanarak en kısa zamanda yapımına başlanması sağlanmalı!

Köylerde de İl Özel İdare Genel Sekreterlikleriyle Büyük Şehirlerin İmar daire başkanlıkları tarafından yapımı sürdürülen köy imar planlarında da Geniş Meydanlar,Cadde ve Sokaklar ile yeni evlerin projelendirilmesinde de mutlaka umumi ve her evin altında otoparklar projelendirilmeli.

Beklenen felaketin olmaması ve sebep olacak olumsuzlukların önlenebilmesi için aklın gereğinin zaman geçirilmeden yapılması,aksinden ise mutlaka kaçınılması dileğiyle.

Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


22.08.2016 09:00:33

Ali Genç

GELECEK İÇİN HEMEN ŞİMDİ!

GELECEK İÇİN HEMEN ŞİMDİ!