Bugün Başkan Yazgı’nın filen göreve başlamasının olmasa da hemşerilerimizin teveccühüyle seçilmesinin 1. yıldönümü.

   Kendisi gibi genç kurmay heyetiyle görevi Nevzat Palta’dan devralan Başkan Yazgı’nın ilk yılının 9 ayı geride kaldı.

     9 ay diyorum çünkü 12 ayın 3 ay’a yakını tebrikler,ziyaretler ve iadeyi ziyaretlerle ve başkanın kurumunu, personeliyle araç ve gerecini tanımakla geçtiğinden hizmet süresinden bunu düşürüyorum.!!!

İNATLA SÜREN ADALETSİZLİK SERBEST KATLA ORTADAN KALDIRILDI!

  Başkan Yazgı ve kurmay heyetinin ilk icraatları hiç şüphesiz kendilerinden önce tüm ısrarlara ve makul tekliflere kulak tıkanması nedeniyle şehir genelinde bölgeler arasında yaşatılan kat adaletsizliğine vurdukları neşter oldu.!

   Yapılan akılcı çalışmayla şehrin yoğun iskana açık bölgelerinde 1000 Metre ve üstündeki arsalarda 4, yüzölçümün artmasına göre getirilen dikey sistemle maksimum 8 kata kader verilen imar izniyle yeşil alan arttırılırken vatandaşların mağduriyeti de ortadan kaldırıldı.!!!

 VERİLEN SÖZLER TEKER,TEKER GERÇEKLEŞTİRİLDİ!!!

      9 Ayda gerçekleştirilen hizmetlerin tamamının başlıklarını bile yazmaya birkaç günlük yazı gerektiğinden en önemlilerinin başlıklarıyla verecek olursak;

  * “Yeni dönemde yeni logo” ile Aksaray’ı Tarihin Şanlı Başkenti yapan Selçuklunun çift başlı Aslanı ile kadim tarihimiz kurum logosuyla ete kemiğe büründürüldü.

   *Gecelik operasyonlarla önce Belediye önü genişletildi,ardından Hükümet meydanı ve Tedaş önündeki yollar açılarak sıkışan trafiğe geçici olsa da rahatlık sağlandı.

 * Ramazan dan hemen sonra hizmete açtırılan” Emekli Evi” projesiyle ahir ömürlerini parkların bankları ve  Ulu Camii ile Hükümet meydanında geçirmek mecburiyetinde kalan eli öpülesi büyüklerimize yılın 12 ayını cüzi bedellerle faydalandıkları modern bir sosyal tesise kavuşturuldular.

*Sultan Kılıç Aslan,Somuncu Baba ve Kapadokya anıtlarıyla şanlı geçmişimiz hem bizler,hem de Aksaray’a gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerle, bizleri civar illere bağlayan yollardan geçenler için canlandırılarak geçmişimiz yeni nesillere aktarıldı.

AHDE VEFAYLA HİZMET EDENLERİN İSİMLERİ CADDELERE VERİLDİ

   *Aksaray’a ve ülkemize hizmet edenlerden isimlerinin yaşatılmasını ısrarla belirttiklerimden şimdiye kadar umursanmayanlardan ilk etapta  Ortaköylü Hacı Ali Paşa,Vehbi Çorakçı,Medeni Berk.

    Necmettin Erbakan,Turgut Özal,Raşit Daldal ,Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu’nun isimlerinin şehrimizin önemli Bulvar,Cadde ve Sokaklarında Ocak Meclisinde verilmesiyle şimdiye kadar umursanmayanların aksine ahde vefanın gereği yerine getirildi.

   Yerimiz dolmasına rağmen yazacaklarım tamamlanmadığından nasip olursa devamını Çarşamba günü yazacağım.

   Gereği için takibi dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

   Devamı yarın.

 


30.03.2015 09:52:23

Ali Genç

Geleceğe Emin Adımlarla

Geleceğe Emin Adımlarla