Kesinlikle geçecekler!

       Hem de herkesten önce geçeceklerine adım gibi eminim.

       Nereden kimlerin geçeceğini belirtmeden önce gelin önce 1971-72 Eğitim-Öğretim yılına gidelim.

       Ortaokul 1. Sınıf öğrencisiyim.

       ?Can Çıkarda Huy Çıkmaz? diye atalarımız bunlar için söylemişler.

       O zaman 1 yıl önce inşaatına başlanmasına rağmen ilk defa Asya ile Avrupa kıtasını karayoluyla bir birine bağlayacak olan İstanbul Boğaz İçi Köprüsünün inşaatının durdurulması ve o zamana kadar ise yapılanların ise yıkılması için akla ziyan büyük bir çaba var.

       Türkiye´nin her yerinde sürdürülen bu akla,mantığa ziyan çabanın karşısında bizlerinde o çocuk aklımızla içinde bulunduğumuz bir kesim bu köprünün  mutlaka yapılmasını savunanlar ise inşaatın hızla bitirilip  bu ilk gerdanının boğaza  en kısa zamanda asılmasını var gücümüzle savunuyoruz.

  Karşı çıkanlara sebebi sorulduğunda şimdilerde hiç değişmeyen aynı mürtet kafa ile bu köprüye harcanacak para ile bilmem ülkemize ne kadar okul, hastane yapılacağını belirtiyorlar!!!

       Biz ise karşıdan karşıya araçların arabalı vapurlarla geçirilmesinin zaman kaybı olduğunu, ayrıca ileride artacak araçların vapurlarla geçirilmesinin mümkün olamayacağını.

     Alınacak geçiş paralarıyla çok kısa zamanda köprünün kendisini amorti edeceğini ve daha sonraki gelirlerinin ise  ülkemizin ihtiyacı olan hizmetlere aktarılacağını söylüyoruz.

        ?Durup dururken ilk köprünün yapımı ve karşı çıkanlarla savunanları yazmakta nereden çıktı?? demeyin.

         Öylesine laf olsun diye sizi geçmişe götürmedim.

          Pazar günü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Ulaştırma Bakanı Yıldırım´ında içinde bulunduğu yetkililer tarafından İstanbul Boğazının 2 yakasını 3. defa birbirine bağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsünün son Tabiyesinin kaynağı yapılarak bu bağlantının sağlanması esnasında aklıma geldi.

         Kaynaklar yapılırken sadece eskiler aklıma gelmedi.

         Gezi provokasyonu ve bu provokasyondaki Vandallar.

         Bu Vandalların akla ziyan eylemlerini bitirmek için görüştükleri O zamanki Başbakan Vekili Bülent Arınç´dan milletimizin istikbali olan Kanal İstanbul,3. Hava Limanı ile birlikte  son tabiyesi Pazar günü yapılan kaynakla yerine konan bu köprüden de vaz geçilmesini istemelerini hatırladım.

         Sürekli olarak ülkemiz ve insanlarımızın yararına olan iyi ve güzel ne varsa onlara karşı çıkanlara aldırılmayarak Kervanın yürümesiyle Dünyanın en büyük Hava limanında işler hızla devam ederken 3. Köprüde ise Anadolu´dan Avrupa yakasına geçiş Pazar günü kaynağı yapılan son tabiye ile sağlandı.

        7/24 saat çalışma esasına göre devam eden çevre ve bağlantı yollarının da Ağustos başına kadar tamamlanmasıyla buradan trafik akışı başlayacak.

       Devam eden Demir yolları hatlarının da tamamlanmasıyla tren ve tramvaylarda Avrupa´dan Asya´ya,Asya´dan ise Avrupa´ya deniz engeline takılmadan kesintisiz olarak geçebilecekler.

      Bu köprü bitince yapımını engellemek için 2013 yılında akla ziyan Vandallıklara imza atarak ekonomimizde on milyarlarca dolar kaybın olmasına sebep olanlar,bunu yaparken yakıp yıkanlar,camileri pis ayakkabılarıyla batıranlar ne yapacaklar biliyor musunuz?

     Ben biliyorum bunlar pişkinlikleri ile utanmadan arlanmadan tıpkı 1. Boğaz köprüsüne karşı çıkanların yaptıkları gibi herkesten, hepimizden önce bu köprüyü kullanacaklar.

    Hatta ülkemizin mutlu istikbalini sağlayacak birçok yatırım ve gelişmeye engel olabilmek için yapacakları eylemlerine yetişmek içinde kullanacaklar.

     Dünya durdukça böylesi mankurtların,memleket çıkarı yerine emperyalistlerin çıkarlarını koruyacakları  göz önüne alınarak hiçbir hizmette onlara aldırılmadan yola devam edilmesi dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


8.03.2016 22:38:44

Ali Genç

Geçecekler mi?

Geçecekler mi?