Yapılacak şeyin yerinde ve zamanında gerçekleştirilmesi, aksi durumunda yapılanın istenen maksada ulaştırmayacağı su götürmez bir gerçektir.

  Bu nedenle atalarımız ?Demir tavında dövülür? dedikleri gibi, ayrıca da ? Samimi çabayla geçmişte yapılamayanda telafi edilebilir? diye de belirtmişler.

AKSARAY´IN 1861-1920,1933-89 YILLARI ARASINDAKİ TOPLAM OLARAK 115 YIL SÜREN VE BİZİ ADETA YERYÜZÜNDEN SİLEN 2 İLÇELİK ESARETİNİN SEBEBİ DEMİR YOLLARI HATLARI DIŞINDA KALMAMIZDIR!

   Konuya ara başlığın üstündeki iki atasözünün ışığında bakacak olursak yeryüzünde maddi ve manevi ilimlerin gelişmesini sağlayan sayısız ilkler ve teklerin merkezi, iyi insanlar ve zaferler diyarı Selçuklunun şanlı başkenti.

    Sultan2. Kılıçaslan´ın günümüze hediyesi, iyi insanlar ve Evliyalar membaı şehirlerin atası Aksaray´ın hiçbir zaman hak etmediği, asla ve asla da hak etmeyeceği 1861-1920 ve 1933-89 yılları arasındaki adeta yeryüzünden silinmesine sebep olan toplam olarak 115 yıl süren 2 ilçelik esaretinin ana sebebi zamanın en önemli ulaşımı olan Demir yollarının dışında  kalmamızdır.

   Yani kadim tarih boyunca hem Antik Kral, hem de İpek yolunun kavşağında bulunan Aksaray´ın Hicaz demiryolu geçerken akla ziyan bir şekilde bu hattın dışında kalmasıyla ipinin çekildiği su götürmez bir gerçektir.

  Bu konuda 20 Mart 1933 de TBMM´sinde kabul edilen,27 Mayıs günü resmi gazetede yayınlanan ve 1 Haziran günü ise yürürlüğe giren 2197 sayılı kanunundun gerekçesinde de belirtilmektedir.

AKSARAY STK´LARI MESLEK ODALARI VE MUHALEFETİN GECİKMELİ TEPKİSİNİDE GÖSTEREMEDİLER!

  Tamamen Aksaray´ın talebi olan 2008´de başlatılan ve 18 Aralık 2010´da ilk defa sözü dönemin UDH Bakanı olan Türkiye´nin son Başbakanı Binali Yıldırım´ın OSB´de ikna edilmesiyle başlanan,26 Mayıs 2011 günü Partisinin mitingi için Aksaray´a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hem sözü hem de başlatılması talimatı verilen.

    O günden bu yana defalarca en yetkili ağızlar tarafından sözü tekrarlanan, nihayetinde bu sene için DPT tarafından yatırım programına alınan, Kalkınma bakanlığı bütçesine yatırım bedeli konan hattın hem etüt projesi bitirildiğinden, hem de fizibilitesi yapıldığından çok rahatlıkla yılın 1. yarısında, teknik meseleler den bu mümkün olmasa da 3. çeyreğinin içinde   ihalesi yapılabilirdi.

   Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın 2 Haziran günü ilimizdeki partisinin mitingine gelmesinden önce ve o gün bu konuda yapılan haberler, köşe yazıları ve cep telefonları ikazlarına rağmen Muhalefet Partileri ve Meslek Odalarıyla  STK´lar ve Medya tarafından gereken tepkinin gösterilmemesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kesin ihale tarihi yerine ucu açık? Yakında ihalesi yapılacak? sözü verildi.

   Miting öncesi ve günü gerekli tepki gösterilmese de daha sonra 2 defa kamuoyuna akseden Meslek Odalarının ve  ardından ise  demokrasilerde iktidarın alternatifi olan Ana Muhalefet Partisinin bu konudaki tepkilerinin yanında  ilimiz milletvekili Ayhan Erel tarafından da konuyla ilgili verilen tepki kamuoyunda yerini buluyor.

   Aksaray STK´ları tarafından ise gecikmelide olsa Meslek Odaları ve  Muhalefet tarafından gösterilen tepki maalesef şimdiye kadar gösterilemedi!!!

 AKSARAY STK´LARI VE STK´LAR PLATFORMU GÖREVLERİ KONUSUNDAKİ KENDİ TANIMLARININ GEREĞİNİ YAPARAK İSTİKBALİMİZİN 1. OLMAZSA OLMAZI AKSARAY-ULUKIŞLA TREN HATTIMIZIN İHALESİNİN YAPILMASI VE E.90´IN CAZİBESİNİ DEVAM ETTİRECEK TEDBİRLERİ İSTEMELİ!

   Bir çok kaynakta Aksaray STK Platformunun maksadı ?Mahalli olarak Aksaray, genelde ise Türkiye´nin maddi ve manevi gelişimine katkıda bulunmak, sorunları güç birliğiyle çözmek olduğu ?belirtilmektedir.

 Özel olarak her bir Aksaray STK´sının, genel olarak ise Aksaray STK Platformu tarafından kuruluş maksatlarında da belirtilenin gereği yapılarak gecikmelide olsa Meslek Odaları ve Muhalefet partileri tarafından gösterilen tepkinin kendileri tarafından da gösterilmeye başlanılması ve devam etmesi.

   Bu çerçevede ara başlıktaki iki ana konumuz başta olmak üzere ilimizin istikbalini ilgilendiren her konuda gereken tepkinin yeri ve zamanında aralıksız gösterilmesi, aksinden ise kaçınılması dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 


1.10.2018 07:06:52

Ali Genç

Gecikmeli Meslek Odalarıyla Muhalefetin Ardından Sıra STK´ların Tepkisinde!

Gecikmeli Meslek Odalarıyla Muhalefetin Ardından Sıra STK´ların Tepkisinde!